Motorola Moto G6 Play: Cameră puţin peste aşteptările zonei low-mid-range

302 ori
<b>Motorola Moto G6 Play: Cameră puţin peste aşteptările zonei low-mid-range</b>Azi întregim tripleta şi după ce mi-am filmat vacanţa de la Braşov cu Motorola Moto G6 Plus şi am văzut ce poate şi Moto G6 în Bucureşti, e rândul lui Moto G6 Play să ne arate cum se descurcă la captura foto/video. E drept că aţi cam avut un spoiler la..

Azi întregim tripleta şi după ce mi-am filmat vacanţa de la Braşov cu Motorola Moto G6 Plus şi am văzut ce poate şi Moto G6 în Bucureşti, e rândul lui Moto G6 Play să ne arate cum se descurcă la captura foto/video. E drept că aţi cam avut un spoiler la review-ul lui Moto G6, atunci când aţi aflat că în mod şocant sunt aspecte la care Moto G6 Play îl bate pe Moto G6 la cameră.

Moto G6 Play se prezintă la apel cu o cameră principală de 13 megapixeli singulară, cu PDAF şi deschidere F/2.0. Are filmare Full HD la 30 FPS, bliţ LED, iar camera selfie e fix la fel ca la celelalte modele Moto G6: 8 megapixeli şi bliţ LED. Aplicaţia camera e minimalistă şi stock (cu axcepția funcției PRO), iar camera are o viteză rezonabilă de focalizare, dar mecanismul de reglare a expunerii se cam pune în calea unui zoom eficient.

Avem şi un mod Manual, cu reglaje pentru balans de alb, focalizare, ISO, shutter şi expunere. Avem şi Panorama, Slow Motion, HDR şi Beauty. Trecem la galerie, cu o serie de capturi care s-au ridicat peste aşteptări aş zice. În primul claritatea a fost excelentă, dar la dynamic range se mai poate lucra. Zoomul nu e chiar rău, iar textura obiectelor este excelentă şi păstrează senzaţia lor de obiecte 3D.

Culorile nu sunt prea vii, creând o senzaţie de platitudine şi de răceală. Asta deşi avem şi cadre supraexpuse sau arse. Captura selfie e genul acela ciudat cum am văzut la Xperia XA2 Ultra: fundal prea clar, fara nu aşa clară. Îmi place cum au ieşit ochii totuşi, mai ales cum se vede pupila şi albul ochilor. Fata e cam prea neclară pentru mine. Cu ceva răbdare şi experienţa scoţi prim planuri reuşite cu acest telefon, asta sigur.

În partea a doua a galeriei veţi vedea capturi mult mai reuşite şi culorile încep să intre pe făgaş puţin. Detaliile arată bine pentru o rezoluţie destul de mică, dar nu batem recorduri. La final suntem tot pe palier cu LG Q6 sau Huawei Y7 Prime (2018) sau puţin peste. Zic că putem totuşi întrece oarecum un Huawei Mate 10 Lite. Depăşim Nokia 6 şi avem un upgrade cu 20% faţă de un Moto G5.

La captura low light avem un bliţ foarte, foarte luminos, culori arătoase şi un zoom care m-a surprins. Nu ştiu de unde până unde s-a hotărât Motorola să pluseze la acest capitol aici. Ajută softul? Am nimerit noi un obiectiv prea bun pus pe device? Cine ştie? Surpriză e plăcută şi continuă cu halouri cu dimensiuni rezonabile, un galben mai închis la culoare şi în general captura nocturnă chiar mi-a plăcut.

Suntem cu mult peste un Nokia 6.1 şi zic asta cu galeria în faţă. Putem să ne batem la egal cu Samsung Galaxy A6 (2018), ba chiar mai bine, pentru că nu avem probleme cu nuanţele mov. La claritate, culori şi bliţ stăm bine de tot pentru entry level/low midrange.

Şi acum să vorbim despre captura video. Motorola Moto G6 Play filmează în format MP4, la rezoluţie Full HD, 30 FPS şi 17 Mbps. Are ceva refocalizare şi durează ceva mai mult decât de obicei să reglăm expunerea şi asta e drept. Claritatea a fost totuşi OK şi culmea e că nici culorile nu mi s-au părut rele deloc. Nu am simţit vreo arsură sau supraexpunere, ar stabilizarea electronică nu a fost chiar optimă.

Am remarcat în special culori arătoase la acea captură din parcul copiilor. Simt totuşi că expunerea a fluctuat prea mult în anumite momente. Filmarea cu camera frontală a fost OK, dar cam prea arsă şi gălbuie aş spune. Microfonul a făcut faţă cu brio vântului şi zgomotului de oraş. Au fost momente când acest device a filmat mai puţin supraexpus decât un Huawei P20 Lite, ceea ce nu e rău deloc. E peste un Huawei Y7 Prime (2019), Mate 10 Liţe sau chiar Nokia 6.

Eventual să se bată cu un Xperia XA de prima generaţie. Asta cel puţin ziua. La filmarea low light avem culori şi claritate OK, un microfon care îşi face treaba bine, dar şi prea mult motion blur. Halourile luminilor stradale arata în regulă, dar imaginea e prea tremurată. Aici suntem la nivel de Huawei P9 Liţe sau mai rău, un Galaxy A3 sau Galaxy J5 (2017) poate.

Nu e o captură memorabilă cu siguranţă, dar să nu uităm în ce zonă de preţ operăm totuşi. Şi vă reamintesc că sunt aspecte la care Moto G6 Play e peste Moto G6.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×