iPhone 11 Pro Max impresii: prea mare, prea greu, phablet-urile de acest gen sunt depăşite (Hands On Video)

2.210 ori
<b>iPhone 11 Pro Max impresii: prea mare, prea greu, phablet-urile de acest gen sunt depăşite (Hands On Video)</b>Pe 27 septembrie am avut treabă multă. A început să ajungă tripleta iPhone 11 în magazine şi am purces să facem hands on în câteva magazine din Bucureşti. Da, am scris "câteva", pentru că pe iPhone 11 l-am scos din

Pe 27 septembrie am avut treabă multă. A început să ajungă tripleta iPhone 11 în magazine şi am purces să facem hands on în câteva magazine din Bucureşti. Da, am scris "câteva", pentru că pe iPhone 11 l-am scos din cutie la iStyle AFI Cotroceni, iar pe iPhone 11 Pro şi 11 Pro Max le-am luat la un hands on în Media Galaxy Vitan. Aţi aflat impresiile mele despre modelele cele mici şi acum trecem la phablet...

În primul rând în ziua de azi dacă invoci cuvântul "phablet" deja ai pierdut startul. Sau alergi pentru primul loc într-o cursă fără competitori. Cine mai aspiră să facă "phableturi" azi? Marii producători suflă în conceptul de paletă de ping pong ca în Bendgate sau baterii care explodează. Poc! şi Apple cu un mamut de 226 de grame, lung de 158 de milimetri şi lat de 77.8 mm.

Am mânuit Galaxy Note 10+ şi Galaxy Note fără să mă plâng de dimensiuni. Cumva la iPhone 11 Pro Max mă plâng de asta... E ceva ce nu se pupă la ergonomie, ceva ce nu cadrează, unghiuri care nu se unesc armonios pentru degetele mele. Când îmi "suflec" palma pe telefon să ajung la toate zonele de pe ecran avem o problemă... Houston... sau Cupertino.

Da ştiu, sticlă, oţel inoxidabil, sticlă... bla bla. Dar nuanţa verde arată ca pantalonii tăi de airsoft de camuflaj spălaţi prea mult, care nu mai camuflează nimic. E un verde-gri spălăcit de reptilă, al cărui singur avantaj e că e diferit de ce a oferit Apple până acum. E interesantă textura spatelui, în ideea că aduce mai mult cu metalul decât sticlă. Şi Apple a descoperit în sfârşit lipsa de gloss şi abordarea mată.

iPhone 11 Pro Max

Nimic de zis, Apple A13 zburdă ca performanţă, în sfârşit ne apropiem de 4000 de mAh cu bateria şi în sfârşit avem o cameră selfie mai acătării, de 12 megapixeli. Problema că e iOS 13 + Apple A13 nu mă mai impresionează după ce m-am jucat cu telefoane cu ecrane de 90 Hz şi 120 Hz, cu OxygenOS şi Pixel-uri care îmi zburdau sub mâini mai abitir decât acest iPhone. Nu sunt hater, se vede cu ochiul liber.

De ecran chiar nu am ce să zic de rău: e gigantic de luminos, foarte colorat, plăcut privirii, dar stricat de breton şi de marginile groase. Îmi place că avem în sfârşit 3 camere în spate, inclusiv una ultra wide cu unghi larg şi că putem alterna între ele din aplicaţie. Mă aştept totuşi că în afara de captură low light şi cea wide să facem poze fix la fel ca la iPhone-urile XS Max de anul trecut.

iPhone 11 Pro Max

Sunt tare curios să văd ce poate modul Night şi judecând după ce am văzut la câţiva prieteni posesori de iPhone 11 Pro, cred că se poate bate cu Pixel 3 şi Huawei P30 Pro, ceea ce e foarte bine. Avem difuzoare stereo care s-au auzit OK la cele câteva clipuri şi jocuri prin care am trecut, iar faptul că avem încărcător rapid de 18W la pachet e o intrare în normalitate... aproape.

Alţii lansează în curând telefoane cu încărcare la 65 W...

iPhone 11 Pro Max

Nu vreau să se înţeleagă seria mea de impresii de mai sus că sunt un hater ieftin, că dispreţuiesc Apple, că strugurii sunt acri. E vorba de aşteptări. Când am cumpărat iPhone 3GS în 2009 mi-am simţit aşteptările depăşite. Când am primit cadou iPhone 5 în 2012 de la prietena am fost cucerit. Când am cumpărat iPhone 7 în 2018 la preţ greşit de la eMAG ştiam exact la ce mă înhămez şi am îmbrăţişat optimizarea.

iPhone 11 Pro Max

Uitându-mă la tot ce a lansat Apple de la iPhone 7 încoace aş cumpăra doar un iPhone X sau XR acum sincer să fiu.. Trebuie să fii realist şi să realizezi că vei cumpăra iPhone 11 Pro Max doar pentru camera wide, baterie şi procesor, hai şi nuanţa nouă. Nu mi se par de ajuns pentru acest salt. Dacă e să fiu mega cinic şi oarecum nedrept aş zice că îţi poţi înlocui fotografia wide cu o panoramă mică şi făcută rapid.

Nuanţa oricum nu arată prea bine pentru mine, iar procesorul se va simţi abia peste 2-3 ani faţă de rivali. Faţă de adulaţia Apple de acum vreo 5-6 ani care plutea în jurul meu în valuri, acum ştiu că nu sunt singur şi uitându-mă pe YouTube şi la sutele de comentarii de pe grupul de Facebook ştiu că îmi daţi dreptate. A se remarca că am petrecut 30 de minute cu iPhone 11 Pro Max şi acestea sunt impresii preliminarii. Revenim cu review şi unboxing mai concludent ulterior.

Câteva dintre prețurile practicate pentru iPhone 11 Pro Max aveți listate mai jos sau în articolul dedicat Preț și Disponibilitate pe care îl găsiți aici

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×