Google Pixel 3 XL: Cameră cu performanţă foto low light de introdus în cărțile de istorie a tehnologiei

2.229 ori
<b>Google Pixel 3 XL: Cameră cu performanţă foto low light de introdus în cărțile de istorie a tehnologiei</b>Google Pixel 2 XL ne-a şocat cu captura să Bokeh şi cu claritatea fotografiilor, dar şi cu captura low light, care cred că prinde un top 10 şi acum. Şi totul cu camere singulare în faţă şi spate. Google Pixel 3 XL rămâne la o cameră singulară principală

Google Pixel 2 XL ne-a şocat cu captura sa Bokeh şi cu claritatea fotografiilor, dar şi cu captura low light, care cred că prinde un top 10 şi acum. Şi totul cu camere singulare în faţă şi spate. Google Pixel 3 XL rămâne la o cameră singulară principală, dar trece la o cameră selfie duală. Google a mizat pe miliardele de fotografii pe care le-a tot procesat machine learning-ul sau pentru a crea o experienţă optică fantastică.

Video-review Google Pixel 3 XL, secținea camera

În cazul lui Google Pixel 3 XL primim o cameră principală de 12.2 megapixeli, cu deschidere F/1.8, tehnologie Dual Pixel şi PDAF, dar şi stabilizare optică şi un bliţ dual LED. Filmează în 4K la 30 FPS, iar în față găsim două camere de 8 megapixeli, cu deschidere F/1.8 şi F/2.2, a doua fiind o cameră wide. Avem şi HDR+ Enhanced, Panorama, Portrait şi legendarul deja Night Sight pentru captură nocturnă.

Interfață grafică cameră Google Pixel 3 XL

Există şi Photo Sphere şi Photo Booth, dar şi Playground şi Google Lens printre opţiuni. Captură RAW şi filmarea Slow Motion apar la rândul lor printre opţiuni. Google Pixel 3 XL este deja un campion după câteva comparaţii foto ale noastre, cu modele ca Huawei Mate 20 Pro, Galaxy S10+, iPhone XS Max şi îl face să tremure şi pe Huawei P30 Pro.

Am făcut peste 800 de fotografii cu acest telefon, în Bucureşti, în Timişoara, ziua şi noaptea, la un concert, la mall, în parc, în munţi, la o cofetărie din Budapesta şi unor monumente din acelaşi oraş. Începem cu zoom-ul care nu impresionează nici pe departe aşa cum mult cum au făcut-o Galaxy S10+ sau Huawei P30 Pro. Pe de altă parte avem un dynamic range perfect şi un HDR care egalizează perfect contrastul, nuanţele şi luminozitatea.

La capturile landscape nu am prins prea multe detalii, iar un exemplu bun de HDR implică acel pod verde din Parcul IOR. Focalizarea este excelentă şi niciodată nu dă greş. Am aruncat o privire şi peste selfie-uri şi arată OK, dar nu memorabil. Pixel 2 XL mă şocase cu selfie-urile, dar Pixel 3 XL nu o mai face. Mi-au plăcut mai mult cele realizate cu Huawei Mate 20 Pro de exemplu, pentru naturaleţea tenului, culori, luminozitate şi detalii.

Suntem şi sub Galaxy S10+ la acest capitol. Pe de altă parte selfie-urile Bokeh/Portrait au arătat perfect, pentru că nimeni nu ştie mai bine să colecteze date (despre adâncime şi în general) decât Google. Mi-au plăcut şi fotografiile făcute la interior, precum în Park Lake Shopping Center din Bucureşti, dar parcă sunt cam întunecate.

Am folosit telefonul şi pentru fotografii de unboxing şi a fost nevoie să umblăm la expunere pentru rezultate satisfăcătoare. În general am avut senzaţia şi că aplicaţia Google Camera adăugă extra contrast la captura pe timp de zi şi e o uşoară tendinţă de sub expunere.

