ASUS lansează telefoanele ZenFone 4 în Europa în cadrul unui eveniment de anvergură; Mare accent pus pe noile camere!

1.606 ori
<b>ASUS lansează telefoanele ZenFone 4 în Europa în cadrul unui eveniment de anvergură; Mare accent pus pe noile camere!</b>Aţi remarcat probabil în ultimele zile dacă aţi urmărit postările de pe Facebook ale mele sau cele de pe pagina oficială Mobilissimo.ro că m-am aflat la Roma. Am fost acolo pentru a vedea la treabă ASUS ZenFone 4 şi a asista la lansarea sa în teritoriul..

Aţi remarcat probabil în ultimele zile dacă aţi urmărit postările de pe Facebook ale mele sau cele de pe pagina oficială Mobilissimo.ro că m-am aflat la Roma. Am fost acolo pentru a vedea la treabă ASUS ZenFone 4 şi a asista la lansarea sa în teritoriul EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa). Pe noi ne interesează lansarea europeană, care tocmai a avut loc şi a dus seria ZenFone 3 la nivelul următor. S-a pus mare accent pe camere de noi generaţie, dar şi pe procesoare mai high end şi de această dată chiar avem un flagship bine conturat.

În 2016 nu am avut un flagship clar, iar ZenFone 3 Deluxe s-a simţit ca un "afterthought". Acum ASUS ZenFone 4 Pro e maximul la care poţi aspira în gamă, gata să se bată cu HTC U11, OnePlus 5, Galaxy S8 şi LG V30 cu acelaşi procesor Snapdragon 835 la bord. Dar să nu ne arucăm direct la dotări. Trebuie spus că debutul telefoanelor ASUS ZenFone 4 a avut loc la o clădire business din Roma, cu design din sticlă şi metal, inaugurată chiar cu această ocazie.

Cădire business din Roma

Mai mult de atât a fost inaugurata şi cu un concert Bob Sinclair după evenimentul inaugural. A fost o ocazie de a vedea mii de jurnalişti şi parteneri în aceeaşi sală de conferinţe (la care WiFi-ul a făcut faţă excelent). L-am văzut urcând pe scenă chiar pe Jerry Chen, CEO ASUS, care ne-a introdus în conceptul ZenFone, ajuns la generaţia a patra.

ASUS ZenFone 4

Am aflat chiar de la domnişoara designer de la ASUS care a fost ideea din spatele noului design, acum mai rotunjit, mai glossy şi bazat pe sticlă şi metal, cu acel model trademark circular din spate. Popular pe ultrabookuri atât de mulţi ani şi păstrat şi acum, acel cerc care prinde lumina în mod interesant e întipărit în ADN-ul ASUS.

ASUS ZenFone 4 Pro

Pentru a clarifica odată pentru totdeauna, care sunt ramificaţiile acestei lansări, iată despre ce produse e vorba:

 • ASUS ZenFone 4: terminal midrange care poate cu brio concura şi cu unele flagshipuri
 • ASUS ZenFone 4 Pro: tăticul cel mare, flagshipul cu procesorul cel mai bun, baterie excelentă şi camera superioară
 • ASUS ZenFone 4 Selfie: telefon midrange cu cameră de 13 MP în spate şi față
 • ASUS ZenFone 4 Selfie Pro: maşinărie de streaming, cu două camere în faţă, blitz dual în faţă şi procesor şi RAM superior
 • ASUS ZenFone 4 Max (5.2 inch): battery phone cu baterie de 4100 mAh, dar unul care primeşte acum şi cameră duală
 • ASUS ZenFone 4 Max (5.5 inch): battery phone de 5000 mAh, care are şi rol de power bank şi are cameră ceva mai performantă

Sala de conferinţe The New Rome a inclus multiple ropote de aplauze, două reclame proaspete ASUS, una inclusiv cu accentul pe CPU-ul Snapdragon 835 şi un fundal audio dubstep care mi-a gâdilat plăcut timpanul. Întregul eveniment a fost sub semnul motto-ullui "We Love Photo", care a reconfirmat că eforturile ASUS s-au concentrat în special în zona foto, unde au combinat softul propriu cu cei mai noi senzori Sony.

