ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition: OS, UI şi aplicaţii pe bază de bloatware şi Android vechi

1.193 ori
<b>ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition: OS, UI şi aplicaţii pe bază de bloatware şi Android vechi</b>Aş putea zice că ASUS a început să neglijeze Zen UI cam de un an sau chiar mai mult şi deşi credeam că faptul că mă plâng în fiecare recenzie de bloatware-ul de pe modelele ZenFone va fi ascultat, nu e aşa. Povestea continuă, tot cu bloatware şi pe ASUS Z

Aş putea zice că ASUS a început să neglijeze Zen UI cam de un an sau chiar mai mult şi deşi credeam că faptul că mă plâng în fiecare recenzie de bloatware-ul de pe modelele ZenFone va fi ascultat undeva, nu e aşa. Povestea continuă, tot cu bloatware şi pe ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition, care vine la pachet şi cu un Android vechi, versiunea 5.0 Lollipop (nici măcar 5.1.1).

ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition, interfata grafica

De această dată totuşi nu avem un Zen UI tipic, ci unul cu iconuri şi pictograme noi, de culoare roşu-negru. Ideea este de a induce o abordare în stil ROG şi în stilul maşinilor de curse, dar personal nu îmi place deloc interfaţa. Din fericire avem o sumedenie de teme şi opţiuni de personalizare pentru a o modifica. Iconurile sunt foarte barebone şi parcă mă duc înapoi la Android Gingerbread.

Multitasking-ul e în continuare pe bază de carusel şi screen pinning, iar în zona dropdown avem notificări şi Quick Settings, printre care şi Power Boost, care curăţă memoria. Dacă ţinem apăsat pe homescreen-uri, avem acces la numeroase opţiuni de personalizare, poate prea multe chiar?! În fine, widgeturile arată bine, putem umbla la iconuri, teme, fonturi, aliniament, pictograme, practic orice ne putem imagina, inclusiv efecte şi tranziţii.

Zen UI

În zona de Setări se află opţiunile legate de controlul prin gesturi, Do Not Disturb, ASUS Cover, Easy Mode şi Kids Mode, dar şi multe altele. Şi acum am ajuns la punctul nevralgic, adică bloatware-ul. ZenFone 2 Deluxe Special Edition stabileşte un record negativ, prin cele 73 de aplicaţii preinstalate şi singurul lucru pozitiv aici e că avem destul spaţiu de stocare încât să nu ne afecteze. E totuşi enervant sa vezi "updating 50 apps" pe ecran!

De remarcat printre aplicaţiile preinstalate sunt nume ca Do It Later, Mini Movie, Photo Collage sau Super Note. Sper ca ASUS să ia măsuri în cele ce urmează, situaţia devenind ridicolă odată cu apropierea de cota 100 în ceea ce privește aplicațiile preinstalate.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×