Motorola Moto G Pro: Camera stă OK la focalizare, culori, detalii selfie

1.575 ori
<b>Motorola Moto G Pro: Camera stă OK la focalizare, culori, detalii selfie</b>Moto G Pro aduce pachetul clasic de camere de pe un telefon al anului 2020. E vorba despre o cameră selfie decupată în ecran, cu rezoluţie de 16 megapixeli. Are deschidere F/2.0, filmează în Full HD şi are pixeli de 1 micron. În spate se afla un modul de

Moto G Pro aduce pachetul clasic de camere de pe un telefon al anului 2020. E vorba despre o cameră selfie decupată în ecran, cu rezoluţie de 16 megapixeli. Are deschidere F/2.0, filmează în Full HD şi are pixeli de 1 micron. În spate se afla un modul de cameră în formă de semn de exclamare, că la Motorola One Macro. Ai senzaţia că ai o cameră quad în spate, dar unul dintre senzori e telemetrul laser.

Video-review Motorola Moto G Pro, secțiunea Cameră

Senzorul principal este unul de 48 de megapixeli, cu deschidere F/1.7 şi aduce şi suport PDAF. Este însoţit de un senzor de 16 megapixeli, cu obiectiv ultrawide şi folosit doar pentru filmare stil Action cameră. Are unghi de 117 grade şi deschidere F/2.2. Ultima cameră are 2 MP şi e folosită pentru Macro, având la rândul său deschidere F/2.2. Camera are bliţ LED şi filmează în 4K la 30 FPS.

Interfaţa camerei include opţiuni clasice, ca Portrait, Cutout, Macro, Spot, Color, Night Vision, Cinemagraph, Live Filter şi Macro Video. Organizarea clasică Motorola, cu un HDR binişor ascuns şi cu pozele cu camera principală realizate la 12 MP, combinând 4 pixeli în 1. Hai să vedem cum am stat la galerie.

Am prins o zi însorită de 6 ianuarie, pe la ora 14:30. Acolo unde cerul era întunecat şi umbra copacilor prea pregnantă, am folosit HDR, care a scos fântână cu peşti la lumină. Captură Macro de 2 MP e lipsită de detalii şi plină de zgomot, dar bine focalizată. Camera nu mi s-a părut că ar capta multă lumină, asta am remarcat la umbră şi am fost tentat să activez HDR de câteva ori. Toate nuanţele jucăriilor din parc arată bine: roşul acelui căţel, maşinuţa albastră, cu două nuanţe şi verdele cangurilor.

Focalizarea de aproape este excelentă şi mă refer la camera principală, nu cea Macro. Păcat că nu putem face şi poze ultrawide şi camera Ultrawide e doar pentru filmare.

Motorola Moto G Pro

Am încercat Bokeh cu camera principală la acel bust de statuie feminină. Nu a dat greş deloc, a estompat perfect fundalul, dar lăsând totuşi să se înţeleagă cam ce obiecte sunt în spate. Acel grad de blur e reglabil apropo, cu un slider şi poţi face estomparea mai intensă sau mai subtilă. Am încercat şi câteva efecte tip Studio Light, care au arătat excelent şi au scos în evidenţă uzura dată de timp feței statuii.

Motorola Moto G Pro

Zoom-ul l-am testat pe o căsuţă pentru păsări şi nu mi s-a părut flatant nici măcar la 2X sau 3X, deci e clar că nu stă bine acest Moto la zoom.

Apreciez luciul şi textura căluţilor de jucărie de lângă maşina din desenul animat Cars (Fulger McQueen?), dar şi plinătatea culorilor maşinuţei lui Mickey Mouse. Cred că îmi plac culorile la fel de mult ca la Moto G9 Plus, poate la fel de mult ca la Oppo Reno 4 Lite sau POCO X3 NFC. Observ şi că nu avem foarte multe detalii în capturile noastre.

Motorola Moto G Pro

Deşi am multe cadre cu soare în faţă, soare lateral sau soare în general, vegetaţia nu a fost arsă şi nu a suferit de supraexpunere. Dacă e să remarc ceva e mai degrabă sub expunerea pe alocuri. Practic cum dă camera de umbră, tinde să reproducă o imagine ceva mai întunecată.

Motorola Moto G Pro

Am şi capturi reuşite cu lacul din Parcul IOR, cu porumbei în zbor, poate cel mai bun prilej să dai zoom să vezi cum stăm de fapt la detalii. Albastrul apei şi cerului convinge aş zice, deşi cel al cerului e cam deschis uneori.

