LG Q6: Camera performează binişor, sare peste multe telefoane din China

1.392 ori
<b>LG Q6: Camera performează binişor, sare peste multe telefoane din China</b>LG Q6 îl imita pe LG G6 la look, dar nu şi la setup-ul de cameră, optând pentru o cameră singulară în spate şi nu duala. Vine cu un senzor principal de 13 MP, cu blitz LED, autofocalizare şi zoom digital de până la 4X. Are deschidere F/2.2, iar în zona..

LG Q6 îl imita pe LG G6 la look, dar nu şi la setup-ul de cameră, optând pentru o cameră singulară în spate şi nu duală. Vine cu un senzor principal de 13 MP, cu blitz LED, autofocalizare şi zoom digital de până la 4X. Are deschidere F/2.2, iar în zona frontală se afla o cameră de 5 MP, cu lentilă wide angle şi captură la un unghi de 100 de grade.

Aplicaţia Camera porneşte rapid, focalizarea este lentă şi aş zice că viteza de fotografiere este OK. Zoomul este fluid, iar opţiunile camerei includ Auto şi Square, că moduri principale. Square declanşează funcţii că Snap Shot, Grid Shot, Match Shot şi Guide Shot. Unele împart ecranul în două, altele permit realizarea unui colaj şi altele folosesc o fotografie realizată deja ca reper.

Avem şi efecte, HDR, timer, Cheese Shutter şi posibilitatea de a alege între captura normală şi cea wide angle la selfie. Bizar că nu avem şi moduri manuale şi reglaje de expunere, ISO, balans de alb sau shutter. Trecem la galerie, cu un HDR reuşit, care scoate în evidenţă porţiunile mai luminoase şi cele mai întunecate din imagine. Culorile sunt calibrate realist, lucru pe care îl tot lăudăm la telefoane LG de câţiva ani.

Selfie-urile sunt cam neclare totuşi şi primele tentative au avut ceva grain, dar ulterior am găsit şi lumina mai bună şi lucrurile au început să se mişte bine. Când am dat zoom in la capturile landscape am avut parte de detalii excelente. Stă bine şi la prim planuri precum cel cu ursuleţul galben din parc. Focalizarea este excelentă, că viteza şi acurateţe şi dynamic range-ul nu a fost rău deloc.

Panorama e destul de generoasă pentru un telefon midrange, la 12.496 x 2304 pixeli. Selfie-urile ulterioare au ieşit ceva mai bine, cu toate că uneori textura feței din fotografii a fost mai degrabă de păpuşă decât de om, aşa că mai bine lăsaţi modul Beauty dezactivat. Revenind la camera principală, am prins cerul şi apă cu o textură realistă, fără întunecimi, cer prea alb sau un albastru ireal.

Foarte puţine capturi au ieşit blurate din zecile realizate de noi, poate două sau trei, ceea ce este excelent. Avem şi prim planuri reuşite cu flori, dar când am dat zoom in pe acele rațe mă aşteptam la ceva mai bun. Aş pune LG Q6 la egalitate cu ASUS ZenFone 3 şi Huawei Honor 8 să zicem, doar că selfie-urile cam trag în jos experienţa. Calitatea e peste Huawei P9 Lite cel din 2016, poate chiar şi P10 Lite, deşi parcă simt că forţez nota puţin.

Se poate bate acest LG cu Xperia XA1 şi XA1 Ultra, în ciuda diferenţei de megapixeli. LG Q6 prinde culori mai realiste chiar şi decât Xperia-uri, dar e mai slab la detalii. Captura low light se lasă cu un blitz excelent, culori OK şi o textură foarte palpabilă a clădirilor şi monumentelor. Zoomul îşi dă în petec, halourile luminilor stradale sunt mari, dar claritatea nu e rea deloc.

Nu avem nuanţe albastre sau roz din fericire, dar bidineaua cu galben a scăpat puţin pe imagini. Capturile dinspre final au halourile ceva mai OK şi aş zice că per total experienţa este mulţumitoare şi depăşeşte multe telefoane midrange,  cu uşurinţă chiar. Le este superior multor modele Huawei şi Motorola şi se poate bate cu un Sony. Mulţumiţi de captură foto, trecem la cea video.

Am filmat în Full HD, format MP4, la 30 FPS şi 17 Mbps. Am avut parte de un microfon care prinde orice zgomot, cât de subtil şi nu are nici probleme cu vântul. Totuşi imaginea e cam tremurată, deci stabilizarea lasă de dorit. Pierdem detalii la zoom, dar culorile iarăşi bifează ce trebuie la Red, Green şi Blue. Nici luminozitatea nu e rea, iar schimbările de expunere de la lumină la întuneric şi viceversa sunt excelente.

Scapă totuşi câteva zone suprasaturate şi am prins şi puţină refocalizare, şi flicker. Detaliile de fineţe de la distanţă, frunzele din copaci nu se văd totuşi aşa clar. Se putea mai bine aici, venind de la aşa poze bune. Suntem în zona telefoanelor Huawei Honor last gen, eventual un Zenfone 2, dar nu chiar ZenFone 3 sau Xperia XA1. Depăşim şi majoritatea telefoanelor din China cu nume mai puţin cunoscute.

Să vedem cum stăm cu filmarea nocturnă. Aici dăm iar peste halouri mari, nuanţe albăstrii, gălbui şi beznă. E clar faptul că nu suntem prea încântaţi, dar nici îngrijoraţi, pentru că de-a lungul timpului multe telefoane au dat chix aici. ZenFone 4 nu prea filmează bine noaptea şi am văzut şi flagship-uri filmând cu dungi. Object tracking-ul este OK, dar se cam pierde focalizarea uneori şi se exagerează cu albastrul.

Stabilizarea electronică este slabă şi captura nocturnă îmi aminteşte de telefoanele Xperia mai vechi sau low end. Captură e sub Moto G5, dar mai luminoasă. Microfonul are un like de la mine totuşi.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×