Nokia 1: OS, UI, aplicaţii light, dar bine gândite

1.302 ori
<b>Nokia 1: OS, UI, aplicaţii light, dar bine gândite</b>Nokia 1 a fost o premieră pentru noi, atunci când l-am testat. A fost primul telefon cu Android GO la bord, platforma despre care am scris în multiple rânduri şi care ne-a intrigat de multe ori până acum. Tot vedeam că ies telefoane Android Go de la ZTE..

Nokia 1 a fost o premieră pentru noi, atunci când l-am testat. A fost primul telefon cu Android GO la bord, platforma despre care am scris în multiple rânduri şi care ne-a intrigat de multe ori până acum. Tot vedeam că ies telefoane Android Go de la ZTE, Alcatel, Nokia şi se pare că şi Samsung ar pregăti ceva de gen.

Interfață grafică Nokia 1

Android Go este o variantă light de Oreo, care oferă versiuni tăiate la os de Gmail, Maps, YouTube, toate aplicaţiile de bază Google. Toate ocupa mai puţin spaţiu, consuma mai puţine resurse şi fac mai puţin trafic de date. Trebuie să recunosc că aplicaţiile se încarcă mai rapid decât îmi imaginam, cele standard Android mă refer. Avem din când în când şi sugestia de a face câte un clean de cache sau memorie, din partea lui Files.

Nokia 1 vine cu Gmail Go, YouTube Go, Maps Go şi Files Go, plus Google Go. Am auzit şi că ar fi şi Google Assistant Go pe unele modele Android Go. Experienţa Android e aşa cum o ştiţi, cu carusel pentru multitasking, Google Feed în homescreen-ul stâng şi interfaţa stock Android. Avem doar 4 GB liberi cu care să lucrăm totuşi, deci atenţie mare pe ce consumaţi spaţiul.

De menţionat şi că nu sunteţi obligaţi să folosiţi acele variante light, ci puteţi să le folosiţi şi pe cele full, de pe un terminal Android clasic. Avem Chrome aici, că web browser, zona dropdown cu notificări şi Quick Settings, plus setările clasice. Parcă regret că nu avem scanner de amprente totuşi. Web browser-ul a avut nişte scoruri foarte modeste la testele noastre, deci puteţi uita de el.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×