ASUS ROG Phone: Cameră de ZenFone 5, se comportă cam midrange

1.364 ori
<b>ASUS ROG Phone: Cameră de ZenFone 5, se comportă cam midrange</b>ASUS ROG Phone se prezintă la apel cu camera lui ZenFone 5Z şi a lui ZenFone 5, acelaşi setup la nivel de hardware. E vorba despre o cameră principală duala, cu senzor de 12 MP + 8 MP. Camera principală are un senzor Sony IMX363 de 12 MP cu deschidere..

ASUS ROG Phone se prezintă la apel cu camera lui ZenFone 5Z şi a lui ZenFone 5, acelaşi setup la nivel de hardware. E vorba despre o cameră principală duală, cu senzor de 12 MP + 8 MP. Camera principală are un senzor Sony IMX363 de 12 MP cu deschidere F/1.7, iar camera secundară de 8 MP vine cu obiectiv wide angle la 120 de grade. Există şi bliţ LED aici, Bokeh şi funcţii AI, plus stabilizare pe 4 axe.

Camera frontală este una de 8 MP şi la rândul său ştie Bokeh. Interfaţa este minimalistă cum am tot văzut pe ZenFone-uri în ultimul an, tăind serios din cantitatea de opţiuni. Avem Beauty şi Google Lens preinstalate. Super Resolution (fotografii de foarte mulţi megapixeli), Panorama, Time Lapse, mod Pro cu reglaje ISO, balans de alb, expunere, shutter şi focalizare, plus GIF şi Slow Mo.

ROG Phone poate filma în 4K la 60 FPS. Trecem la galerie, realizată pe final de toamnă, în poate ultima zi cu soare a anotimpului. Am remarcat din prima că acest device arde cerul, îl supraexpune şi îl duce puţin spre alb şi verde. În rest culorile au arătat OK, au fost calibrate în mod realist. Zoomul merge doar până la 4X şi zgomotul apare destul de rapid, după prima "ciupire" de ecran.

La selfie-uri mi-a plăcut cum a arătat tenul meu, dar fundalul din spate a fost cam ars. Panorama are o rezoluţie de 9600 x 976 pixeli, iar HDR-ul a fost eficient, accentuând totuşi masiv contururile obiectelor, clădirilor, copacilor. Evident şi iluminează cadrele extra şi reglează contrastul. Mi-au plăcut culorile jucăriilor din parc, care nu au fost deformate faţă de ce am văzut pe alte sute de telefoane.

Culorile sunt mai puţin calde decât am văzut la un Xperia XZ1 şi iPhone 8, cu care am făcut poze în aceleaşi zone ale Parcului IOR. Bokeh-ul exagerează cu blurarea a ceea ce se află în fundal şi nu sunt prea multe gradaţii să scapi de asta. La selfie-uri devine chiar prea puternic acest blur de adâncime. Trebuie totuşi spus că aş scoate în evidenţă anumite capturi landscape şi anumite selfie-uri ca recorduri ale acestui telefon, demne de Best Of.

Prim planurile jucăriilor sunt reuşite, la nivel de Xperia high midrange să zicem. Captura wide angle e în continuare prea curbată şi deformează culorile, amintind de la LG G6 şi camera sa secundară. Stă mai bine decât generaţia Zenfone 4 totuşi. Recomand să vă uitaţi în special la Bokeh-urile de la final de galerie, care sunt mult mai satisfăcătoare, decât primele.

Senzaţia rămâne totuşi una bătută în cuie: ROG Phone se comportă mai mult ca un telefon high-mid-range decât ca un flagship. E undeva între iPhone 7 şi iPhone 8 la captură foto ziua, între ZenFone 5 şi 5z şi se bate cu Nokia 7 Plus, Xperia XA2 şi Moto X4. Păcat de supraexpunerea care apare uneori.

La captura low light avem un bliţ care face imaginea cam albăstrie. Luminozitatea mi s-a părut a fi satisfăcătoare, zoomul slăbuţ şi dacă te uiţi cu ochi de vultur pe marginile fotografiilor vei remarca nuanţe albăstrii sau mov. Luminile stradale au halouri foarte mari, dar un lucru la care stă bine ROG Phone este prim planul/closeup, chiar şi noaptea. La captura wide totuşi aproape că nici nu poţi să vezi logo-ul Catena şi sursele puternice de lumină.

Parcă e mai puţin impresionant handsetul acesta noaptea decât a fost ZenFone 5z, oricât de ciudat ar suna. Suntem sub Nokia 7 Plus la zoom şi culori, dar subliniez că prindem mai multă lumină decât majoritatea midrange-urilor. Recomand să rămâneţi doar la camera principală noaptea.

Trecem la captura video. Şi aici am descoperit ceva supraexpunere, iar culorile sunt mult prea vii şi aprinse. Zoomul este subţire şi apare grain-ul destul de rapid. Avem şi zone arse, dar microfonul şi-a făcut mereu treaba bine, prinzând perfect tot ce se auzea în jur şi fără ecou. Captura 4K mi s-a părut puţin cam întunecată, dar a avut culori clar mai bune decât cea Full HD.

Stabilizarea e OK, deci la filmarea din mers nu am avut obiecţii. Am remarcat şi că atunci când facem panning apar aceleaşi probleme ca la OnePlus 6, adică acele alipiri de frame-uri pe care le vezi cu ochiul liber. Am lăudat microfonul mai sus, dar atunci când vântul a fost puternic parcă am remarcat ceva necazuri cu captura audio. Ultimul clip are o textură foarte plăcută şi palpabilă a obiectelor.

La distanţă coroana copacilor se prezintă ca un tot unitar, fără să vezi fiecare frunză. Zic că suntem la nivel de LG G6 maxim. ASUS ROG Phone se bate la egal cu telefoanele high midrange ale acestui an, dar nu ajunge la nivel de flagship ca Galaxy S9, Xperia XZ2, XZ3, HTC U12+ sau altele de gen. Filmările selfie nu se descurcă prea bine cu soarele şi par făcute de o cameră de 5 MP nu 8 MP. E important să arate bine fața noastră la filmarea la streaming de jocuri, deci se putea clar mai bine. 

Sunt momente în care cred că şi iPhone 7 al meu ar filma ceva mai bine, dar măcar rămânem cu stabilizarea bunicică şi culorile OK la 4K. La captura video low light am avut margini mov/albastre, ca la fotografiile nocturne. Imaginea e tremurată când filmezi din mers, iar zoom-ul se lasă cu grain şi zgomot. Halourile sunt mari şi orice sursă de lumină este "umflată".

E şi prea mult mov strecurat în cadru, dar obiectele în sine au culori rezonabil calibrate. Luminozitatea e acceptabilă, dar în mare operăm la nivel de telefon midrange, nu mai sus de atât. La urma urmei este un telefon de gaming, deci nu aveam pretenţii uriaşe la captura foto/video.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×