LG G7 ThinQ: OS, UI, aplicaţii cum le-am lăsat în 2017 în mare

164 ori
<b>LG G7 ThinQ: OS, UI, aplicaţii cum le-am lăsat în 2017 în mare</b>LG nu a făcut mari schimbări UX-ului sau în ultimii ani, asta deşi nu ar fi stricat o boare proaspătă şi o primenire de interfaţă. Anul trecut au mers pe ideea de a împărţi totul în două pătrate, când era cool să ai aspect 18:9. Totul a deviat de atunci..

LG nu a făcut mari schimbări UX-ului sau în ultimii ani, asta deşi nu ar fi stricat o boare proaspătă şi o primenire de interfaţă. Anul trecut au mers pe ideea de a împărţi totul în două pătrate, când era cool să ai aspect 18:9. Totul a deviat de atunci prin bretoane şi aspecte 19:9, care împiedicau simetriile.

Acum avem un LG UX nou aplicat peste Android Oreo, dar în mare lucrurile au rămas neschimbate. E o interfaţă minimalistă şi abstractă ca iconografie. Avem parte de multitasking split screen, atât în portret, cât şi landscape şi putem lucra chiar cu treimi sau 2/3 din ecran. Apare şi caruselul pentru multitasking evident.

Interfata grafica LG G7 ThinQ

Mai avem şi Google Assistant cu buton dedicat, iar Google a lucrat îndeaproape cu LG pentru câteva comenzi custom din ce am înţeles. Always On Display-ul oferă 6 designuri pentru afişaj, iar funcţia Q Slide e la posturi, un soi de Pop Up Play pentru întreaga interfaţa.

Dacă ţinem apăsat pe ecran activăm widget-uri, wallpaper-uri, teme, setări de homescreen şi aşa numitul App Trash. Porţiunea dropdown include notificări şi Quick Settings, din care îl remarcăm pe Capture+, pentru un screenshot cu editare peste, la nivel de brush-uri, text şi desen cu degetul pe ecran. În Setări găsim foarte multe opţiuni de partajare şi streaming. Avem Screen Sharing, LG AirDrive, Mirror Link pentru automobil şi multe altele, unele pentru conexiunea cu un TV LG.

Pe partea de securitate apare cititorul de amprente din spate, cu viteza OK (am văzut şi mai rapid) şi acurateţe rezonabilă. Mai avem şi deblocare facială (instantă) şi prin voce, care are nevoie de aproximativ 1.5 secunde pentru a debloca. Telefonul va asculta mereu apropo, aşteptând comanda pentru Google Assistant şi deblocare (doar dacă îl setaţi voi aşa).

Avem şi Smart Doctor, care se ocupă de optimizarea resurselor şi apreciez orice telefon care are şi funcţie de diagnoză nativă. Primim şi o bară plutitoare cu opţiuni şi chiar o zonă de Gaming, cu setări de rezoluţie şi frame rate. Un soi de funcţie de automatizare îşi face de asemenea apariţia, sub numele de Context Awareness.

Astfel, acasă, la muncă şi în diferite alte situaţii veţi avea parte de anumite funcţii şi dotări activate sau dezactivate. LG a păstrat Knock On în ecuaţie, cu posibilitatea de a "ciocăni" ecranul cu încheietura degetelor pentru deblocare. Mai avem şi shortcut-uri personalizabile şi am numărat 41 de aplicaţii preinstalate.

Dintre ele o reţinem pe Quick Memo+, care vrea să fie rival pentru Samsung S Note şi reuşeşte în proporţie de 60%, Tasks, LG Health (calorii, paşi, kilograme, somn), Audio Recorder HD şi LG Smart World, adică magazinul de aplicaţii LG. Sper că odată cu Android Pie să se schimbe totuşi interfaţă, care a îmbătrânit.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×