ASUS ZenFone 3 Deluxe: OS, UI, aplicaţii identice cu ZenFone 3, cu permisivitate la curăţarea aplicaţiilor

1.612 ori
<b>ASUS ZenFone 3 Deluxe: OS, UI, aplicaţii identice cu ZenFone 3, cu permisivitate la curăţarea aplicaţiilor</b>Tot ce am spus la ASUS ZenFone 3 pe partea de software se aplică şi la ASUS ZenFone 3 Deluxe, cu menţiunea că acum putem dezinstala sau dezactiva majoritatea aplicaţiilor preinstalate, aşa că nu ne mai deranjează cantitatea lor chiar atât de mult.

Tot ce am spus la ASUS ZenFone 3 pe partea de software se aplică şi la ASUS ZenFone 3 Deluxe, cu menţiunea că acum putem dezinstala sau dezactiva majoritatea aplicaţiilor preinstalate, aşa că nu ne mai deranjează cantitatea lor chiar atât de mult.

Rulăm în continuare Android Marshmallow cu Zen UI 3.0 aplicat peste şi beneficiem de o interfaţă minimalistă, dar totuşi viu colorată. ASUS oferă ca de obicei foarte multe opţiuni de personalizare, setări şi funcţii software. Multitasking-ul e pe bază de carusel şi avem şi screen pinning, iar porţiunea drop down aduce acele bule jucăuşe pentru Quick Settings şi notificări sub ele.

ASUS ZenFone 3 Deluxe: OS, UI, aplicaţii identice cu ZenFone 3, cu permisivitate la curăţarea aplicaţiilor

Un swipe în jos pe homescreen ne arată ce mai e trending şi ne permite să căutăm printre aplicaţii. Dacă ţinem homescreen-ul apăsat accesăm zona imensă de personalizare, care ne permite să umblăm la pachete de iconuri, layout, widget-uri, mărimi de iconuri, efecte de scroll, mărimi de fonturi, label-uri, teme, app lock, animaţii, mărimea grilei şi multe, multe altele.

Setările aduc obişnuitele Do Not Disturb, funcţii legate de ASUS Cover, gesturi Zen Motion (dublu tap, flip, desenarea de litere pentru a accesa aplicaţii), dar şi utilizarea cu o singură mână sau funcţia Opti Flex, care face aplicaţiile să ruleze mai rapid. Avem şi mod de utilizare cu mănuşi şi funcţia Game Genie, care face captura video a jocurilor de pe ecran şi streaming pe Twitch şi YouTube.

Există şi Easy Mode, Kids Mode, criptare şi funcţie screenshot. Scannerul de amprente va permite şi să răspundeţi la apeluri şi să porniţi camera şi vine cu un setup destul de lung pentru amprentă, în 16 paşi. Suportă până la 5 amprente şi are o viteză medie de recunoaştere biometrica aş spune, fiind cu un tempo mai lent decât aș dori. Deşi ni se promite recunoaştere la 360 de grade, am pus scannerul în dificultate la 180 de grade totuşi.

Pe lista de aplicaţii preinstalate se afla 51 de nume, ceea ce e mult, dar din fericire putem dezinstala destule. Găsim aici Facebook, Kindle, Laser Ruler, Mini Movie, Mobile Manager, Photo Collage, Puffin, Quick Memo, Trip Advisor şi Web Storage. Din păcate Zen UI 3.0 nu e foarte diferit de predecesorul său.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×