ASUS ZenFone 3 Deluxe: Cameră bună, în special la stabilizare, parcă totuşi puţin sub ZenFone 3

1.893 ori
<b>ASUS ZenFone 3 Deluxe: Cameră bună, în special la stabilizare, parcă totuşi puţin sub ZenFone 3</b>ASUS ZenFone 3, în ambele variante testate de noi a avut o cameră excelentă, cel puţin pentru un high midranger. Astfel, aşteptările sunt ca ASUS ZenFone 3 Deluxe să fie şi mai şi, mai ales pentru că plusează cu un senzor de 23 de megapixeli în spate..

ASUS ZenFone 3, în ambele variante testate de noi a avut o cameră excelentă, cel puţin pentru un high-mid-ranger. Astfel, aşteptările sunt ca ASUS ZenFone 3 Deluxe să fie şi mai şi, mai ales pentru că plusează cu un senzor de 23 de megapixeli în spate şi o cameră frontală de 8 MP. Camera principală oferă pixeli de 1.12 microni, tehnologie PixelMaster 3.0 şi telemetru laser, dar şi PDAF, stabilizare optică pe 4 axe şi blitz dual tone.

Avem şi autofocalizare continuă, deschidere F/2.0 şi lentilă cu 6 elemente. Camera selfie oferă o deschidere F/2.0. La deschiderea aplicaţiei camera ne-am întâlnit cu o focalizare rapidă, zoom fluid, dar captura foto nu e chiar atât de vitezomană din păcate. Opţiunile sunt tipice pentru un telefon ASUS modern, de la HDR cu setările on/off/auto, până la balans de alb, ISO, expunere, optimizare şi focalizare.

Interfata grafica camera ASUS ZenFone 3 Deluxe

Putem filma până la 4K, dar şi în Full HD la 60 FPS şi există şi un mod manual, ce aduce şi reglaj de shutter, pe lângă ISO, balans de alb şi expunere. Modurile de captură sunt aceleaşi de la ZenFone 3: Auto, Manual, HDR Pro, Beautification, Super Resolution, Children, Low Light, Qr Code, Night, Depth of Field, Effect, Selfie, GIF, Panorama, Miniature, Time Rewind, Smart Remove, All Smiles, Time Lapse şi Slow Mo.

În ce priveşte galeria de fotografii realizate cu ZenFone 3 Deluxe, am început la interior, unde am folosit telefonul că aparat foto la evenimentul de lansare a lui Lenovo Moto Z. Aici detaliile au arătat excelent, dar am avut şi destul de multe cadre neclare, generate de lumea care tot mişună pe acolo pentru hands on. Culorile erau bine reglate şi iluminarea era bună, chiar şi în încăperea întunecată.

Având în vedere că am luat şi ZenFone 3 cu mine la nişte lansări, pot să zic că el făcea fotografii o idee mai luminoase şi mai clare, dar prindea detalii mai puţine. Afară, într-o zi cu soare, modelul Deluxe oferă capturi cu o claritate bună, dar suferă de acel feeling artificial de oversharpening pe care îl tot regăseam pe telefoanele Samsung ale anilor trecuţi, în cazul modelelor Galaxy A sau Galaxy S mai vechi.

Totul arată "prea bine" şi e mult reglaj din software pentru culori nepământean de perfecte şi claritate cristal. De selfie am fost mulţumit, că textura a pielii şi culoare a tenului, iar HDR-ul de la Cercul Militar din Bucureşti a arătat bine. Puteţi da zoom in după pofta inimii, fără a pierde detalii, mulţumită rezoluţiei ridicate a camerei.

Claritatea şi iluminarea au fost OK la exterior, iar textura automobilelor şi clădirilor a fost excelentă. Am testat iar zoomul şi la Intercontinental, unde se vedea clar captura chiar şi la zoom maxim. Din păcate dacă la distanţă acest ZenFone stă bine, la prim planuri e nevoie de ceva muncă de focalizare adecvată pentru un macro reuşit.

Panorama e modestă, la 9600 x 992 pixeli şi există şi unele probleme cu dynamic range-ul. Aş zice că ZenFone 3 Deluxe îmi aminteşte de Lenovo Vibe X3, care avea şi el o cameră cu rezoluţie ridicată şi făcea fotografii "prea clare" şi cu nişte culori ciudate, doar că îi e un pic superior totuşi acest model ASUS.

Cu toate acestea, ca pachet complet ZenFone 3-ul de bază parcă era mai mulţumitor la fotografii pe timp de zi şi la interior, mai ales la culori şi realismul cadrelor. Trecem la captura nocturnă, unde am înregistrat claritate bună şi iluminarea a fost bine calibrată, în vreme ce halourile stâlpilor de iluminare au avut dimensiuni rezonabile.

Ne-am întâlnit şi cu nişte nuanţe albăstrii, aşa cum se întâmplă uneori la captura nocturnă, chiar şi pentru telefoane mai galonate, că Xperia XZ. Blitzul a dat senzaţia că e prea puternic, albind imaginea prea mult, iar revenind la aspecte pozitive, clădirile şi monumentele au avut textura bine subliniată de captură lui ZenFone 3 Deluxe.

Din păcate la colorit îşi dă în petec acest model, galbenul devenind uneori violet şi apărând şi unele nuanţe ciudate seara. Cu toate acestea, dacă ne uităm la ce oferea ZenFone 2 Deluxe, ZenFone 3 Deluxe e clar peste, atât ziua, cât şi noaptea, deci progres există. Cu toate acestea, la low light cel puţin e sub iPhone-uri şi Galaxy S7 în mod clar.

Trecând la filmare, am capturat video la rezoluţie Full HD în format MP4, la 30 sau 60 FPS, cu bitrate de 20 Mbps sau 40 Mbps. Am avut şi captura 4K la dispoziţie. La interior microfonul s-a făcut remarcat la filmare, dar imaginea a fost puţin întunecată. Expunerea a fost în regulă şi aş spune că aici suntem la egalitate cu ZenFone 3. Claritatea e bună şi la exterior, dar se cam pierd detalii la zoom.

Iarăşi calibrarea culorilor e neobişnuită şi nu prea realistă. Filmarea 4K a arătat foarte bine totuşi, fie că e vorba de claritate, expunere, iluminare, dynamic range sau detalii. Am avut şi un slow motion bunicel, iar stabilizarea optică a fost o surpriză plăcută, captura din mers arătând mai bine decât ce ofereau modelele ZenFone 3, în ideea că nu se mai pierdea focalizarea şi claritatea rămânea bună.

Până şi iPhone 7 suferă la OIS, deci ZenFone 3 Deluxe e peşte. Captură video de la Intercontinental a reuşit să fie puţin arsă, iar filmarea de 60 FPS a fost cam înceţoşată. Filmarea e în mare sub cea a lui Pixel XL, peste cea a lui ZenFone 3 la stabilizare şi dacă nu ar fi culorile ar depăşi şi iPhone 7 Plus per total. Noaptea dispar complimentele şi avem o captură video violent, tremurată şi înceţoşată, cu frame rate de 12 FPS.

Aici ZenFone 3 Deluxe e sub majoritatea rivalilor şi nu e un telefon bun de filmat la concerte deci, deci microfonul se menţine unul bun. În ciuda problemelor nocturne, tot e mai bun decât ZenFone 2 Deluxe, care se confruntă cu flicker şi blur serios la filmarea după apus.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×