Huawei P9 Plus: Camera lui P9 reîncarnată, cu un upgrade la selfie

1.376 ori
<b>Huawei P9 Plus: Camera lui P9 reîncarnată, cu un upgrade la selfie</b>Varianta scurtă a acestei analize de cameră a lui Huawei P9 Plus? Copy/paste la analiza lui Huawei P9. Serios acum, e fix aceeaşi cameră duală de 12 MP în spate cu tehnologie Leica, dar am preferat să despicăm firul în 4 din nou

Varianta scurtă a acestei analize de cameră a lui Huawei P9 Plus? Copy/paste la analiza lui Huawei P9. Serios acum, e fix aceeaşi cameră duală de 12 MP în spate cu tehnologie Leica, dar am preferat să despicăm firul în 4 din nou. În spate găsim două camere de 12 MP, cu deschidere F/2.2, tehnologie BSI şi CMOS, plus blitz dual tone şi telemetru laser.

Senzorii sunt de tip Sony IMX 286, iar una dintre camere capturează imagini color şi una alb/negru. Pixelii sunt de 1.25 microni, iar Huawei P9 Plus optează pentru un ISP dual core şi un DSP dedicat pentru post-procesare. E interesant că în față avem o cameră de 8 MP, cu o deschidere F/1.9, deci mai bună decât cea F/2.4 a lui P9.

Huawei P9 Plus, interfata camerei

Aplicaţia Camera porneşte rapid, zoomul e fluid, focalizarea e rapidă, dar nu cea mai rapidă din lume, iar captura foto se face cu o viteză OK. Interfaţa e identică cu cea a lui P9, iar dacă "tragem” de meniul din dreapta accesăm modul Pro, cu reglaje pentru balans de alb, focalizare, expunere, shutter, ISO şi metering.

În stânga avem acces la shortcut-uri pentru camera frontală (cu slider Beauty), filtre, Colors (Standard, Vivid sau Smooth) şi acea funcţie specială ce permite reglajul adâncimii câmpului vizual pentru a scoate în evidenţă elemente din prim plan. Cu un swipe în sus accesăm modurile principale de captură: Beauty, Beauty Video, Light Painting, Watermark, Monochrome, HDR, Night Shot, Slow Motion, Document Scan, Panorama, Time Lapse şi Audio Note.

Cu un swipe în jos accesăm zona de opţiuni, cu reglaje pentru rezoluţie, GPS, grila, timer, control vocal, smile, object tracking, saturare, contrast, luminozitate. De menţionat că nu avem la dispoziţie captură video 4K şi nici stabilizare optică. Trecând la galerie, fotografiile realizate ziua provin dintr-o zi toridă de iunie iar cadrele sunt din Parcul Carol, pe o temperatură de 35+ grade.

A fost nevoie să repornim telefonul de multiple ori pentru a evita încingerea. Am remarcat o calitate bună la zoom, prim planuri fantastice şi expunere şi dynamic range excelente. Culorile sunt bine calibrate, iar capturile alb/negru rămân artistice şi unice pe piaţă. Panorama e destul de generoasă, cu rezoluţie de 13.248 x 2304 pixeli, iar detaliile arată bine la captura landscape.

HDR scapă de arsurile imaginilor pe acea zi toridă şi din sutele de cadre nu am avut vreo captură blurată. Selfie-urile sunt clare, au textura excelentă a pielii şi părului şi chiar am folosit camera frontală pentru a realiza galeria foto a unui produs, căştile Syllable G600, ceea ce e mare lucru. Ne-am jucat cu focalizarea fără probleme, dar parcă la opţiunea "depth of field" au existat zone blurate neconvingătoare pentru a scoate subiectul în evidenţă. Până la urmă un gimmick, ca la P9.

Am testat şi acele culori speciale, Vivid şi Smooth, care scot în evidenţă nuanţele, dar clar apelează la artificialitate şi "aproape filtre", ca să zic aşa. Camera lui Huawei P9 Plus se descurcă excelent şi la umbră şi e peste orice model lansat de Huawei până acum, dar şi peste orice ASUS şi Xiaomi spre exemplu. Diferenţele de calitate faţă de LG G5, Galaxy S7 si alte flagship-uri sunt minore şi au de-a face mai degrabă cu luminozitatea în situaţii low light şi calibrarea culorilor, plus detalii faţă de camerele de 20+ MP.

Evident, P9 are plusurile capturii monocrome şi focalizarea excelentă. În condiţii low light am realizat fotografii de calitate şi des claritatea e parcă peste S7, dar acel model capturează mai multă lumină. Blitzul e excelent şi permite realizarea unor capturi nocturne cu culorile bine reglate. Halourile luminilor stradale sunt surprinse la un nivel mediu, nu foarte amplu şi există chiar şi un pic de blurare uneori.

HTC 10 era clar mai bun la acest capitol şi trebuie să subliniez că generaţia P9 nu aduce un salt uriaş de la Huawei Mate 8, care a fost multă vreme campion low light şi se poate bate cu P9 şi acum. Pe partea video, am filmat în Full HD, în format MP4, la 30 sau 60 FPS, cu bitrate de 17 Mbps sau 34 Mbps. Avem şi câteva slow motion-uri arătoase cu trick-uri de skateboarding, iar la filmările la 30 FPS am avut ceva probleme cu vântul şi am înregistrat şi cadre arse.

Nu am avut pierderi de focalizare, iar stabilizarea digitală a fost doar rezonabilă. La distanţă nu prea se disting excelent detaliile, iar la filmările la 60 FPS am înregistrat culori realiste, claritate bună şi expunere şi textură bună a obiectelor capturate. Microfonul şi-a făcut treaba când am capturat un clip cu muzică de fundal, dar rămâne problema cu stabilizarea şi vântul de actualitate.

Se pierde din calitate la zoom şi uneori cerul a ieşit cam alb. Aş spune că Huawei P9 Plus filmează sub Nexus 6P şi Galaxy S7, destul de clar de altfel. Captura video low light aduce o claritate rezonabilă, luminozitate şi culori bune, dar luminile stradale au o uşoară neclaritate pe margini de halou şi imagine cam tremurată.

P9 Plus e mai bun decât majoritatea telefoanelor Huawei de pe piaţă, la capitolul captură video, dar nu întrece rivalii că Galaxy S7 sau Nexus 6P. Per toatal o cameră excelentă!

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×