Face off între clonă și original: MAZE Alpha vs. Xiaomi Mi Mix - smartphone-uri la reducere pe GearBest!

3.198 ori
<b>Face off între clonă și original: MAZE Alpha vs. Xiaomi Mi Mix - smartphone-uri la reducere pe GearBest!</b>Lansarea lui Xiaomi Mi Mix a avut efect atât asupra publicului, cât și a companiilor rivale care au primit un soi de impuls pentru a crea un smartphone la fel de arătos. Au apărut numeroase modele similare, unul dintre acestea fiind și MAZE Alpha

Luna octombrie a anului trecut ne-a adus și debutul arătosului smartphone Xiaomi Mi Mix, terminal care nu a impresionat doar publicul, ci și producătorii rivali care încă de atunci au început lucrul la modele similare. Recent pe piață a debutat și MAZE Alpha, telefon care arată destul de asemănător și care este disponibil acum la precomandă pe GearBest la un preț special. Tot acest retailer comercializează modelul Mi Mix Ultimate la un preț redus în această perioadă.

Xiaomi Mi Mix vs. Maze Alpha

După cum spune și titlul de mai sus, vă prezentăm astăzi un face off între aceste două terminale și ne legăm de design-ul adoptat, de hardware-ul oferit și bineînțeles de capitolul preț. În primul rând observăm că pe partea de design modelul Xiaomi iese cu adevărat în evidență, mai ales că avem aici de-a face cu varianta Ultimate ce ne aduce și inserții din aur de 18K pe carcasa unibody realizată din ceramică.

Xiaomi Mi Mix vs. Maze Alpha

Și raportul screen-to-body este mai mare în cazul lui Mi Mix, având o bărbie mai mică. MAZE Alpha pe de altă parte încearcă să reducă costurile cât mai mult, motiv pentru care carcasa este una obișnuită cu ramă metalică și spate din policarbonat mat. Ecranul ocupă mai puțin loc pe întreaga suprafață a panoului frontal și avem aici o bărbie mai proeminentă unde se află și un buton home cu scanner de amprente.

Xiaomi Mi Mix vs. Maze Alpha

La nivel de hardware Xiaomi Mi Mix iese iarăși învingător, având un display mai generos de 6.4 inch, o baterie de 4400 mAh. un procesor Qualcomm Snapdragon 821, 6 GB memorie RAM și 256 GB de stocare. Modelul produs de Maze vine cu panou de 6 inch, cu baterie de 4000 mAh, procesor MediaTek Helio P25, cu 4 GB RAM și cu 64 GB de stocare + slot microSD. Avem totuși o cameră duală pe MAZE Alpha, așadar fotografii mai artistice probabil.

 Maze Alpha Xiaomi Mi Mix
Display Full HD 6 inch, protecție Gorilla Glass 4 Full HD 6.4 inch
ProcesorMediaTek Helio P25Qualcomm Snapdragon 821
Memorie4 GB RAM + 64 GB stocare 6 GB RAM + 256 GB stocare 
Cameră frontală 5 megapixeli5 megapixeli
Cameră principală 13 mpx + 5 mpx, deschidere f/2.216 mpx, deschidere f/2.0, EIS, filmare 4K
PorturiUSB Type-C + jack 3.5 mmUSB Type-C + jack 3.5 mm
Baterie 4000 mAh + încărcare rapidă 4400 mAh + încărcare rapidă
Dimensiuni8.1 mm grosime / 225 grame greutate7.9 mm grosime / 209 grame greutate
Preț179.99 dolari549.99 dolari

Nu în ultimul rând ne uităm și la preț unde probabil știți cum stă situația. În vreme ce Xiaomi Mi Mix este vândut la suma de 549,99 dolari, modelul MAZE Alpha poate fi achiziționat pentru doar 179.99 dolari. Așadar, dacă hardware-ul de top nu este pe lista voastră de priorități și dacă și bugetul este mai redus, puteți opta fără probleme pentru MAZE Alpha.

Acesta din urmă rulează Android 7.0 Nougat și avem la dispoziție și tehnologia de încărcare rapidă. Ambele telefoane pot fi găsite în acest moment pe GearBest.com și un lucru este clar, acela că până și clonele au ajuns să impresioneze la nivel de design, ba chiar și hardware - asta în comparație cu acum 2-3 ani când clonă însemna din start o chinezărie ieftină. Găsiți aici comparația la nivel de specificații dintre cele două modele!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×