Huawei Honor 7: Cameră foarte familiară, cu un pachet optic echilibrat

760 ori
<b>Huawei Honor 7: Cameră foarte familiară, cu un pachet optic echilibrat</b>Huawei Honor 7 se bazează pe un senzor foto destul de popular, cel de 20 de megapixeli văzut de noi în acţiune şi pe Lenovo Vibe X3, dar şi pe Sony Xperia M5. E un senzor Sony IMX 230, cu Phase Detection Autofocus şi focalizare în 0.1 secunde

Huawei Honor 7 se bazează pe un senzor foto destul de popular, cel de 20 de megapixeli văzut de noi în acţiune şi pe Lenovo Vibe X3, dar şi pe Sony Xperia M5. E un senzor Sony IMX 230, cu Phase Detection Autofocus şi focalizare în 0.1 secunde, dar şi protecţie cu sticlă de safir a lentilei. Camera oferă deschidere F/2.0 şi are un aspect de 4:3, în vreme ce senzorul măsoară 1/2.4 inch.

Pentru selfie avem o cameră de 8 MP, cu propriul său blitz şi deschidere F/2.4, dar şi lentilă wide angle. Trecând peste datele tehnice, remarc faptul că aplicaţia Camera nu se deschide chiar rapid, dar focalizarea e rapidă şi zoomul fluid. Captura foto durează un pic mai mult decât mă aşteptam. Printre modurile de captură le găsim pe cele clasice Huawei, precum Super Night, All Focus, Time Lapse, dar avem şi un mod Pro şi Slow Motion.

Huawei Honor 7, camera foto

Good Food îşi face şi el apariţia, gata să scoată în evidenţă sarea de pe cartofii prăjiţi sau glossul sosului de pe paste. Avem şi Light Painting, dacă vreţi să trasaţi traiectoria farurilor de automobile. Camera filmează maxim la rezoluţie Full HD şi suportă şi captură video HDR. Funcţia Pro oferă acces la opţiuni precum balans de alb, focalizare, expunere, ISO sau metering, dar şi shutter speed (între 1/4000 secunde şi 8 secunde) destul de generos.

Am realizat capturile cu acest smartphone într-o zi foarte însorită, la Grădina Botanică din Bucureşti. Avem nişte prim planuri foarte reuşite, culori realiste şi foarte multe detalii în cadrele noastre. Atunci când dăm zoom în ulterior pe PC nu o să observăm vreo pierdere de detaliu. Panorama este largă şi bine detaliată, iar capturile de aproape au arătat excelent, fie că e vorba de flori sau acea sticlă de suc cu Angry Birds.

Am apreciat şi textura obiectelor prinse de acest senzor. Selfie-urile arata şi ele binişor, deşi dau senzaţia de artificial puţin. Claritatea şi culorile au fost OK totuşi, pe partea de selfie, iar blitzul frontal e un mare plus. Evident, fiind o zi cu aproape 30 de grade, am avut parte şi de cadre arse, inevitabil. Am avut ocazia şi să capturăm un muşuroi de furnici, care erau în convoi şi puse pe treabă, surprinzând porţiuni de culoare maro ale corpurilor lor pe care nu ai cum să le vezi cu ochiul liber.

Mostre foto Huawei Honor 7

Ochiul uman vede doar o insectă mică, neagră şi atât. Good Food a fost şi el testat cu acea îngheţată de la Cremeria Emilia şi coincidenţa face că Honor 6 Plus să fi pozat fix acelaşi tip de desert, doar că acolo capturile au arătat mai bine, ce e drept. În condiţii low light apare şi ceva grain, dar claritatea e în mare OK, ca şi culorile. Există şi o uşoară senzaţie de "ceaţă" pe unele dintre capturi  nocturne şi halourile iluminării stradale sunt cam mari.

Super Night e fantastic ca de obicei, cu condiţia să aveţi mâini de Terminator sau un trepied pentru a rezista la calibrarea de câteva secunde a shutter-ului. În concluzie, captura foto e una de calitate, parcă peste Sony Xperia M5, deşi avem mai multe cadre arse, dar sub Nexus 6P şi Huawei Mate 8 la capitolul claritate şi mai ales captura low light.

Aş plasa această cameră şi la egalitate cu cea a lui Lenovo Vibe X3, doar e acelaşi senzor la urma urmei. Când vine vorba de captură video, am filmat în format MP4, Full HD, la 30 FPS şi cu bitrate de 19 Mbps. Captură slow motion arata OK, dar e sub ce oferă excelentul Nexus 6P, cu al său frame rate foarte ridicat. Se pierd multe detalii la zoom când filmăm, dar microfonul e foarte bun, prinzând atmosfera din jur în mod excelent.

E greu să focalizezi la filmare cu Huawei Honor 7 şi cu toate acestea am încropit un clip cu furnicile în acţiune care a ieşit destul de bine şi detaliat. Vă recomand cu mare căldură să aruncaţi o privire asupra filmării cu acea seră veche şi acea seră verde lângă, pentru că am avut un deja vu. Fix acolo am filmat cu Galaxy S5 în 2014 şi trebuie să recunosc că el filma mult mai bine.

Culmea e ca pe timp de noapte Honor 7 filmează binişor, iarăşi ieşind în evidenţă microfonul, dar şi claritatea şi culorile. Se depăşesc multe modele cu pretenţii la captura video low light.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×