Allview Soul X5 Style: Cameră peste medie, cu fotografii portret excelente și culori foarte bine calibrate

913 ori
<b>Allview Soul X5 Style: Cameră peste medie, cu fotografii portret excelente și culori foarte bine calibrate</b>Chiar dacă Allview Soul X5 Style este un telefon de câteva sute de lei, nu face sacrificii prea mari la capitolul cameră. Bifează camera duala în spate, cu senzor principal de 13 MP şi secundar de 2 MP. Camera principală are obiectiv cu deschidere F/2.0

Chiar dacă Allview Soul X5 Style este un telefon de câteva sute de lei, nu face sacrificii la capitolul cameră. Bifează camera duală în spate, cu senzor principal de 13 MP şi secundar de 2 MP. Camera principală are obiectiv cu deschidere F/2.0 şi focalizare automată şi primim şi bliţ led.

O veste bună şi pentru pasionaţii de selfie: în faţă se află o cameră de 8 megapixeli, cu deschidere F/2.2 şi un uriaş bliţ LED. În interfaţa camerei găsim funcţii precum Fun Emoji, cu care aplici măşti AR în timp real pe faţa ta, dar avem şi recunoaştere a scenelor pe bază de AI, Bokeh cu camera principală şi secundară, filmare Slow Motion, Live Photo şi Group Selfie.

Video-review Allview Soul X5 Style, secțiunea camera:

Trecem la galeria foto, unde am descoperit din start că HDR-ul îşi face treaba şi "repară" cerul care avea porţiuni prea albe sau de un albastru ireal. În ciuda faptului că lucrăm cu senzori de cameră relativ modeşti, am fost plăcut impresionat de zoom-ul pe turla acelei biserici. Nici selfie-urile nu au fost rele, la capitole precum detalii, textura a pielii şi culori vii.

La colorit aş zică că e maximul posibil în gama sub 1000 de lei. Revenind la camera principală, cerul e turcoaz şi ireal uneori şi dynamic range-ul ne-a jucat feste de câteva ori, mai ales când în fundal avem un peisaj amplu prea iluminat. În general culorile au fost bine calibrate la jucării din parc, copaci, decor. Stăm bine şi la zoom, dar şi la crop ulterior.

Allview Soul X5 Style, fotografii diverse făcute de utilizatori

Panorama are o rezoluţie modestă, de 4864 x 1312 pixeli. Chiar dacă am lăudat zoom-ul şi crop-ul, nu totul e perfect 100% din cazuri. Am dat zoom pe câteva rațe şi rezultatul a avut destul de mult zgomot, iar la capturile landscape ramurile copacilor de la distanţă se disting greu, deci la detalii stăm ceva mai subţire. Dacă focalizezi cum trebuie posibil să iasă mai bine. Repet însă, pentru 700 de lei cât costă, își depășește condiția față de alte terminale ce joacă în aceeași ligă.

Prim planurile şi macro-urile au fost mereu excelente, dar Bokeh da senzaţia că e făcut din software, nu din hardware, adăugând un inel de blur în jurul unui subiect central. Bizar e că Bokeh-ul selfie iese mult mai bine şi este aplicat mult mai adecvat, încadrându-i fața mai OK. Aş putea păcăli pe cineva că am făcut selfie-urile acestea Bokeh cu un telefon de 2 sau chiar 3 ori mai scump.

Avem şi câteva cadre cu camera din spate care au ieşit fie prea întunecate, fie prea iluminate. Culorile în schimb au fost mereu ce trebuie. Aş zice că acest Allview face poze mai bune decât Xiaomi Mi A2 Lite şi Galaxy A6 (2018), sau Nokia 6.1.

În condiţii low light avem o captură cam întunecată, dar destul de clară. Bliţul şi-a făcut treaba bine, iluminând cu o lumină albă împrejurimile, dar fără să exagereze. Halourile luminilor stradale arată OK, zoom-ul nu e chiar rău, dar la 1 din 10 fotografii apare şi o nuanţă mov neplăcută. Până şi provocarea maximă, firma luminoasă Catena a fost bine prinsă în poză. Marginile pozelor şi zonele mai întunecate au totuşi zgomot pregnant.

Nu avem nici un cadru 100% ratat sau blurat, ceea ce e bine. Camera înfruntă lumina OK şi livrează o experienţă rezonabilă pentru un telefon de buget. L-aş pune pe picior de egalitate cu Motorola Moto G6 sau Xiaomi Mi A2.

Când vine vorba de captură video, lucrurile sunt simple şi clasice: filmăm în Full HD, MP4, 30 FPS şi 17 Mbps. Avem un microfon de calitate, care a prins perfect ambiantă, cu tot cu copii, maşini şi pescăruşi. Cerul e supraexpus şi ars, zoom-ul e slab şi avem şi destul de mult zgomot. Imaginea e tremurată şi nu avem nici stabilizare optică şi pesemne nici cea electronică nu e cine ştie ce.

Culorile sunt calibrate acceptabil, în afară de zona cerului. Schimbarea de expunere s-a făcut rapid la panoramare, iar fiecare metru adăugat distanţei creşte zgomotul şi grain-ul considerabil. La distanţă nu o să vezi mare lucru. De aproape textura e OK la diferitele jucării şi obiecte filmate, focalizarea nu a făcut probleme, iar când am ieşit la soare câteva culori mi s-au părut prea aprinse, mai ales roşul.

Panoramarea se face OK, fără motion blur. Am o impresie mixtă despre dynamic range, care uneori a arătat bine şi uneori nu. Filmare selfie arata rezonabil, dar ce e în spatele meu e mult prea supraexpus şi alb. Expresiile fetei se văd bine şi tenul arata OK, dar am văzut şi mai bine în zona midrange şi low midrange. Culori acceptabile.

Slow motion e grainy şi rămânem în zona low midrange cu filmare totuşi. Pot să zic că activăm la nivel de LG Q6 poate şi un Xperia L1, dar cred că întrecem un Huawei din Seria Y. Suntem aproape şi de Galaxy A6 (2018), dar cred că el rămâne totuşi puţin peste. La filmare low light încă din cifre ne dăm seama că nu ne aşteptam la prea multe lucruri bune.

Filmăm la 19 sau 21 FPS, cu multe reflexii, dar culmea e că halourile luminilor sunt OK. Culorile sunt calibrate acceptabil şi nici zoom-ul nu e rău. Da, ştiu, sunt multe zone mov şi întunecate în filmările noastre. La filmarea din mers imaginea tremură, dar am văzut şi mai rău. Panoramarea se face cu ceva blur şi se văd frame-urile lipsa destul de rapid la filmarea nocturnă.

Păcat că nu operăm la nivel de 30 FPS. Bonus avem pentru voi o filmare cu o mască AR cu un peşte fioros, pe care îl găsiţi în Groapa Marianelor. Concluzia despre camera e că primim exact ce aşteptăm la 700 de lei şi poate puţin peste la culori şi selfie Bokeh.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×