Vivo NEX Dual Display: Cameră cu dublă datorie, de care se achită doar OK

819 ori
<b>Vivo NEX Dual Display: Cameră cu dublă datorie, de care se achită doar OK</b>Vivo NEX Dual Display ne face treaba mai uşoară, la capitolul cameră. Cum aşa? Pentru că nu are camera selfie... O veţi folosi pe cea principală pentru a face  selfie-urile, cu ajutorul ecranului din spate. În ce priveşte dotarea hardware, handsetul..

Vivo NEX Dual Display ne face treaba mai uşoară, la capitolul cameră. Cum aşa? Pentru că nu are camera selfie... O veţi folosi pe cea principală pentru a face  selfie-urile, cu ajutorul ecranului din spate. În ce priveşte dotarea hardware, handsetul dispune de o cameră principală de 12 megapixeli, însoţită de una secundară de 2 MP şi de încă un senzor Time of Flight 3D.

Video-review Vivo NEX Dual Display, secțiunea camera

Camera principală are un senzor Sony IMX363 (văzut şi pe Xiaomi Mi Mix 3 apropo, dar şi pe Xiaomi Mi 8 şi Nokia 8.1), pixeli de 1.4 microni şi oferă o deschidere F/1.8. Bifăm şi stabilizarea optică pe 4 axe şi PDAF. Există şi funcţii AI şi o interfaţă specială în formă de semicerc, care apare atunci când declanşaţi ecranul secundar pentru selfie. Mi se pare că aici sunt peste medie de multe opţiuni AR şi Beauty. Avem şi funcţii de tip Studio Light pentru Bokeh, împrumutate de la Huawei şi Apple.

Vivo NEX Dual Display, interfață grafică camera

Să trecem şi la galeria foto. Am început cu o serie de capturi foto realizate în locuri diferite şi în diferite momente ale zilei. Am prins un lac la apus în Bucureşti, dar şi un câine ciobănesc cu un fundal idilic, tot la apus. Există şi poze făcute în miezul zilei, unde iese în evidenţă coloritul prins de cameră. Acest model Vivo se descurcă bine cu nuanţa graului în acele cadre cu dubiţa în fundal.

Şi cerul din fotografia portret şi capturile cu drona arată binişor. Nu e totul ideal, pentru că apar probleme de dynamic range. Aici HDR-ul mai rezolvă din necaz şi "repară" cerul ars în cazul fotografiei standard. Altfel, o să fiţi nemulţumiţi de anumite zone ale capturilor voastre. Am şi o veste proastă şi anume faptul că primele capturi Bokeh realizate de noi au fost slabe.

Telefonul s-a chinuit să decupeze că lumea plantele sau animalele, dar şi în scenele mai puţin dificile. Ulterior am reuşit să facem şi capturi Portret/ Bokeh mai reuşite, cu un crop mai bun, precum am văzut la captura cu răţoiul Donald din parc şi avem şi dovada, prin capturi, cu şi fără Bokeh. Avem şi un selfie cu fundal estompat care nu e rău deloc la decupaj.

Şi dacă tot am ajuns la selfie, telefonul aplica Beauty la greu, exagerat aş spune. E OK dacă eşti o adolescentă în căutare de stimă de sine, dar altfel nu prea. Uneori am arătat ca o păpuşă, mai ales dacă mă uitam la ochi. Cerul da în turcoaz în una din capturile selfie. Sunt şi plusuri la această cameră, precum culorile bine calibrate şi redate corect (cu excepția cerului).

Nu vedem suprasaturare, contrast prea mult, un roşu care e roz şi altele de gen. Zoom-ul e mulţumitor până la 5X, dar la 10X totul arată a fotografie murdară de acuarelă şi pixelată. Avem un zoom în trepte la un bloc turn din zona Baba Novac în Bucureşti şi o să vedeţi cam la ce nivel se rupe filmul. Avem încă un cadrul în plin câmp în judeţul Timiş, la o fermă, pentru încă un test de zoom.

