Motorola Moto G6: Cameră bună la culori, selfie, nu şi la Bokeh

377 ori
<b>Motorola Moto G6: Cameră bună la culori, selfie, nu şi la Bokeh</b>Motorola Moto G6 vine cu o cameră similară cu cea a lui Moto G6 Plus, cel puţin pe hârtie. Avem tot o combinaţie de 12 MP + 5 MP, dar fără Dual Pixel şi filmare 4K. Camera duală din spate are deschidere F/1.8, filmează Full HD la 60 FPS şi are bliţ dual..

Motorola Moto G6 vine cu o cameră similară cu cea a lui Moto G6 Plus, cel puţin pe hârtie. Avem tot o combinaţie de 12 MP + 5 MP, dar fără Dual Pixel şi filmare 4K. Camera duală din spate are deschidere F/1.8, filmează Full HD la 60 FPS şi are bliţ dual LED dual tone.

În față avem o cameră de 8 megapixeli cu bliţ LED, fix cum am văzut şi pe Moto G6 Play şi Moto G6 Plus. Am remarcat din utilizarea camerei pe o perioadă mai îndelungată faptul că avem un zoom destul de lent, o viteză de focalizare cam modestă, dar captura foto se face rapid. Interfaţa camerei e la fel ca la celelalte modele Moto G6. Iese în evidenţă doar modul Manual, cu reglajele ISO, balans de alb, focalizare şi shutter. Avem şi funcţiile Portrait/Bokeh, Cutout, Spot Color, Panoramă şi câteva filtre faciale.

Sărim direct la galerie, realizată pe timp de zi, cu soare puternic, pentru că a plouat puţin spre deloc în această vară. Am remarcat un HDR destul de priceput în acea captură iniţială cu biserica. Culorile au fost bine reglate, iar prim planurile cu flori sunt excelente. Şi Spot Color a fost haios, dar deja suntem la a mia utilizare, deci ne-am cam blazat cu el. El păstrează o culoare sau două şi face restul alb negru.

Fotografiile sunt clare, fără vreo problemă de focalizare, dar zoomul e cam slab. Captură Bokeh e slăbuţă, iar fundalul e prea blurat. Sunt şi câteva rateuri în realizarea capturii Portrait/Bokeh. Macro-urile au ieşit foarte bine, iar culorile au arătat excelent. În privinţa selfie-urilor, aş zice că au culorile cam reci, dar claritatea e OK şi până şi fundalul e clar. În special ochii au ieşit bine, clar, frumos redaţi.

Panorama are o rezoluţie de 8800 x 912 pixeli şi este destul de lată, dar are anumite zone puţin cam arse. Cât despre calitatea capturilor în general, zic că suntem la egalitate cu Huawei P20 Liţe, minus Bokeh, care e neglijabil. Selfie-urile parcă arata un pic mai bine, dar culorile sunt în general mai reci. Diferenţele faţă de Moto G6 Plus sunt parcă o idee mai mari (în minus) decât sunt cele în plus faţă de Moto G6 Play.

Sunt şi cadre în care ai putea confunda Moto G6 Play cu Moto G6.

Trecând la captura low light, aici apare o nuanţă albastră uşor neplăcută, dar culmea e că zoomul a făcut o figură bună. Luminozitatea lasă de dorit, dar blitzul e OK. Sunt câteva fotografii cam mişcate sau cam mov, care nu fac cinste brandului Moto. Halourile luminilor stradale sunt mari, prea mari. La distanţă nu distingi mare lucru, deci detaliile la distanţă nu sunt cine ştie ce.

Clar suntem sub Moto G6 Plus la captura nocturnă şi culmea mi se pare şi că Moto G6 Play parcă s-a descurcat mai admirabil, cel puţin luând în calcul preţul sau. Cert e că sunt multe alte telefoane midrange care stau mai bine la acest tip de captură.

Trecând la filmare, aici lucrăm la nivel de MP4, Full HD, 17 Mbps şi 30 sau 60 FPS. Microfonul pare să fie un prim handicap, înregistrând o grămadă de ecou (probabil e uşor de acoperit cu mâna şi am tot făcut-o). Nu se descurcă nici cu vântul prea bine, iar la imagine avem parte de culori OK şi o schimbare bună de expunere, destul de rapidă şi precisă. Nici zoomul nu e rău, la acel steag.

Sunt şi zone arse ce e drept, iar stabilizarea electronică a fost în grafic, pentru mine egală cu ce a oferit Moto G6 Plus. Nu am remarcat vreo bubă: refocalizare, flicker, schimbări ciudate de expunere, dar microfonul rămâne deranj. La distanţă apare ceva grain, iar mecanismul de zoom e prea sensibil şi te trezeşti imediat cu zoom maxim. Până şi camera frontală e OK la filmare, iarăşi cam ca Moto G6 Plus.

Nu mi-a plăcut în schimb filmarea la 60 FPS, care e tremurată, arsă, refocalizată, deci nu mă impresionează. În mare operăm la un nivel de Nokia 6.1 şi Motorola Moto G5S sau G5S Plus aici. Sub un ZenFone 3 parcă.

La filmarea low light avem mulţi "purici", grain neplăcut, dar culorile sunt plăcute privirii. Aici microfonul parcă a fost mai digerabil, obiectele au avut o textură clară, mai ales clădirile, dar stabilizarea electronică a lăsat de dorit. Nivelul de galben este OK, dar per total nu este o filmare memorabilă sau care să iasă în evidenţă prin ceva. Mai puţin grain şi erau bune lucrurile.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×