Am ajuns şi la selfie, care mi s-a părut OK pentru un telefon midrange. Se văd porii, avem detalii, buzele sunt roz, ochii expresivi, hainele au o textură destul de 3D. Focalizarea e fix cât trebuie, dar Bokeh l-am simţit ezitant în prima fază. Se şi perinda multă lume în fundal ce e drept. Ulterior a reuşit să mă decupeze bine din fundal şi am folosit şi efectele Studio. Dacă ar fi să zic că e ceva memorabil aici, ar fi porii tenului, care se văd detaliat.

Motorola Moto G Pro

Mai am o transă de selfie-uri spre final, care parcă arata puţin mai bine. Apreciez că deşi am mult soare şi vegetaţie în spate, nu apare supraexpunere şi un fundal spălăcit. Şi culoarea ochilor îmi place cum a ieşit, un maron deschis. S-ar putea bate cu Galaxy A-uri zic.

Per total suntem la nivel de Galaxy A31 şi A41, cu marele regret al lipsei capturii foto ultrawide.

Hai să ne mutăm la Timişoara şi să vedem ce capturi nocturne avem. Captură low light e cam întunecată, uneori difuză, neclară, dar Night Mode rezolva asta. Avem şi destul de mult zgomot altminteri. Dar din nou Night Mode face o treabă foarte bună şi brusc pozele devin bune de postat în social media. Au culoare, spun o poveste, luminiţele de la terasa arată bine şi vezi şi detalii ale mesenilor. Halourile surselor de lumină din piaţa centrală sunt cam mari, iar coroanele de Crăciun au fost redate cam intens.

Motorola Moto G Pro

Night Mode ne-a arătat că luminile sunt albastre, au funde galbene deasupra şi au egalizat foarte bine distribuţia luminii în cadru. E un AI care face o treabă foarte bună aici. Mi se pare că această cameră e peste ce oferă Moto G8 Power sau Xperia 10 ÎI spre exemplu, comparabil cu Moto G9 Plus sau telefoanele Xiaomi midrange, repet, doar cu Night Mode.

Filmarea prinde un cer alb, e cam tremurată şi mi se pare cam albăstrie, albastrul fiind nuanţa dominantă în prima captură. Nu da pe afară de detalii, deşi era 4K. Filmarea din mers e acceptabilă să zicem, nu văd prea mult flicker, dar am pierdut focalizarea la un moment dat. Vegetaţia e cam expusă.

Microfoanele de la bord au făcut o treabă foarte bună, prinzând ambianta jocului copilăresc, dar cumva cu foarte mult bas pe zgomotele puternice. E o stridenţă uşor neplăcută la sunet, care vine în valuri.

Roşul şi albastrul sunt intense la jucăriile cu Fulger McQueen, iar albastrul cerului e ireal. Se reglează bine expunerea la panoramare.

Filmarea ultrawide stil Action Camera nu e chiar rea, dar e cam "choppy", există o sacadare la trecerea între cadre şi culori cam prea calde şi o imagine cam gălbuie spre final. Ar arăta cool dacă ar avea culorile mai bine reglate. Testul de focalizare a fost trecut cu brio, camera focalizând rapid pe ghinda metalică şi pe fundal. Captură cu lacul a ieşit cam întunecată, în vreme ce cerul era de un bleu prea aprins şi intens. S-au mai reglat discrepanţele la panoramarea spre dreapta.

Microfoanele nu fac faţă prea bine la vânt, iar captura selfie mi s-a părut că mi-a făcut faţa prea galbenă, când bătea soarele direct în ea, nu a ştiut să regleze bine culorile. La cât de mult zbuciumam eu camera din mers focalizarea e să zicem acceptabilă. Ultimul cadru din zona Cora Pantelimon cu lucrările ne-a adus detalii acceptabile şi un zoom decent la 2X, poate şi 3X pe domnul Dorel.

Nu mi se pare o cameră memorabilă, pot doar să zic că supraexpune mai puţin decât Moto G7 Plus, că s-ar bate cu Oppo Reno 4 Lite fiind generos, dar e sub POCO X3 NFC şi Galaxy A51. Eventual cu A31 să se dueleze, poate A41. Acceptabil la 800 lei.

Noaptea filmarea nu arată bine deloc: tot ce e luminat e prea aprins, orbitor şi înconjurat de întuneric şi zgomot. Microfonul prinde totul intens, iar panoramarea se face cu motion blur. Imaginea tremură prea mult, se pierde şi focalizarea. Pas la captura video nocturnă!

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorăm imprimantele HP la sediul din Pipera; Detalii despre modelele pentru 2023-2024

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×