Fotografia Panorama e destul de reuşită, chiar şi cu soarele în cadru şi totul este alipit satisfăcător, mai ales că dynamic range. Prim planurile arată perfect, la nivel de flagship. Zic că dacă vreţi o captură ideală trebuie să şi aveţi destul soare şi veţi fi încântaţi de acest telefon. Are culori mai corecte decât Huawei P20 Pro şi are claritatea unui LG G7 ThinQ.

Trecem la captura foto low light, iar Vivo NEX Dual Display se descurcă precum ar trebui să o facă un model high end, dar nu chiar la maxim. Fotografiile nu au ieşit la claritatea ideală şi ne gândeam la Huawei Mate 20 Pro când am făcut comparaţia, ba chiar şi la Galaxy Note 9 sau iPhone XS Max. Ca să nu mai zicem de Pixel 3 XL, care e o clasă peste.

Vivo e clar sub ele, daaar, e un dar aici. Avem un mod Nocturn, care creşte luminozitatea părţilor întunecate în mod semnificativ şi face din noapte zi. Trebuie să ţinem nemişcat telefonul, pentru că e o captură ceva mai lentă. Totuşi capturile sunt destul de luminoase în general, halourile luminilor au mărimi acceptabile, iar nuanţele sunt bine calibrate.

Foto logo Catena făcut cu Vivo NEX Dual Display

Nu prea face faţă la logo-ul Catena, care e estompat pe margini şi parcă aş fi dorit ca totul să fie cu o gradaţie mai luminos. Noroc cu modul Nocturn.

Să vedem şi cum filmează acest device. Am filmat 4K în 30 FPS şi îmi place focalizarea, îmi plac şi culorile, dar nu mă omor după acel "joc" circulat pe care îl face filmarea în părţile laterale la panoramare. Detaliile arată excelent, ca şi claritatea. Filmarea selfie e ce trebuie şi până şi fundalul din spatele meu arată bine, chit că cerul e puţin supraexpus.

Se văd până şi punctele din cearcăne şi fiecare fir de păr. Am avut şi îndrăzneala să mă joc şi cu focalizarea, ceea ce nu poţi face chiar cu orice telefon. Filmarea Full HD aduce ceva supraexpunere în zonele mai însorite. Detaliile nu sunt cine ştie ce şi zonele umbroase sunt prea întunecate. Mi se pare că e un contrast prea intens între zonele luminoase şi cele întunecate.

Trecerea între ele e destul de subtilă totuşi. Zoom-ul e mediocru parcă. Testul de stabilizare se face cu filmarea din mers, la care nu am remarcat vreun flicker, vreo refocalizare sau problema. Nu e rea deloc stabilizarea şi avem o bilă albă aici. Avem şi un test separat de zoom, unde vedem fluctuaţii de pixeli pe acea jucărie albastră.

Ne-am jucat şi cu focalizarea automată, cu rezultate mulţumitoare. Filmarea 60 FPS a prins subiecte în mişcare destul de OK, parcă fără obişnuită supraexpunere, în afară de zona cerului. Asta la filmarea din staţia de tramvai. La filmarea în plin soare cu jucării di parc frunzele de pe jos şi jucăriile au ieşit cam arse, iar decoraţia de Crăciun a fost de-a dreptul pixelată la distanţă.

Concluzia mea e să rămâneţi la filmarea 4K şi veţi fi super încântaţi. La captura video low light scădem cota, pentru că apar multe reflexii, ceva grain excesiv şi zoom-ul e mai slab. Camera nu se descurcă cu lumina puternică, iar filmarea din mers face imaginea să tremure serios. Apare şi ceva motion blur la panoramare. Şi halourile luminilor par cam umflate.

La filmare nu avem material de top 10 2018, poate în cel mai bun caz top 15. Rămânem cu filmarea 4K, culorile OK calibrate, claritatea şi unele Bokeh-uri foarte reuşite, când se decupează bine cadrele. Comparabil cu LG G7 ThinQ şi Xiaomi Mi Mix 3.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×