OnePlus 7 Pro: OS, UI, aplicaţii - Oxygen OS rămâne cea mai fluidă experienţă de pe mobil

1.232 ori
<b>OnePlus 7 Pro: OS, UI, aplicaţii - Oxygen OS rămâne cea mai fluidă experienţă de pe mobil</b>Cei care urmăresc îndeaproape Mobilissimo.ro ştiu că mi-am cumpărat un OnePlus 6T pe final de 2018. M-am îndrăgostit de fluiditatea lui OxygenOS şi de simplitatea sa, dar şi de modul în care se mişcau jocurile pe device. OnePlus 7 Pro merge pe aceeaşi lin

Cei care urmăresc îndeaproape Mobilissimo.ro ştiu că mi-am cumpărat un OnePlus 6T pe final de 2018. M-am îndrăgostit de fluiditatea lui OxygenOS şi de simplitatea sa, dar şi de modul în care se mişcau jocurile pe device. OnePlus 7 Pro merge pe aceeaşi linie, cu boost de fluiditate mulţumită ecranului de 90 Hz.

Interfaţa pur şi simplu "alunecă" pe sub degete şi este aerisită şi bine organizată. Am testat telefonul la început de vară şi a primit 3 actualizări doar în luna iunie. Experienţă e aproape de cea stock pe Android, cu mici modificări care fac totul şi mai minimalist şi oarecum sobru. Sunt schimbări la nivel de icon de mesagerie sau galerie de exemplu.

Video review OnePlus 7 Pro, secțiunea OS & UI & APPS

Când s-a lansat acest termină, el venea cu OxygenOS 9.5.2 bazat pe Android Pie, iar ulterior a primit actualizări, inclusiv una importantă (9.5.5 parcă), care îi făcea un upgrade de cameră serios. Aplicaţiile preinstalate sunt cel stock şi singură în plus este OnePlus Switch, utilizată pentru a transfera datele de pe un telefon mai vechi. Era să uit, avem şi OnePlus Forums pentru a intra în comunitatea de fani OnePlus.

Apare şi un Screen Recorder nativ în zona Quick Settings, bun pentru gameri, plus un Gaming Mode şi un Reading Mode. Cel mai din stânga homescreen e dedicat lui "Shelf", care combina widget-uri, shortcut-uri şi informaţii utile. Puteţi lua o notiţă imediat acolo şi apare şi un toolbox, dar şi o funcţie nouă şi utilă, care va arăta unde aţi parcat maşina.

Zenmode

Avem şi Google Assistant şi un buton fizic Mute cu 3 reglaje. O noutate inedită este ZenMode (GIF mai sus), care duce conceptul de Digital Wellbeing la un nou nivel. Îţi pune telefonul pe pauză 20 de minute şi nu poate fi dezactivat. Te face să renunţi la dependentele digitale şi să te destresezi. Aşa poţi savura o cină romantică, un film şi poţi accesa doar funcţii de bază, precum camera sau apelurile. Îţi dă linişte.

Pe partea de securitate avem cititorul de amprente integrat în ecran, foarte rapid acum şi folosind un senzor optic care se poate duela cu cel de pe Huawei P30 Pro. Există şi deblocare facială, dar mecanismul pop up face să nu fie foarte util. În rest putem schimba look-ul OS-ului cu pack-uri de iconuri, teme, culori, fonturi şi opta pentru 3 gesturi swipe în locul butoanelor virtuale de navigare.

Nu există Always On Display, dar îl înlocuieşte cu brio Ambient Display care afişează informaţiile utile pe ecranul în standby. Multitaksing-ul se petrece în mod stock, cu scroll orizontal între thumbnail-uri şi avem şi split screen. Era să uit de altă noutate, Fnatic Mode, realizat în parteneriat cu o echipă eSports. Odată activat trece toate notificările pe mut şi optimizează procesorul şi GPU-ul pentru cea mai bună performanţă în jocuri. Ni se promit 60 FPS în mai toate jocurile. O experienţă excelentă, care a atras şi va atrage tot mai mulţi fani.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×