LG G5: Camera lui LG G4 primeşte un sidekick wide angle, un pas spre perfecţiune

1.275 ori
<b>LG G5: Camera lui LG G4 primeşte un sidekick wide angle, un pas spre perfecţiune</b>LG G5 se remarcă încă de prima oară când îl vezi prin camera sa duală din spate, care în mod surprinzător nu e foarte protuberantă. Vine după un G4 cu o cameră excelentă şi care încă e un etalon la calibrarea culorilor. Primim şi telemetru laser pe G5..

LG G5 se remarcă încă de prima oară când îl vezi prin camera sa duală din spate, care în mod surprinzător nu e foarte protuberantă. Vine după un G4 cu o cameră excelentă şi care încă e un etalon la calibrarea culorilor. Primim şi telemetru laser pe G5, stabilizare optică avansată şi un senzor special pentru spectrul de culoare.

Camera duala LG G5

Cele două camere din spate includ un senzor de 16 megapixeli cu deschidere F/1.8 şi lentilă de 75 de grade. El măsoară 1/2.6 inch şi este Sony IMX 234 Exmor RS, adică fix acelaşi de pe LG G4. Vine cu pixeli de 1.12 microni, stabilizare optică pe 3 axe şi e însoţit de o cameră de 8 megapixeli, cu lentilă ultra wide angle de 135 de grade.

LG G5 selfie camera

Pentru selfie avem camera de 8 megapixeli cu senzor Toshiba şi mărime a senzorului de 1/4 inch, în vreme ce pixelii măsoară 1.12 microni. Ar fi aceeaşi cameră ca şi cea frontală a lui LG G4. Aplicaţia Camera porneşte rapid şi are o focalizare foarte rapidă, dar zoomul pare un pic sacadat, pentru că el comută între camere, cea principală şi cea wide angle.

Realizarea capturii foto se face rapid, iar în zona superioară a interfaţei avem zona din care comutăm la camera de 16 şi cea de 8 MP. Modurile principale de utilizare sunt Simple, Auto şi Manual, primul implicând doar o apăsare pe ecran pentru a face poză. În modul Auto ne întâlnim cu funcţii că Slow Motion, Time Lapse, dar şi Popout, care combina fotografii realizate cu cele două camere din spate, cea de 16 megapixeli ieşind în evidenţă şi având în fundal tot soiul de rame şi încadrări pentru cealaltă cameră, plus efecte că Fisheye, Black and White, Vignette şi Lens Blur.

Multi View realizează un colaj de capturi realizate cu toate 3 camerele simultan şi va permite să alegeţi layoutul dorit. Snap e menit să captureze cadre de 3 secunde, un fel de GIF-uri, dar şi să realizeze colaje video în stil HTC Zoe de până la 60 secunde. Apoi avem Panorama şi opţiuni legate de aspect ratio (16:9, 4:3 sau 1:1), plus reglaje pentru filmare (4K, Full HD sau HD).

HDR se află la posturi, cu opţiunile On, Off şi Auto şi filtrele sunt oferite sub numele de Film aici, cu variaţii binevenite şi familiare. Avem şi timer şi comandă vocală, dar şi posibilitatea de a alege între OIS şi Steady pentru o fotografiere, respectiv filmare cât mai stabilizată. În dreapta sus în interfaţă găsim un meniu special de partajare şi editare, via Gmail, Facebook şi Instagram spre exemplu.

Reţineţi şi că acea cameră wide de 8 MP oferă doar focalizare fixă. Trecând la modul Manual, aici avem foarte multe reglaje, de la posibilitatea de fotografiere RAW, la un boloboc digital, balans de alb, focalizare, expunere, ISO, shutter (de la 1/3000 la 30 secunde) şi Auto Exposure Lock, care fixează expunerea şi limitează unele reglaje.

La secţiunea blitz există şi o opţiune specială "R", care realizează un efect motion trail la captura în mişcare cu blitz. Trecând la galeria foto în sine, vă spun din start că trebuie să aveţi grijă să nu intraţi cu degetul în cadru atunci când folosiţi camera wide angle, ceea ce mi s-a întâmplat des. În toate capturile pe timp de zi culorile au fost realiste şi bine calibrate, fix ca la LG G4.

