LG Q7: OS, UI, aplicaţii bazate pe Android 8.1.0 Oreo, varianta LG UI

1.228 ori
<b>LG Q7: OS, UI, aplicaţii bazate pe Android 8.1.0 Oreo, varianta LG UI</b>Am scris în foarte multe recenzii de telefoane LG că nu sunt mare fan al interfeţei copilăroase pe care o propune firma coreeană. Acum vreo 3-4 ani tot insistau cu baloane, nuanţe colorate şi iconuri jucăuşe. Au mers în aceeaşi direcţie, dar cu..

Am scris în foarte multe recenzii de telefoane LG că nu sunt mare fan al interfeţei copilăroase pe care o propune firma coreeană. Acum vreo 3-4 ani tot insistau cu baloane, nuanţe colorate şi iconuri jucăuşe. Au mers în aceeaşi direcţie, dar cu iconografie mai serioasă şi minimalistă acum.

LG Q7 rulează Android 8.1.0 Oreo, cu LG UI aplicat peste şi o interfaţă nu chiar diferită de ce oferea predecesorul. Parcă au scăpat de obsesia pătratelor şi împărţirii ecranului în 2 sau 4 (deşi la cameră încă e valabilă obsesia). Pentru multitasking avem caruselul de aplicaţii standard Android şi split screen-ul clasic. Ţinem apăsat pe homescreen şi accesăm zona de widget-uri (mai multe custom LG decât stock).

Interfata grafica LG Q7 (screenshots)

Avem şi reglaje de wallpaper şi fundal, plus un app trash pe aici. Cu un swipe în jos ajungem la notificări şi Quick Settings, unde LG tine utilul Capture+, care face o captură de ecran şi îţi oferă imediat posibilitatea de a lua notiţe pe ea, a desena cu multe peniţe sau a scrie şi edita în fel şi chip. Setările sunt foarte generoase. Uitaţi-vă în recenzia video numai la câte opţiuni avem pentru sonerii şi tipuri de vibraţii.

Avem şi multe modalităţi de partajare, streaming, playback către terminale, televizoare, tablete, servere PC-uri, cu o predilecţie spre cele LG. Culmea e că avem şi funcţii de gaming, deşi acesta nu e gaming device. Putem regla un soi de mod DND şi avem şi reglaje de calitate grafică şi frame rate la fiecare joc. Knock On e încă aici şi putem "ciocăni" pe ecran pentru a îl bloca sau debloca.

Cititorul de amprente are o viteză scăzută la deblocare, dar acurateţe OK. Cât despre aplicaţiile preinstalate, am numărat 34, dintre care cea mai utilă este de departe QuickMemo+. Avem opţiuni de aliniere text, bold, italic, underline, paste, brush-uri, culori, tot ce vreţi. Mai avem şi Tasks, Audio Recorder, File Manager şi magazinul de aplicaţii LG Smartworld, pe care mă întreb dacă îl foloseşte cineva cu adevărat sau nu.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×