Bine aţi venit în hiper realitatea augmentată: o viziune înSPAMmântătoare (Video)

976 ori
<b>Bine aţi venit în hiper realitatea augmentată: o viziune înSPAMmântătoare (Video)</b>Unul dintre motivele pentru care Google Glass nu a ajuns un succes comercial e nereuşita în a implementa o paradigmă de control suprapusa realităţii din jur care să nu distragă şi să nu încurce utilizatorul. Dacă Glass avea succes chiar şi cu o interfaţă

Unul dintre motivele pentru care Google Glass nu a ajuns un succes comercial e nereuşita în a implementa o paradigmă de control suprapusa realităţii din jur care să nu distragă şi să nu încurce utilizatorul. Dacă Glass avea succes chiar şi cu o interfaţă aglomerată în 2012 când ar fi trebuit să apară, atunci acum am fi ajuns la un UI si mai complex... poate ca şi cel de mai jos.

Ceea ce vedeţi este un video concept, o exagerare a ideii de augmented reality, cu o mulţime de itemuri digitale aplicate asupra universului real. Artistul Keiichi Matsuda a creat acest clip stresant şi suprasolicitant de 6 minute, în ideea Hyper Realităţii. Practic vedem o zi din viaţa unei femei, care poartă o pereche de ochelari cu AR şi e bombardată cu informaţie.

Ea primeşte constant spam, are un animăluţ digital de hrănit şi vede în timp real caloriile şi numele produselor din magazin. Există şi câteva glitch-uri şi interfaţa principală de navigare îmi aminteşte destul de mult de Watch OS de la Apple, mai ales lista de aplicaţii. Există şi o secţiune Customer Service şi punctul critic al clipului este momentul când sunt pierdute punctele de fidelitate.

Cineva o taie pe mână pe domnişoară şi îi fură cipul biometric din palmă, declanşând o criză de identitate şi un atac de panică. Şi la final apare şi religia pentru a salva situaţia... Halucinant!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×