Nokia 6: OS, UI, aplicaţii pe curat, pe stock, pe Nougat și update rapid la Oreo

1.393 ori
<b>Nokia 6: OS, UI, aplicaţii pe curat, pe stock, pe Nougat și update rapid la Oreo</b>Chiar dacă la nivel internaţional Nokia 6 a început să primească actualizarea la Android 8.0 Oreo de câteva săptămâni, eu am fost suficient de ghinionist încât să nu îl primesc. Sunt sigur că dacă mai aveam telefonul acum, aveam şi Oreo, mai ales că Nokia

Chiar dacă la nivel internaţional Nokia 6 a început să primească actualizarea la Android 8.0 Oreo de câteva săptămâni, eu am fost suficient de ghinionist încât să nu îl primesc. Sunt sigur că dacă mai aveam telefonul acum, aveam şi Oreo, mai ales că Nokia 5 îl are deja.

Nokia 6 rulează Android Nougat şi face asta de la debut, cu promisiunea că va suporta chiar şi actualizarea la Android P. Terminalul vine cu o interfaţă stock şi suportă activarea camerei cu o dublă apăsare a butonului Power. Pentru multitasking avem clasicul carusel, plus split screen. Cel mai din stânga homescreen e dedicat feed-ului Google, iar dacă ţinem apăsat pe homescreen accesăm zona de wallpaper, widget şi setări.

Interfata grafica Nokia 6

Toate sunt stock, evident. Porţiunea dropdown include notificări şi Quick Settings, la rândul lor stock. Trecând la Setări, găsim aici funcţia Tap + Pay, putem adăuga noi utilizatori, avem şi funcţia Gestures/Motion, cu clasicele gesturi de control. Pe partea de securitate avem scannerul de amprente, care are un setup greoi, cu 20 de paşi. Viteza de deblocare e OK, doar că scannerul e cam prea îngust pentru a fi apăsat în mod comod.

Acelaşi sindrom îl avea şi Nokia 8. Pe lista de aplicaţii preinstalate avem 27 de nume, toate clasice şi standard Google, fără bloatware şi extra-uri. E bizar că nu avem funcţie Glance aici.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×