Huawei P20 Lite: Camera cu probabil cel mai bun Bokeh midrange, microfon star

2.932 ori
<b>Huawei P20 Lite: Camera cu probabil cel mai bun Bokeh midrange, microfon star</b>Huawei P10 Lite a servit ca reper o bună perioadă de timp anul trecut, dar nu a reprezentat un salt gigantic faţă de Huawei P9 Lite şi chiar a fost la egalitate cu Huawei P9 Lite (2017), la câteva capitole. Huawei P20 Lite plusează cu o cameră duala, de..

Huawei P10 Litea servit ca reper o bună perioadă de timp anul trecut, dar nu a reprezentat un salt gigantic faţă de Huawei P9 Lite şi chiar a fost la egalitate cu Huawei P9 Lite (2017), la câteva capitole. Huawei P20 Lite plusează cu o cameră duala, de 16 MP + 2 MP în spate, cu deschidere F/2.2 şi blitz LED. Ştie şi Bokeh evident, iar în fata găsim o cameră de 16 MP, cu deschidere F/2.0.

Camera oferă o focalizare rapidă, dar fotografierea în sine a fost cam lentă. Avem şi Moving Pictures că opţiune (ceva similar cu Live Photo pe alte telefoane), dar şi Portrait pentru camera din spate, dar şi faţă, pentru selfie. Wide Aperture este la posturi şi chiar dacă foloseam această funcţie cu ceva vreme în urmă pe Huawei Honor 6, Apple tocmai a descoperit-o pe iPhone XS...

Avem şi captura RAW, în cazul în care vă întrebaţi. Şi nici măcar nu am ajuns la modurile de fotografiere. Iată-le:

  • AR Lens (măşti AR)
  • HDR
  • Night Shot
  • Panoramă
  • Light Painting
  • Time Lapse
  • Slow Motion
  • Filter
  • Watermark
  • Document Scan
  • Pro (balans de alb, focalizare, expunere, ISO, shutter şi metering)
  • Beauty

Trecem la galeria foto realizată cu acest telefon şi primul lucru observat este că P20 Lite nu stă prea bine la zoom. Era de aşteptat la aşa o rezoluţie mică a camerei. Îmi place în schimb că HDR-ul rezolva unele probleme de dynamic range, precum cerul alb în loc de albastru. Prim planurile arată foarte, foarte bine şi de obicei la telefoane midrange nu punem doi de "foarte", deci e ceva special aici.

Nici Bokeh-ul nu e rău, în condiţiile în care am avut mai multe telefoane care s-au făcut de râs la acest capitol, atât cu două camere ca Nokia 7 Plus, cât şi Xperia XZ2, cu o singură cameră. Aş îndrăzni să zic că suntem la nivel de P20 Pro la Bokeh şi prim planuri. Nu avem supraexpunere, deşi soarele era puternic în ziua capturilor. Până şi vegetaţia a arătat bine, poate chiar mai bine decât acel verde ciudat de la P20 Pro.

Pe de altă parte am fost cam dezamăgit de selfie-uri. Nu că nu am avut câteva foarte reuşite, dar sunt şi multe ratate sau neclare, deci camera frontală e inconstanta. Cele cu Beauty arata total ireal. Capturile landscape sunt acceptabile, chiar dacă fără prea multe detalii, iar Panorama are o rezoluţie de 9920 x 2304 pixeli, ceea ce nu e rău deloc. Huawei P20 Lite ajunge la egalitate cu un Xperia XA2 Ultra şi Xperia XA2, se poate lua la întrecere şi cu Moto X4, poate şi cu Samsung Galaxy A8 (2018).

Faptul că îi iese Bokeh că lumea este o mare realizare după atâtea telefoane care ne-au nemulţumit la acest capitol. Dacă zoomul pe device nu e cine ştie ce, pe PC parcă arata mai OK detaliile când începi să dai zoom din aplicaţiile foto. M-am uitat de curiozitate şi pe capturile cu P10 Lite de anul trecut şi aş spune că P20 Lite e un upgrade la luminozitate, detalii, culori.

Concurăm şi cu Motorola Moto G6 Plus, dar tot aş zice că rămânem sub Nokia 7 Plus şi peste HTC U11 Life. În condiţii low light avem capturi ceva mai întunecate decât norma, dar bliţul a fost satisfăcător, fără prea mult alb, fără nuanţe albăstrii. Sursele de lumină nu generează halouri exagerate, iar partea bună e că nu avem nuanţe ciudate, cum se mai întâmpla noaptea pe telefoane midrange.

Mă refer la acele nuanţe roşiatice, albastre sau portocalii, care nu apar aici. Aici saltul este cu 20% faţă de Huawei P10 Lite, aş spune. Cumva mi se pare totuşi că acest model este sub Allview Soul X5 Pro. Depăşim Nokia 6.1, Moto G5S-urile şi aş spune că suntem la egalitate cu Motorola Moto G6 Plus, dar fără problemele sale cu albăstreala. Nu avem nici problema cu nuanţele mov ale lui Samsung Galaxy A6 (2018). Per total deloc rău, un nou nivel pentru Lite-uri.

Pe partea video datele problemei sunt clasice: MP4, Full HD, 17 Mbps şi 30 FPS. Microfonul a fost prima bilă albă, capturând perfect fiecare dulău care m-a fugărit prin parc. Stabilizarea nu e optimă, zoomul se lasă cu "purici", dar claritatea nu e rea. Cerul arată bine, iarba e verde, jucăriile din parc au vopseaua pastelată realist redată şi clar suntem în altă emisfera decât Huawei Mate 10 Lite.

Depăşim şi xiaomi Mi A1. Simt nevoia să spun iarăşi că avem un microfon foarte, foarte b un. Partea bună la filmarea din mers, chiar şi în lipsa unei stabilizări bune e că nu avem refocalizare sau flicker. Mi se pare că nuanţele de verde sunt cam aprinse, reamintindu-mi de problemele lui P20 Pro. Expunerea a fost OK în general, nu avem un fundal ars, asta e sigur. Filmăm net mai bine decât generaţia Huawei P10 Lite şi Huawei P9 Lite (2017).

La distanţă se "subţiază" rău detaliile. Am testat şi camera selfie pentru filmare, iar fata a avut o textură bună şi a arătat bine, asta în cazul în care vreţi să faceţi vlogging cu acest device. Stabilizarea rămâne subţire totuşi. Suntem sub Moto G6 Plus la filmare, dar peste Allview Soul X5 Pro.

La filmarea nocturnă am avut o captură întunecată, prea întunecată, chiar şi pentru un midrange. Iarăşi îmi vine în minte microfonul şi vă zic că v-aţi asigurat concerte bune de tot cu acest device. Nu degeaba a debutat Huawei P10 Lite la concert Smiley la Arenele Romane. Ştie Huawei ceva cu concertele şi seria P Lite... Noaptea avem halouri acceptabile ca dimensiuni, culori OK, zoom subţirel şi iarăşi că la foto nu avem probleme cu nuanţe bizare cum făceau Xperia-urile pe vremuri.

Privind mai cu atenţie vă zic că telefonul nu filmează chiar rău şi noaptea bate un Xiaomi Mi A1 sau Moto G5. E ca un Allview Soul X5 Pro mai puţin luminos. Stă mai bine la bit rate şi frame rate cu siguranţă.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×