LG G6: OS, UI aplicaţii la pătrat, cu pătrate

1.459 ori
<b>LG G6: OS, UI aplicaţii la pătrat, cu pătrate</b>LG încearcă mereu să se reinventeze în zona software, fiind probabil compania care schimbă cel mai des şi mai radical interfaţa camerei la câteva generaţii de telefoane flagship. LG G6 nu este o excepţie, sosind cu Android 7.0 Nougat la bord, cu o..

LG încearcă mereu să se reinventeze în zona software, fiind probabil compania care schimbă cel mai des şi mai radical interfaţa camerei la câteva generaţii de telefoane flagship. LG G6 nu este o excepţie, sosind cu Android 7.0 Nougat la bord, cu o interfaţă custom LG, cunoscută drept LG UX.

Scopul companiei sud coreene a fost să ocupe cât mai mult suprafaţa ecranului şi să încadreze toate itemurile într-un mod ideal. Conceptul de bază a fost utilizarea a două pătrate suprapuse, lucru care se vede în aplicaţii precum player muzical sau calendar spre exemplu. Până şi camera are ceva de gen, prin acea funcţie de tip Preview. Interfaţa e plată şi minimalistă, dar are şi culori destul de intense.

Interfata grafica LG G6

Nu vine cu app drawer, dar aveţi această opţiune dacă vreţi, activabilă din setări. Multitasking-ul e pe bază de carusel aici şi primim şi split screen, aşa cum e la modă acum. Porţiunea dropdown e oarecum atipică, complet albă, curată şi aerisită, cu toggle-uri negre. Dacă ţinem apăsat pe homescreen, accesăm zona de widget-uri, care îmi aminteşte foarte mult ca design de ce oferea Samsung pe cel mai nou UI al său.

Avem şi reglaje pentru teme şi setări legate de homescreen. Intrând în zona de setări găsim funcţia Smart Profiles, care va permite să automatizaţi anumite acţiuni sau comenzi. O altă funcţie utilă este Smart Doctor, care permite optimizarea funcţionarii terminalului, realizând multiple diagnosticări. Unele merg în profunzime, în funcţii cu care au de-a face mai degrabă cei de la service-uri.

Scannerul de amprente de pe acest telefon are un setup în 7 paşi, iar viteza de deblocare este OK, doar că animaţia e puţin cam prea lungă. Cel mai din stânga homescreen este un agregator de conţinuturi şi date din aplicaţii, cunoscut drept Smart Bulletin. Include date din LG Health, Calendar, Music, Evernote şi altele. Pe lista de aplicaţii preinstalate am găsit 41 de nume, ceea ce e multicel.

Avem Quick Memo+, care nu e chiar la nivelul aplicaţiei de luat notiţe de la Samsung, dar nu e nici rea, plus că avem multe pen-uri şi brush-uri. Mai avem printre aplicaţii şi Tasks, LG Health şi funcţie de înregistrare audio HD, plus Google Assistant. Şi pentru a completa peisajul avem funcţiile Q Slide, cu mini ferestrele plutitoare aferente.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×