Am dat şi zoom la nivel maxim şi nu am pierdut prea multe detalii, iar selfie-urile au fost excelente, deci peste cele ale lui G4, care mă dezamăgiseră fiind foarte arse anul trecut. Am apreciat şi textura cadrelor, am găsit iluminarea drept perfectă şi nu am avut vreo poză blurată. Balansul de alb şi expunerea sunt la rândul lor excelente.

Capturile wide angle arată fantastic, prinzând în cadru foarte multe detalii din jur, cu sacrificiul imaginii curbate totuşi. Cumva, deşi pare ciudat parcă acea cameră de 8 megapixeli surprinde mai bine culorile decât cea principală, deşi poate fi doar o iluzie. Am avut şi prim planuri excelente îs capturi macro reuşite, iar cu focalizarea ne-am jucat cât am dorit.

Panorama e generoasă, având o rezoluţie de 21.376 x 4672 pixeli şi arată excelent. LG G5 are cea mai bună calibrare a culorilor de pe piaţă şi dă senzaţia că face fotografiile întocmai cu realitatea. HDR-ul a funcţionat fără cusur, iar detaliile au fost mereu la vârf, atât în landscape, cât şi în prim plan. Camera are şi un dynamic range larg şi dacă la capitolele claritate şi calitate suntem pe acelaşi picior cu S7, calibrarea culorilor e mai bună.

Depăşim cu destul de mult şi iPhone 6S, dar rămâne meci egal cu LG G4, fiind totuşi vorba de acelaşi senzor principal. Măcar avem bonusul celui wide, pe care îl veţi aprecia de îndată ce daţi de un peisaj alpin. La captura low light am avut rezultate foarte bune, ca şi anul trecut, cu o claritate precum cea de pe timp zi, iluminare excelentă şi culori bune.

Iluminarea stradală a avut halouri puţin cam mari, iar textura clădirilor fotografiate a fost excelentă. Nu am avut neclaritate, bliţul a fost puternic, iar detaliile au fost excelente. În ce priveşte duelul nocturn cu S7, modelul Samsung capturează mai mult lumina, dar în acest mod oferă şi o imagine mai albicioasă, în vreme ce capturile lui G5 sunt mai clare.

Trăgând linie, LG G5 realizează capturi foto demne de top 5 telefoane ale anului 2016, dacă nu chiar top 3. Pe partea video am filmat în format MP4, Full HD, la 30 FPs şi cu bitrate de 17 Mbps. Stabilizarea e doar OK, iar cea a lui S7 a părut ceva mai bună. Camera frontală filmează Full HD excelent, iar filmările wide angle au fost spectaculoase şi sunt cu siguranţă delicioase la evenimente.

Culorile sunt perfecte, dar G5 nu prea se descurcă la captura audio, microfonul nefăcând faţa vântului. Captura video 4K a avut bitrate de 48 Mbps şi am primit aici focalizare perfectă, culori excelente şi expunere fără cusur. Şi filmarea slow motion a arătat bine şi am apreciat apoi textura acelor trandafiri filmaţi spre final.

Suntem clar peste LG G4, care îmi aminteşte că avea o mişcare ciudată a imaginii, ca şi cum ne aflăm pe vapor, în încercarea de a stabiliza mai bine captură. La testul de zoom durează puţin până se reglează focalizarea, dar rezultatul rămâne mulţumitor. LG G5 filmează excelent ziua, fiind pe picior de egalitate cu orice flagship, dar mare păcat de microfon.

Noaptea avem iar halouri mari, dar claritate bună şi unele nuanţe de mov şi albastru lateral şi în colţuri. Am apreciat calitatea capturii video low light păstrarea intactă a focalizării, dar am remarcat şi o mică pierdere de stabilizare. Am văzut filmări mai bune noaptea, dar nu cu mult, maxim cu 10%. Rămâne o cameră căreia nu i se pot reproşa multe şi plină de avantaje.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×