ASUS

Un moment important a fost cel în care Cristiano Amon, vicepreşedintele executiv Qualcomm a urcat pe scenă, a făcut un selfie cu Jerry Chen şi a reconfirmat parteneriatul solid cu ASUS. Cele două companii au făcut o promisiune solemnă de a ne introduce în epoca 5G şi a Internetului gigabit pe mobil, de care ZenFone 4 Pro e capabil pe hârtie. Cei mai ageri dintre noi au simţit şi indicii cu privire la implicarea ASUS în iniţiativa Windows 10 on ARM.

Cristiano Amon, vicepreşedintele executiv Qualcomm a urcat pe scenă, a făcut un selfie cu Jerry Chen şi a reconfirmat parteneriatul solid cu ASUS

Asta în ideea în care Snapdragon 835 va fi pus la bătaie pe laptopuri cu acel OS, iar ASUS pare să fi luat pole position-ul de sub nasul Lenovo aparent. Nu vreau să vă plictisesc cu specificaţii pentru că acelea sunt uşor de găsit, deci o să vă spun pe scurt ce are special fiecare telefon. ZenFone 4 se remarcă prin camera sa duală din spate, un salt de la ZenFone 3, care era bun în zona să midrange, dar nu avea totuşi cei doi senzori care au devenit populari în acest an.

ZenFone 4 Selfie si ZenFone 4 Selfie Pro

Se pariază mult şi pe ideea de selfie wide, poreclit de ASUS "wefie", care se extind şi prind multiple persoane şi un scenariu mai amplu. ZenFone 4 Selfie Pro promite streaming 4K live cu camera frontală, o promisiune curajoasă care va fi cu siguranţă tentantă pentru vloggeri, nu de alta, dar nu prea există concurenta aici. ZenFone 4 Selfie Pro face fotografii wefie la 120 de grade şi are o cameră principală deloc rea.

ZenFone 4 Pro

ZenFone 4 Pro mizează pe puterea de procesor a lui Snapdragon 835, pe o cameră uşor superioară lui ZenFone 4 şi o baterie generoasă. Battery phone-ul ZenFone 4 Max a trecut şi el la camera duală de această dată şi a lăsat în urma designul masiv şi butucănos. ZenFone 4 Max va fi disponibil în Europa în două versiuni cu dimensiuni diferite. ZenFone 4 Max (ZC554KL) şi ZenFone 4 Max (ZC520KL).

ZenFone 4 Max

Dotările sunt midrange, dar aici nu mai sunt făcute compromisuri ca la primele ZenFone Max-uri şi mă aştept că jocurile să ruleze OK şi să nu vedem supraîncălzire. Personal mi se pare că ASUS a fost un adevărat păun cu această lansare europeană.

ZenFone Max

A arătat rivalilor nivelul la care au ajuns în ultimii ani. Ce a pornit ca un experiment PadFone, a devenit o serie ZenFone de telefoane colorate, apoi un ZenFone 2 care inaugura 4 GB RAM, seria ZenFone 3 care trecerea la designul matur şi perla coroanei, ZenFone 4, care creşte cota în fiecare sub-serie.

ZenFone 4 Selfie

Şi la nivel de show vă spun că nu am mai văzut aşa ceva de pe vremurile lui Galaxy S4 şi S5 de la Samsung. Pe atunci se practică teatru şi balet pe scenă. Acum ASUS realizează conferinţe de gen pentru piaţa europeană şi le arata tuturor că "suntem aici, suntem activi şi am crescut în 3 ani cât alţii în 10". Urmează să testăm telefoanele din gama ZenFone 4 şi să aflăm în ce măsură se pliază pe preferinţele publicului de la noi.

Predicţie personală? ZenFone 4 Max o să rupă piaţa battery phone. Iar ZenFone 4 Pro trebuie pus neapărat la test pe lângă marile flagshipuri ale anului, ca "bacalaureat" pentru ASUS în acest an.

Lansare ASUS

Prețuri și disponibilitate:

Noile telefoane din familia ASUS ZenFone 4 vor fi disponibile în România din toamnă anului 2017

 • ASUS ZenFone 4 Pro ZS551KL - 3.749 lei
 • ASUS ZenFone 4 ZE554KL - 2.299 lei
 • ASUS ZenFone 4 Selfie Pro - 1.949 lei
 • ASUS ZenFone 4 Selfie ZD553KL - 1.349 lei
 • ASUS ZenFone 4 Max ZC554KL - 1.199 lei

Clip video ZenFone 4:

Clip video ZenFone 4 Max:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×