Samsung Galaxy S7: OS, UI, aplicaţii cu mai puţin bloatware, TouchWiz fluid

3.058 ori
<b>Samsung Galaxy S7: OS, UI, aplicaţii cu mai puţin bloatware, TouchWiz fluid</b>Cred că de la Galaxy S5 încoace flagship-urile Samsung au trecut mai degrabă printr-o rafinare de interfaţă şi nu printr-o schimbare radicală. Este şi cazul lui Samsung Galaxy S7, care rulează Android 6.0.1 Marshmallow, cu cel mai nou TouchWiz aplicat

Cred că de la Galaxy S5 încoace flagship-urile Samsung au trecut mai degrabă printr-o rafinare de interfaţă şi nu printr-o schimbare radicală. Este şi cazul lui Samsung Galaxy S7, care rulează Android 6.0.1 Marshmallow, cu cel mai nou TouchWiz aplicat peste. Flipboard rămâne la rangul de homescreen opţional, iar interfaţa are iconuri colorate viu şi abstracte ca reprezentare de simboluri.

Samsung Galaxy S7: OS, UI, aplicaţii cu mai puţin bloatware, TouchWiz fluid

Dacă ciupim un homescreen, avem acces la zona de widgeturi (arătoase, transparente şi glossy), teme, wallpaper-uri şi aranjament de iconuri pe ecran. Multitasking-ul e pe bază de carusel vertical 3D şi acolo avem şi posibilitatea de a apăsa un icon special în colţul aplicaţiilor, care va declanşa modul split screen. În acela putem rula 2 aplicaţii simultan, împărţind ecranul în două şi transferând text şi fotografii între jumătăţi.

Samsung Galaxy S7 Quick launcher

Zona dropdown are acum fundal alb şi include Quick Settings şi notificări, iar trecând la zona de Setări, aici se află Smart Manager, care administrează memoria şi securitatea şi face curat în cache printre altele, dar şi funcţia Do Not Disturb. Cea mai interesantă zona din Setări e totuşi Advanced Features. Aici regăsim opţiunile legate de Game Launcher, o noutate de la Samsung, funcţie oferită pe Galaxy S7 şi S7 Edge.

Game Launcher,

Gamerii au parte de funcţii de power saving şi Do Not Disturb pentru jocuri, dar şi o listă cu jocurile instalate şi recomandate. Există şi posibilitatea de a dezactiva butoanele capacitive pentru a nu ne încurca în gameplay şi putem şi realiza captura video a jocului, la pachet cu captura video pe baza camerei frontale. Vom crea astfel un playthrough cu expresia noastră facială ataşată, în stil PewDiePie.

Există şi foarte multe setări şi reglaje legate de captura video la jocuri, cu opţiuni pentru microfon şi rezoluţie de exemplu. În rest avem obişnuitele gesturi de control, posibilitatea de a redimensiona ferestre şi evident şi opţiuni ale scannerului de amprente. Acesta are un setup cam lent şi permite şi autentificarea în diferite site-uri cu funcţia Web sign in.

S Health

Autentificarea în sine se face rapid, chiar şi ţinând degetul la 90 şi la 180 de grade şi e foarte precisă. Pe lista de aplicaţii preinstalate se află 36 de nume, deci nu aş putea spune că S7 suferă de bloatware. Samsung a eliminat chiar unele aplicaţii şi spre exemplu nu mai primim preinstalat player video sau audio Samsung pe acest model. S Health se află totuşi la posturi, numărând pașii parcurşi şi caloriile arse, dar şi măsurând pulsul, nivelul de oxigenare şi nivelul de stres, cu ajutorul senzorului de puls. Ca şi la S7 Edge acesta nu e precis şi funcţia devine deja inutilă după atâtea generaţii de imprecizie.

Alte aplicaţii preinstalate le includ pe cele Microsoft Office, cele Google, Memo şi S Planner.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×