Bilă albă pentru culorile calibrate perfect. Simplul fapt că Pixel 3 XL a întrecut telefoane cu 2, 3, 4 şi 5 camere folosind O CAMERĂ spune tot despre potenţialul Google. Practic doar zoom-ul, selfie-urile şi detaliile sunt neajunsuri aici. La captura low light avem un campion absolut, poate provocat doar de Huawei P30 Pro, care prinde mult mai multă lumină.

A întrecut clar Huawei Mate 20 Pro şi Samsung Galaxy S10+ la comparaţia foto în orb, dezvăluind ţigle ale unui acoperiş pe care alte telefoane nici nu le redau. Claritatea este perfect, galbenul luminilor stradale prinde viaţă, până şi luminozitatea este OK şi detaliile sunt excelent. Toate reflexiile sunt rezonabile şi ţinute sub control. A se remarca şi textura apei şi luminile vaporaşului care trecea prin Budapesta la capturile noastre.

Galaxy S10+ şi Mate 20 Pro nu au prins deloc satisfăcător apa şi luminile respective ale vaporului. Dacă mai activăm şi Night Sight e deja nedrept faţă de concurenţă. Am făcut asta în faţa magazinului Media Galaxy şi pot spune că face din noapte zi. Balansul de alb mi se pare cam rece totuşi şi zic că aici Huawei P30 Pro prezintă un mod nocturn care e peste cel Google.

Campion la momentul testării şi cred şi la final de 2019 va fi un reper, fie că îl va depăşi vreun alt telefon sau nu.

Să vedem cum stăm cu filmarea! Începem cu microfonul, care se descurca binişor cu vântul. Aş spune şi că avem culori bine echilibrate, doar că există şi unele zone ceva mai supraexpuse. Autofocalizarea este rapidă iar schimbarea de expunere la panoramare se face eficient. Stabilizarea este solidă, doar că remarc unele schimbări de expunere între anumite zone ale peisajului din faţa noastră: de obicei partea de sus versus cea de jos.

Filmarea selfie ne aduce o textură OK a feţei subiectului, dar nu e chiar cea mai detaliată şi bine calibrată coloristic din lume. Revenind la filmarea cu camera principală, cerul este prea alb sau turcoaz la distanţă, iar detaliile coroanei copacilor sunt imperfecte. Am fost mereu mulţumit de culori la captura video şi aş spune că dacă veţi filma mereu în 4K veţi fi încântaţi de rezultat. 

Captura slow motion, chiar dacă nu e Super Slow Motion arată excelent, la nivel de iPhone XS Max aş spune. Prefer aşa decât un Super Slow Motion grainy. Pixel 3 XL se prezintă şi că telefon bun de evenimente şi concerte. A filmat excelent la Park Lake la un evenimente LEGO, chiar dacă parcă puţin cam întunecat şi a filmat excelent şi la un concert IAMX în Quantic Pub, Bucureşti.

Când zic perfect, mă refer inclusiv la microfonul care face faţă basului puternic, la felul în care se aude vocea şi felul în care camera înfrunta luminile stroboscopice mereu schimbătoare de la concert. Claritatea a fost perfectă şi mi-am permis şi luxul unui zoom la concert. Am remarcat totuşi uneori ceva probleme de autofocalizare, sau cel puţin această a fost impresia mea. Simplul fapt că nu e perfectă mereu când ne-am dori e deja un neajuns în ziua de azi.

Marele călcâi al lui Ahile e totuşi filmarea low light. Iniţial am crezut că e bug, că trebuie să o încerc în mai multe zone, fie lângă un Media Galaxy în Bucureşti, pe Bulevardul 1 Decembrie 2018, lângă Quantic Pub după concert, la o intersecţie la care treceau tramvaie. Mereu am avut halouri uriaşe ale stâlpilor de iluminat, foarte mult zgomot, imagine tremurată şi zoom cu adevărat slab. Apar şi extra reflexii şi motion blur.

Cumva asta e blestemul telefoanelor bune la poze din ultimul an: aici au pătimit şi Huawei P30 Pro, parcă şi Galaxy S10+, acum şi Pixel 3 XL şi cred că şi Huawei Mate 20 Pro. La foto low light totuşi Pixel 3 XL va rămâne în cărţile de istorie.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×