ASUS ZenFone 3 Max: Camera peste aşteptări, mai ales la selfie

1.357 ori
<b>ASUS ZenFone 3 Max: Camera peste aşteptări, mai ales la selfie</b>ASUS ZenFone Max avea avantajul telemetrului laser atunci când oferea ceea ce părea a fi o cameră midrange fără pretenţii mari, în faţa unui ZenFone 2 Laser spre exemplu. ZenFone 3 Max renunţa la telemetru laser şi propune clasicul combo de cameră de..

ASUS ZenFone Max avea avantajul telemetrului laser atunci când oferea ceea ce părea a fi o cameră midrange fără pretenţii mari, în faţa unui ZenFone 2 Laser spre exemplu. ZenFone 3 Max renunţă la telemetru laser şi propune clasicul combo de cameră de 13 MP în spate şi 5 MP în faţă. Camera principală vine cu tehnologie PixelMaster şi lentilă 5P Largan.

Intrefață grafică cameră ASUS ZenFone 3 Max

Aplicaţia Camera porneşte cam greu, dar viteza de focalizare a camerei e bună. Interfaţa e mai degrabă last gen din Zen UI-ul trecut şi nu cel modern. Şi fotografierea s-a realizat cam lent, dar zoom-ul a fost ceva mai fâşneţ. Modurile de captură sunt clasice, de la Auto HDR şi Beautification la Super Resolution (captură de 52 de megapixeli), low light, QR code, Night, Effect, Selfie, Panorama, Time Lapse, balans de alb, ISO, expunere, focalizare, metering şi calitate.

Trebuie menţionat că acest smartphone suportă doar captură video la rezoluţie 720p şi nu şi Full HD. Trecem la galeria foto, care include cadre realizate la început de lună februarie, pe o vreme însorită. Am avut parte de claritate bună, culori bine calibrate şi detaliile s-au păstrat acceptabil la zoom în capturile landscape. Există o tendinţă uşoară de oversharpening şi suprasaturare, dar nimic atât de grav ca la modelele Samsung mai vechi să zicem.

Expunerea şi focalizarea au fost bune, iar selfie-urile aş spune chiar că au fost surprinzător de bune, probabil atuul dintre aceste două camere. Textura feței, culoarea şi luminozitate, toate au ajutat la realizarea unui selfie reuşit. Am fost mulţumit şi de prim planurile cu camera principală, dar am avut senzaţia că HDR-ul e prea albicios, în acele cadre cu rațe.

Panorama are o rezoluţie rezonabilă, de 9660 x 944 pixeli, ceea ce e OK şi atunci când am testat zoomul în alte capturi pot să zic că am fost mulţumit şi nu am pierdut prea multe detalii. Aş spune că ZenFone 3 Max face fotografii peste aşteptări, nefiind departe de ce a oferit low mid-range-ul Xperia XA, dar aflându-se totuşi sub ASUS ZenFone 3 sau un Huawei Nova.

Cu un Honor 5X şi Honor 7 se poate bate totuşi. Este şi peste telefoanele cu branduri mai puţin cunoscute din China. Când vine vorba de captură low light, am înregistrat halouri mari ale luminilor stradale, nuanţe gălbui şi violet, dar claritatea a fost destul de OK. Focalizarea a fost mulţumitoare şi blitzul şi-a făcut treaba bine.

Monumentele au avut o textură solidă şi din când în când a mai apărut un blur, dar nimic cu adevărat grav. Până şi iluminarea a fost rezonabilă. Nu e un campion, dar când începem să îl comparăm cu vreun Xiaomi, Vernee, Mstar şi alte branduri din China e peste ele. Cum stăm cu video-ul totuşi, mai ales având în vedere că filmăm doar 720p? Ei bine captura video se realizează în format MP4 la 30 FPS şi 11 Mbps.

Am avut parte de un clip ars de soare, dar claritatea a fost în general OK. Se pierd evident detalii la zoom şi în general experienţă a fost una clasică midrange, dar nu midrange de 2016, ci mai degrabă de 2014 sau 2015. La distanţă nu se mai întrevăd detaliile aşa bine, iar microfonul pare afectat serios de vânt. Ce merge bine totuşi e stabilizarea electronică, care e rezonabilă şi nici schimbarea de expunere nu e chiar rea.

Totuşi când telefonul da de soare puternice şi culori are o tendinţă de a cam arde imaginea. Captura video pe timp de zi e cam cu 10% sub Xperia XA, dar şi clar sub ZenFone 3 şi cumva peste acel ZenFone 2 buclucaş avut de noi în teste ca unitate demo. Noaptea am filmat la 15 FPS şi cu bitrate de 10 Mbps, cu probleme ca nuanţe gălbui şi ghosting.

Există şi ceva blur, nuanţe violet, halouri uriaşe ale luminilor şi zoom slab. Se pierde şi focalizarea şi acest aspect al telefonului e mai degrabă neglijabil şi nu e o funcţie pe care să o folosiţi prea des. În comparaţie cu ZenFone Max se simte o evoluţie la captura foto totuşi, pe timp de zi mai ales.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×