Nokia 7 Plus: OS, UI, aplicaţii stock, cu Android 8.1 chiar

2.130 ori
<b>Nokia 7 Plus: OS, UI, aplicaţii stock, cu Android 8.1 chiar</b>Nokia 7 Plus e unul dintre puţinele telefoane trecute pe la noi în ultima vreme care a sosit cu Android 8.1 Oreo la bord, nu doar versiunea 8.0. Nu că ar fi mari diferenţe, dar ne place să fim la zi.

Nokia 7 Plus e unul dintre puţinele telefoane trecute pe la noi în ultima vreme care a sosit cu Android 8.1 Oreo la bord, nu doar versiunea 8.0. Nu că ar fi mari diferenţe, dar ne place să fim la zi.

Interfata grafica Nokia 7 Plus

Are o interfaţă stock evident, care grupează icon-urile albastre pentru a defini brandul cel albastru Nokia. Avem tot ceea ce ştim din Oreo, inclusiv notification dots, acea funcţie în gen "3D Touch", cu ţinerea apăsată a unui icon pentru a îi declanşa sub opţiunile şi altele de gen. Cel mai din stânga home screen e pentru clasicul Google Feed, încât să ştiţi scorurile echipelor preferate şi ce mai e nou la festivalul de film TIFF, plus vremea.

Video-review Nokia 7 Plus, secțiunea OS&UI

Cu un swipe în sus accesăm app drawer-ul, iar portiunea dropdown are clasicele notificări şi Quick Settings, pe 2 ferestre. Dacă ţinem degetul apăsat pe homescreen putem ajunge în zona de wallpaper, widget şi Home Settings, toate stock evident. Interfaţa este fluidă, rapidă, curată şi aerisită. Promisiunea lui Android P sosit cât ai bate din palme sună încurajator.

Pentru securitate avem un scanner de amprente cu un setup în 8 paşi şi deblocare rapidă şi precisă a terminalului. Avem şi funcţie Smart Lock, cu deblocare vocală, detecţie dacă purtaţi handsetul la voi şi locuri în care aveţi încredere (Trusted Places). Există şi Trusted Devices, adică să deblocaţi telefonul în prezenţa unei brăţări, PC, laptop, alt telefon etc.

Pe lista de aplicaţii preinstalate avem un record pozitiv de doar 26 de apps, printre care Calculator, Calendar, Drive, Duo, Files, Gmail, Maps, YouTube. În zona Accessibility găsim TalkBank, Magnification, Color Correct şi ştiu că niciodată nu vorbesc despre ele, dar vreau să amintesc că persoanele cu handicapuri sau probleme primesc cu fiecare release Android ceva în plus şi asta trebuie apreciat.

Există şi un cursor mare de mouse şi contrast ridicat, sau subtitrări.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×