Nokia 9 Pureview: OS, UI, aplicaţii stock Android Pie, cu bune şi cu rele

798 ori
<b>Nokia 9 Pureview: OS, UI, aplicaţii stock Android Pie, cu bune şi cu rele</b>Nokia 9 Pureview păstrează tradiţia ultimelor telefoane Nokia şi vine cu Android curat şi stock. E vorba despre Android Pie şi cumva încă simţim o strângere ciudată de inima când vedem un telefon high end în programul Android One. În general Android One..

Nokia 9 Pureview păstrează tradiţia ultimelor telefoane Nokia şi vine cu Android curat şi stock. E vorba despre Android Pie şi cumva încă simţim o strângere ciudată de inima când vedem un telefon high-end în programul Android One. În general Android One era asociat cu telefoane entry level sau midrange. Câtă vrem el garantează actualizări Android pe 2 ani şi de securitate pe 3 ani suntem mulţumiţi.

La un swipe în dreapta distanţă se afla feed-ul Google, cu informaţii utile şi ştiri. Multitasking-ul e ca pe Google Pixel 3, adică o serie de ferestre/cards  între care derulez pe orizontală. Split screen-ul e la o apăsare distanţă, pe iconul de deasupra fiecărui card de multitasking. Butonul Back apare şi dispare contextual, tipic Android Pie.

Video-review Nokia 9 Pureview, secțiunea OS & UI & APPS

Dacă ţinem apăsat pe homescreen accesăm zona de widget-uri (stock, nimic extra). Tot aici găsim şi Home Settings, cu opţiuni pentru forme de iconuri şi notification dots. Am intrat rapid şi în zona de Settings şi nu am remarcat nimic în plus faţă de un telefon cu Android stock, adică un Pixel 3. Avem Digital Wellbeing, care îţi arată câte ore ai stat în diferite aplicaţii, dar şi opţiunile clasice de conectivitate, display, audio şi altele de gen.

Pentru securitate avem cititorul de amprente integrat în ecran, care e foarte lent din păcate. Îl face şi pe cel de OnePlus 6T sau Huawei Mate 20 Pro să pară rapid. Există şi alternativa deblocării faciale, dar e doar 2D şi fără senzori infraroşu, deci nu e sigură.. Pe lista de aplicaţii preinstalate se află doar cele stock, native din Android, adică Docs, Files, Drive, Gmail, YouTube, suita Play şi altele de gen.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×