Miliamperii nu contează (foarte mult); Iată și dovada: iPhone vs OnePlus vs Samsung vs Huawei

4.086 ori
<b>Miliamperii nu contează (foarte mult); Iată și dovada: iPhone vs OnePlus vs Samsung vs Huawei </b>Un lucru important de luat în seamă în aceste zile, este acela că miliamperii nu contează după cum o dovește și comparația video de mai jos. Mereu ne declarăm dezamăgiți de capacitatea bateriilor de pe terminalele mobile, dar în multe din cazuri

În 2017, specificațiile smartphone-urilor nu spun nimic dacă nu sunt testate pe viu. Am ajuns la stadiul când avem procesoare cu 10 nuclee cu frecvențe înalte, dar care nu rulează mai rapid decât unele modele cu procesor dual-core. Asta pentru că mai mult RAM sau un procesor cu mai multe nuclee nu va face ca smartphone-ul sau tableta să ruleze mai repede.

În ziua de azi oricine poate adăuga specificații impunătoare însă cuvântul cheie e OPTIMIZAREA. Nu oricine poate optimiza eficient ca procesorul RAM-ul ș.a.m.d să lucreze în unison cu sistemul. Să luăm de exemplu iPhone-urile, în timp ce avem modele ca OnePlus 5 cu 8GB RAM, iPhone 8 stă cu 2GB RAM și nimeni n-ar îndrăzni să spună că se mișcă greu. 

Exact aceeași teorie se aplică și la baterii. O baterie cu mulți mAh (miliamperi) nu va fi niciodată garantul unei autonomii bune. Pentru că o baterie mare are nevoie și de un procesor bine optimizat care nu mănâncă energie, și de un display bine calibrat, și nu în ultimul rând soft-ul care va putea dirija eficient cu toate acestea. 

Comparativ baterie

Drept exemplu vă propun să urmăriți acest battle dintre iPhone 8+ vs. OnePlus5 vs. Galaxy Note 8 vs. Huawei Mate 10 Pro

Ce e interesant în acest video e faptul că volumul bateriilor merge în ordine ascendentă, iPhone-ul având cel mai mic număr de mAh. Dar având în vedere că hardware-ul și soft-ul sunt controlate în totalitate de Apple, aici optimizarea e la cel mai înalt nivel. La începutul testului iPhone-ul a ținut poziția de lider, însă după o oră de utilizare a căzut ușor pe a 2-a poziție.

După mai mult de 3 ore de jocuri, teste de benchmark e.t.c,  situația se schimbă un pic, iPhone și Huawei fiind practic la același nivel, însă OnePlus 5 s-a distanțat și mai tare. La 4 ore jumate de utilizare iPhone-ul se stinge, Mate 10 Pro rămânând abia cu 6 procente. Iar când s-a ajuns la aproape de 5 ore, „Ultimul mohican”  a fost OnePlus 5, care mai avea 29%.

Comparatie baterie

Iar acum partea interesantă!

Dacă ar fi să ne orientăm după timpi, ar ieși că iPhone-ul are cea mai proastă autonomie. Însă dacă e să comparăm iPhone 8 Plus cu 2691 mAh și Huawei Mate 10 Pro cu 4000 mAh, este uluitor cât de bine conservă energia un iPhone și cât de nebalansat este Huawei-ul având în vedere că are nevoie de o baterie aproape dublă pentru a rula la fel ca iPhone-ul.

Cauza acestui deznodămând ar putea fi variată. Cel mai probabil noul procesor Kirin 970 nu e îndeajuns de optimizat și mănâncă prea multă baterie, sau că display-ul consumă prea mult și desigur sistemul. Majoritatea smartphone-urilor pe Android care au o interfață de la producător oferă o autonomie mult mai slabă, pentru că sistemul este mult mai încărcat și are nevoie de mai multă energie. 

Concluzia: Toți utilizatorii de iPhone știu foarte bine că poți lăsa un iPhone cu 10% seara, iar dimineața să îl găsești exact așa, asta pentru că totul este optimizat la maxim, așa că nu e nevoie de mulți miliamperi. 

OnePlus 5, liderul desăvârșit al acestui contest, s-a dovedit a fi un smartphone foarte bun al acestui an și din experiența mea de utilizare vă pot spune că ăsta e unul din cele mai bine optimizate Android-uri. Are nevoie de mai mulți miliamperi ca iPhone-ul, dar vedeți și voi, merită. Secretul e unul simplu  Android Stock optimizat + Hardware puternic bine calibrat. Dacă vreți să vedeți părerea mea pe lung despre OnePlus 5, puteți accesa review-ul de aici.

Coincidență sau nu, dar smartphone-urile cu Android modificat -  Note 8 și Mate 10 Pro s-au aflat la coadă. Cel mai des Android-urile cu interfețe de la producător încep să frâneze peste un an și tot ele nu se folosesc de grămada de miliamperi pe care o au. 


Așa că atunci când vă gândiți la un smartphone - atrageți atenția la miliamperi, dar nu uitați și de restul aspectelor!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×