ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition: Camera peste ASUS ZenFone 2, sub ZenFone 2 Laser

676 ori
<b>ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition: Camera peste ASUS ZenFone 2, sub ZenFone 2 Laser</b>Subliniez din start că nu trebuie să avem aşteptări prea mari de la camera lui ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition, pentru că el are un public ţintă ce nu e chitit să facă fotografii la nivel de DSLR. Totuşi, acest model îşi are obârşia în ZenFone 2..

Subliniez din start că nu trebuie să avem aşteptări prea mari de la camera lui ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition, pentru că el are un public ţintă ce nu e chitit să facă fotografii la nivel de DSLR. Totuşi, acest model îşi are obârşia în ZenFone 2, care nu a avut o cameră chiar excelentă şi eram tare curios să văd dacă senzorul e acelaşi sau mai bun.

Primim un senzor Toshiba de 13 megapixeli pentru camera principală, cu deschidere F/2.00 şi blitz dual tone. Nu avem telemetru laser aici. Camera selfie etalează o rezoluţie de 5 MP şi deschidere F/2.0, suficientă să prindă zâmbete clare. Aplicaţia Camera porneşte cam lent şi are un chintal de opţiuni, ca de obicei pentru ASUS.

Putem regla cam orice, de la balans de alb şi ISO, la expunere şi reglaje de calitate. Modurile de captură sunt foarte variate, inclusiv Manual, Low Light, Super Resolution, Depth of Field şi multe altele. Camera oferă zoom fluid, focalizarea rapidă, dar face fotografii cam lent, mai ales noaptea. Evident am testat camera afară şi pe o zi însorită am prins multicele cadre arse de soare sau suprasaturate.

Mostra foto ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition

Culorile arată totuşi bine la umbră, în vreme ce la soare iarba arată mai degrabă a gazon artificial. Panorama are o rezoluţie medie, iar prim planurile sunt punctul forte al senzorului Toshiba. Nivelul de detaliu e mediu la captura landscape, iar selfie-urile au fost cam neclare şi arse de soare. Când am dat zoom în pentru a vedea dacă pierdem detalii, ni s-a confirmat bănuiala că imaginea nu va mai fi la fel de clară.

Mostra foto ASUS ZenFone 2 Deluxe Special Edition

În general claritatea a fost bună la captura pe timp de zi, dar HDR-ul a ars şi mai mult imaginile. Cu bune şi cu rele, cu arsuri sau fără, camera rămâne peste cea a lui ASUS ZenFone 2, la claritate şi calitate. Suntem undeva între ASUS ZenFone 2 şi ASUS ZenFone 2 Laser, dar destul de aproape de al doilea model încât să ne fie garantată calitatea.

Dacă faceţi multe prim planuri nu veţi avea nici o nemulţumire. Captura low light ne-a adus lens flares mari pentru luminile stradale, culori rezonabile şi luminozitate mediocră. Există şi ceva blur, dar când blitzul e activat şi fotografiem de aproape, toată lumea e mulţumită. Cu Night Mode pornit pot zice că stăm chiar bine. E drept că nu se supără nimeni dacă primeam şi un telemetru laser şi nu cred că sălta nici preţul exagerat.

Pe partea video, am avut la dispoziţie maxim filmare Full HD, în format MP4, la 30 FPS şi un excelent bitrate de 22 Mbps. Aici dezamăgire totală, plâns în pumni şi autogol în minutul 90. Filmarea e arsă rău, imaginea tremură ca piftia din cauza lipsei de stabilizare şi există şi pierdere de focalizare la distanţă.

Suprasaturarea e la ea acasă şi seara apar şi dungi când filmăm. Dacă e să fiu rău până la capăt aş spune că e cea mai rea filmare văzută pe un telefon ce costă peste 2000 de lei şi subliniez preţul aici. E nevoie de gravă de un update de software sau ceva să rezolve această captură video.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorăm imprimantele HP la sediul din Pipera; Detalii despre modelele pentru 2023-2024

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×