ASUS ZenFone 3: OS, UI, aplicaţii cu o cantitate uriaşă de opţiuni de personalizare, software gârlă preinstalat

Autor:  | Publicat în:  Asus 1.743 ori
<b>ASUS ZenFone 3: OS, UI, aplicaţii cu o cantitate uriaşă de opţiuni de personalizare, software gârlă preinstalat</b>În mod tradiţional Zen UI de la ASUS înseamnă o mulţime de aplicaţii preinstalate, dar şi o mulţime de opţiuni de personalizare pe un device mobil. Zen UI 3.0 nu se dezminte şi el vine de această dată aplicat peste Android Marshmallow.

În mod tradiţional Zen UI de la ASUS înseamnă o mulţime de aplicaţii preinstalate, dar şi o mulţime de opţiuni de personalizare pe un device mobil. Zen UI 3.0 nu se dezminte nici pe Asus ZenFone 3 ZE520KL şi el vine de această dată aplicat peste Android Marshmallow.

Varianta 3.0 de interfaţă e aici şi nu s-a schimbat mare lucru faţă de versiunea de anul trecut. Avem un UI minimalist și colorat, cu opţiuni multiple de personalizare. Multitasking-ul e pe bază de carusel şi avem şi screen pinning. Dacă ţinem homescreen-ul apăsat accesăm o zonă uriaşă de personalizări, la nivel de aplicaţii şi widget-uri (colorate şi unice pentru ASUS).

Interfata grafica ASUS ZenFone 3 (UI)

Putem edita şi paginile homescreen-ului, regla mărimea iconurilor, aliniamentul, efectele de scroll, mărimea de font, label-urile de iconuri, stilul de font, wallpaper-urile, pachetele de icoane, teme şi preferinţe legate de foldere şi aplicaţi (layout, grila, stil). Observaţi că se poate transforma total lookul interfaţei în acest mod.

Cu un swipe în jos pe homescreen accesăm o căutare universală, care se aplică atât pe web, cât şi în rândul aplicaţiilor, plus că vedem şi ce mai e Trending. Avem şi foarte multe opţiuni de personalizare la nivel de tastatură. Porţiunea de notificări e la un swipe în jos distanţa, din zona superioară a ecranului evident şi acolo avem şi acele bule colorate pentru Quick Settings.

ASUS ZenFone 3 UI

Setările includ opţiuni legate de ASUS Cover, Do Not Disturb, ZenMotion (dublă apăsare pentru activarea ecranului şi desenare de simboluri pentru a activa aplicaţii). Primim şi funcţie One Hand Mode aici, pentru a simula o diagonală mai mică. ASUS a inclus şi un mod de utilizare cu mănuşi, setări legate de funcţia Game Genie, cea care permite înregistrarea de gameplay împreună cu faţa jucătorului.

Scannerul de amprente din spatele telefonului are un look inedit şi elegant, amintind puţin de o gaură a cheii să zicem. Apăsând pe acest mecanism putem porni cameră, răspunde la apeluri, realiza capturi foto şi altele. Setup-ul pentru amprentare e rapid, iar autentificarea e precisă şi rapidă, cum șade bine unui device modern. Setările se încheie în sfârşit cu opţiuni de criptare, Easy Mode şi Kids Mode.

Pe lista de aplicaţii preinstalate avem un număr mare de apps şi anume 51, dar dacă mă iau după strategia ASUS din 2016, viitoarele actualizări ne vor mai scăpa de unele dintre ele. Pe lista se află şi nume clasice ASUS, precum Do It Later sau ASUS Webstorage, plus Instagram, Laser Ruler, Mini Movie, Photo Collage, Puffin şi Quick Memo.

Aş da vreo 30 dintre aplicaţiile acestea pentru a îl avea înapoi pe SuperNote, probabil singura soluţie care îi ţinea piept lui S Note pe Galaxy Note.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×