Motorola One: OS, UI, aplicaţii Oreo stock, cum ne-a obişnuit Motorola

323 ori
<b>Motorola One: OS, UI, aplicaţii Oreo stock, cum ne-a obişnuit Motorola</b>Motorola One reprezintă o nouă serie pentru Moto, dar la software lucrurile rămân cum ne-am obişnuit. Cum le-am văzut şi pe Moto G6, pe Moto X4 şi pe multe alte modele Moto. Rulează Android 8.1.0 Oreo şi totul este generic.

Motorola One reprezintă o nouă serie pentru Moto, dar la software lucrurile rămân cum ne-am obişnuit. Cum le-am văzut şi pe Moto G6, pe Moto X4 şi pe multe alte modele Moto. Rulează Android 8.1.0 Oreo şi totul este generic.

Multitasking-ul este pe bază de carusel şi split screen, iar cel mai din stânga homescreen e rezervat feed-ului Google. Dacă ţinem apăsat pe homescreen accesăm wallpaper, widget-uri (stock toate) şi Home Settings. Acestea au de-a face cu layoutul, iconuri, notification dots şi rotirea homescreen-ului. Cu un swipe în jos din zona superioară a ecranului declanşăm zona dropdown, cu notificări şi Quick Settings.

Intrăm şi în Setări, toate stock şi clasice, fără extra-uri. Am abordare şi cititorul de amprente, integrat discret în acea "gropiţă" cu logo Motorola din spate. E un senzor generos ca dimensiuni, comod de găsit pe pipăite , dar cam lent la deblocare. Hai să zicem nu lent, ci cu viteza medie. Pe lista de aplicaţii preinstalate am găsit 30 de nume, ceea ce OK, pentru că nu avem bloatware.

Google Assistant este în acţiune aici şi avem şi Moto Actions, cu acele gesturi gen "karate/tăiere" pentru a activa lanterna şi alte funcţii. Avem şi Moto Display, adică un fel de Always on Display sau Glance. Motorola One e şi genul de telefon care va primi rapid Android Pie, făcând parte din iniţiativă Android One.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×