Samsung Galaxy A50: OS, UI, aplicaţii cu One UI ca vedetă

954 ori
<b>Samsung Galaxy A50: OS, UI, aplicaţii cu One UI ca vedetă</b>Samsung nu a adus One UI/Android Pie doar pe flagship-urile din acest an şi cele de anul trecut, ci şi pe modelele sale midrange. Samsung Galaxy A50 vine cu One UI la bord, aplicat peste Android Pie, care ne e deja o experienţă arhicunoscută. Ne-am jucat

Samsung nu a adus One UI/Android Pie doar pe flagship-urile din acest an şi cele de anul trecut, ci şi pe modelele sale midrange. Samsung Galaxy A50 vine cu One UI la bord, aplicat peste Android Pie, care ne e deja o experienţă arhicunoscută. Ne-am jucat cu acest UI deja pe Galaxy Note 9, Galaxy S10+, S10 şi S10e.

Cheia sa este uşurinţă de utilizare cu o singură mână, aşa că butoanele de navigare, tab-urile din meniuri şi alte mecanisme de organizare/navigare au fost mutate în treimea inferioară a ecranului. Cele două treimi de sus sunt făcute pentru a consuma conţinut, text a vizualiza şi naviga. Iconurile sunt acum mate, colorate, dar nu excesiv şi fără gloss. Iconografia este ultra simplă şi minimalista, cu un coş de cumpărături abstract pentru Galaxy Store şi o floricică pentru Gallery.

Video-review Samsung Galaxy A50, secținea OS & UI & APPS

Cele 3 butoane de navigare de jos se pot înlocui cu swipe-uri, făcute tot în zona în care s-ar fi aflat acele shortcut-uri. Multitasking-ul se face acum printr-o serie de ferestre/thumbnail mari, care se desfăşoară pe verticală în faţa noastră, iar split screen se activează apăsând pe iconul de deasupra lor. O altă noutate În One UI este Night Mode, care ne trece la un fundal negru, toggle-uri albastre şi umblă şi la contrast şi nuanţe, pentru o utilizare propice după apus, care să nu dăuneze ochilor şi să scadă şi consumul de baterie.

Fundalul devine negru, textul este alb-gri şi nici una dintre culori nu este agresivă pentru ochi. Avem multe elemente de UI curbate pe margini, de la iconuri, la rândurile din setări şi cele din agregatorul Bixby. Acesta nu e foarte diferit de ce primim pe Galaxy S10, integrand informaţii din feed-ul de socializare, GIF-uri haioase, recomandări din Store şi de restaurante în zonă.

Interfață grafică Samsung Galaxy A50 (screenshots)

Avem şi Always on Display, care va afişa informaţiile vitale cu ecranul în standby: oră, dată, nivel baterie şi dacă ai mailuri primite sau mesaje. Puteţi schimba stilul ceasului, culoarea fontului, notificările ce vor fi afişate şi alte lucruri de gen. Cu un swipe în jos accesăm aerisita zona de Quick Settings şi Notificări, iar în zona Settings totul a fost compactat pentru al doilea an la rând. Încă din Samsung Experience începuseră să se comaseze setările.

Sunt foarte multe opţiuni de auto optimizare acum, odată la 24 de ore, în fundal, automat fără să vă streseze. La nivel de memorie, baterie şi performanţă de obicei. În josul fiecărei secţiuni de Setări se află şi o recomandare la o funcţie pe credeaţi că o găseaţi acolo şi nu era. Avem şi Digital Wellbeing aici, care ne ajută să luăm o pauză de la dependenţa de Facebook şi Youtube, dar şi să punem limite.

Aplicaţia Gallery are acum thumbnail-uri mai mari şi un Recycle bin, iar în rest avem obişnuitul pachet de apps. Există un file manager My Files, Samsung Healthy, asistentul Bixby, dar şi magazinul de aplicaţii Samsung. Avem şi Samsung Members cu beneficiile aferente şi informaţiile utile, Galaxy Wearable, dar şi Smart Things, cu care controlaţi dispozitivele deştepte din casă.

Adăugăm pe listă şi aplicaţiile Microsoft Office, OneDrive, Linkedin, dar şi Game Launcher pentru gameri sau Samsung Notes pentru a lua notiţe. Cât despre securitate, de ea se ocupă cititorul de amprente integrat în ecran, o premieră pentru telefoanele midrange testate de noi. Precizia e bifata, dar e clar mai lent decât cel integrat în ecranul lui Galaxy S10. Poate la nivel de OnePlus 6T să zicem, sau mai lent.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×