iPhone 7: Cameră cu mai multă lumină decât predecesorul, plus extra stabilizare

2.517 ori
<b>iPhone 7: Cameră cu mai multă lumină decât predecesorul, plus extra stabilizare</b>Probabil camera e aspectul la care se vede cel mai clar că iPhone 7 e de fapt un iPhone 6Ss. Modelele de anul trecut au avut camere bune şi nu puteam decât să ne întrebăm ce va aduce Apple în plus în acest an. Printre altele şi modelul de bază a primit..

Probabil camera e aspectul la care se vede cel mai clar că iPhone 7 e de fapt un iPhone 6Ss. Modelele de anul trecut au avut camere bune şi nu puteam decât să ne întrebăm ce va aduce Apple în plus în acest an. Printre altele şi modelul de bază a primit stabilizare optică şi are acum şi blitz Quad LED.

În spate se află o cameră de 12 megapixeli, cu deschidere F/1.8, obiectiv cu 6 elemente şi captura wide color. Avem parte şi de captură video 4K, iar camera selfie cunoaşte un upgrade e la 5 MP pe iPhone 6s la 7 megapixeli. Avem parte şi de filmare Full HD cu camera frontală şi funcţie Retina Flash cu ajutorul ecranului.

Interfata camera iPhone 7

Aplicaţia Camera porneşte rapid, focalizarea e rapidă spre foarte rapidă, iar zoomul e fluid. Şi captura foto e instant şi la nici un aspect de utilizare nu am avut vreo obiecţie. Interfaţa nu s-a schimbat prea mult faţă de ce ştiam de anii trecuţi şi avem în continuare filtre, timer, funcţie Live Photo (fotografie plus 3 secunde video), HDR (On/Off/Auto) şi blitz.

Modurile de captură sunt Panorama, Square, Slow Motion şi Time Lapse, iar setările permit reglarea filmării la Full HD în 30 sau 60 FPS, 4K la 30 FPS, slow motion la 120 FPS (Full HD) sau 240 FPS (HD). Galeria foto realizată cu flagship-ul Apple de acest an ne-a adus cadre clare la interior, cu detalii bune, dar cumva imaginea a fost cam spălăcita pentru un telefon cu pretenţii.

Parcă această cameră ar prinde prea multă luminal. Mâncarea are o textură bună, dar la culoare am văzut exemplare mai reuşite. Pe timp zi am prins vreme însorită şi am avut capturi foto cu claritate bună şi un HDR pragmatic la acea biserică. Calitatea la zoom e ireproşabilă şi prim planurile cu acel lacăt au fost excelente. Şi selfie-urile au arătat bine, deşi dacă mă puneţi să le compar cu cele ale lui iPhone 6s mi-ar fi greu să zic care e care şi care e mai bun.

Detaliile arată bine în landscape, dar îmi e foarte clar de la primele zoomuri ulterioare pe PC că o cameră de 23 MP prinde mai multe detalii. Culorile au fost puţin reci faţă de ceea ce vedem de obicei, iar Panoramă a fost de calitate, cu rezoluţie de 16352 x 3628 pixeli şi claritate de nota 10. Nuanţele de roşu au fost în special satisfăcătoare în aceste fotografii, deşi spre deosebire de alţi ani când repetăm obsesiv că nu avem cadre ratate, cam 10 din 120 de fotografii de aici par fie spălăcite, fie prea reci la culoare.

Totuşi blur nu o să vedeţi la iPhone vreodată. Ce e în plus faţă de iPhone 6s? Parcă mai multă lumină captată şi culori un piculeţ mai realiste. Selfie-urile au şi ele extra detalii. Cu toate acestea bifate, nu avem culorile realiste ale lui HTC 10 sau LG G5, nici calitatea excelent a lui Galaxy S7 totuşi, sau detaliile telefoanelor cu camere de 20 MP.

Măcar nu am sesizat nici o problemă cu dynamic range, la care şi unele handset-uri pretenţioase au necazuri. În condiţii low light blitzul s-a dovedit cu adevărat foarte puternic, claritatea a fost bună şi totul a fost foarte luminos. Erau 2-3 cadre cu un restaurant/o terasă în care dacă te uiţi repede peste fotografie ai fi zis că e făcută ziua.

Calitatea a fost păstrată la zoom in, luminile stradale nu au produs halouri prea mari, iar texturile obiectelor şi monumentelor au fost excelente. Iluminare e excelentă şi deşi suntem sub HTC 10 şi Galaxy S7, diferenţa e de maxim 10%. Măcar la acest capitol pot zice că se cunoaşte ceva mai clar evoluţia faţă de iPhone 6s, văzând fotografiile side by side. Am depăşit şi modelele Xperia testate recent, pentru simplul fapt că nu mai avem acele nuanţe albăstrii la colţuri.

La filmare am operat la rezoluţie Full HD la 30 sau 60 FPS, cu bitrate de 16 Mbps/23 Mbps, iar la filmarea 4K am sărit la 47 Mbps. La primul test al nostru de stabilizare, am avut o claritate OK, dar am cam pierdut focalizarea la un moment dat. Captură slow motion a fost că de obicei la înălţime, posibil cea mai bună din acest an, iar microfonul a fost în general OK, deşi nu face faţa vântului ca un campion.

Culorile arată bine, clipul 4K e bun de difuzat la cinema fiind perfect, iar expunerea, balansul de alb şi focalizarea au fost fără cusur. Object tracking-ul a fost şi el excelent, iar calitatea la zoom a fost şi ea destul de bună. Schimbarea de focalizare la acel clip cu lacăte a fost excelentă şi puţine telefoane s-ar comporta aşa bine în acea situaţie.

Chiar şi camera frontală a făcut o figură frumoasă pentru vlog şi am avut o textură bună a pielii surprinsă pe cameră. Ca de obicei o performanţă solidă, dar mă îngrijorează faptul că stabilizarea nu a fost chiar perfecţiunea întruchipată, faţă de alte modele. Pot spune că am filmat mai bine decât HTC 10, mai puţin ars decât LG G5 şi am înfruntat soarele mai bine decât Galaxy S7.

Noaptea am avut de această dată o stabilizare bună la filmarea din mers, iluminare excelentă, inclusiv când vine vorba de captare a celei stradale (halouri). Calitatea la zoom a fost bună şi rar am văzut aşa multă lumină la filmare nocturnă. Subliniez că aici avem o filmare nocturnă foarte bună, poate chiar de top 3 în anul curent.

Depăşim Xperia XZ pentru că el nu face faţa luminii galbene şi generează acele margini albaştrii, iar LG G5 avea şi el metehnele sale. Dacă era şi microfonul un pic mai bun, era un telefon ideal de concert.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×