Sony Xperia L1: OS, UI, aplicaţii Nougat şi glossy, cum le-am lăsat

1.127 ori
<b>Sony Xperia L1: OS, UI, aplicaţii Nougat şi glossy, cum le-am lăsat</b>Sony se numără printre companiile care stau OK la proporţia de telefoane care vin cu cel mai nou release Android. Xperia L1 nu se abate de la trend, venind cu Android 7.0 Nougat, pentru că totuşi a debutat într-o perioadă când nu ştiam nici numele Oreo..

Sony se numără printre companiile care stau OK la proporţia de telefoane care vin cu cel mai nou release Android. Xperia L1 nu se abate de la trend, venind cu Android 7.0 Nougat, pentru că totuşi a debutat într-o perioadă când nu ştiam nici numele Oreo 100%.

Xperia UI e în mare neschimbat, cam de 2-3 ani, ceea ce poate fi o problemă în ziua de azi, dacă nu ar fi multe companii care merg pe aceeaşi idee. Poate la Oreo să vedem schimbări radicale, deşi nu m-aş hazarda. Revenind la Xperia L1, acesta are multitasking bazat pe carusel, dar şi funcţie split screen. Vine cu o interfaţă glossy, cu meniuri laterale şi multe porţiuni albe şi transparente.

Interfata grafica Sony Xperia l1

Dacă ţinem homescreen-ul apăsat accesăm zona de widget-uri, wallpaper-uri, teme şi setări. Avem reglaje pentru mărimea iconurilor, lookul lor, efecte/tranziţii şi dublu tap pentru închidere a ecranului. Cel mai din stânga homescreen e dedicat lui Google Now, iar porţiunea dropdown include notificări şi Quick Settings. Nu avem scanner de amprente aici, deci nu mai avem de reglat încă nişte setări.

Analizând zona de Setări găsim funcţii că Multi User, Assist, lucruri mai degrabă tipice, decât unice. În privinţa aplicaţiilor preinstalate, le-am numărat şi am ajuns la 39, multicele dar şi dezinstalabile din fericire. Avem şi o zonă de căutare şi de Recomandări pentru apps. Dintre aceste aplicaţii merită o menţiune Spotify, Weather, What's New, Amazon Shopping, AVG şi Track ID.

Ştiaţi că Track ID e precursorul lui Shazam? Lumea îl foloseşte încă de pe vremea telefoanelor Walkman. O bucată de istorie e încă vie.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×