Şeful ASUS, Jonney Shih se aşteaptă la creşteri de vânzări şi profit în a doua parte a acestui an; Discută despre planurile companiei

882 ori
<b>Şeful ASUS, Jonney Shih se aşteaptă la creşteri de vânzări şi profit în a doua parte a acestui an; Discută despre planurile companiei</b>Cu toate că așteptam debutul noilor smartphone-uri ZenFone 4 în cadrul târgului de tehnologie Computex 2017, acest lucru nu s-a întâmplat și suntem nevoiți să mai zăbovim până în toamnă aparent pentru a vedea noutățile. În tot acest timp compania ASUS

Pe Jonney Shih, şeful Asustek l-am văzut pe scena de la Computex 2017 prezentând cele mai noi laptopuri de gaming, tablete şi terminale 2 în 1, iar azi oficialul se află din nou în prim plan. Domnul Shih a declarat în cadrul unei conferinţe organizate ieri care sunt aşteptările ASUS pentru perioada următoare.

Am aflat că firma nu a mers chiar strălucit de la finalul lui 2016 până acum, dar a doua jumătate a anului ar trebui să aducă schimbări. În vreme ce trimestrul 2 e punctul cel mai de jos al anului curent, următoarele 2 trimestre vor fi pe plus. Asustek are venituri consolidate de 15.78 miliarde de dolari pentru anul 2016, cu 1% mai mici faţă de anul anterior. În 2016 compania şi-ar fi atins 90% din ţintele propuse de livrări.

Motivul pentru care a existat totuşi scădere e faptul că au fost pierderi în zona tabletelor şi a existat şi o reorganizare a companiei. Nici zona smartphone sau cea notebook nu au performat la nivelul aşteptărilor. Livrările de telefoane şi profiturile din această zonă au fost afectate de întârzierea lansărilor pe piață, iar zona de notebook-uri a avut o concurenţă serioasă de la MSI şi alţi rivali.

Totuşi profiturile au rămas bune în zona plăcilor de bază, plăcilor grafice şi monitoarelor. Pe viitor se va miza mai mult pe AI şi tehnologii noi şi firma trece printr-o reorganizare acum. ASUS nu e singura care îşi regândeşte strategia, Shih constatând că şi Lenovo are de înfruntat ceva provocări, dar şi că MSI a ajuns din urmă ASUS deja în zona de gaming.

Profitul net Asustek a fost de 121 milioane de dolari în trimestrul întâi al acestui an, cu 26% mai mic decât perioada precedentă şi cu 12% mai mic decât anul anterior. Pentru trimestrul 2 experţii estimează un picaj de până la 12%. Sa vedem în ce măsură afectează ZenFone 4 aceste cifre în lunile viitoare. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×