Ulefone Power: Cameră neglijabilă, cu o patină neplăcută peste imagini

1.218 ori
<b>Ulefone Power: Cameră neglijabilă, cu o patină neplăcută peste imagini</b>Atunci când am auzit că Ulefone Power vine cu o cameră principală cu senzor Sony IMX 214 am zis "stai aşa, ştiu senzorul ăsta de undeva". Păi cum să nu îl ştiu, de vreme ce apărea şi pe OnePlus One şi Nexus 6 sau Honor 6? Cât de departe e Power..

Atunci când am auzit că Ulefone Power vine cu o cameră principală cu senzor Sony IMX 214 am zis "stai aşa, ştiu senzorul ăsta de undeva". Păi cum să nu îl ştiu, de vreme ce apărea şi pe OnePlus One şi Nexus 6 sau Honor 6? Cât de departe e Power de acele modele aflaţi în rândurile următoare.

Battery phone-ul se prezintă cu un senzor de 13 megapixeli de generaţie a patra Sony IMX 214, blitz dual LED, deschidere F/1.8 şi focalizare în mai puţin de 0.3 secunde, cel puţin pe hârtie. Camera frontală este de 5 MP (Omnivision OV5648), iar aplicaţia Camera porneşte rapid. Am remarcat şi că focalizarea e rapidă, zoomul e OK, iar captura foto e realizată cam lent.

Interfata camerei lui Ulefone Power

Îmi place cum arată camera la exterior, ce e drept, dar o să vedeţi că lookul nu înseamnă şi performanţă. În stânga interfaţei găsim modurile de captură, inclusiv Panorama sau Picture în Picture, iar sus se afla HDR, gesturi speciale sau opţiuni legate de blitz. Secţiunea de Setări oferă acces la obişnuitele opţiuni precum GPS, Face Beauty, expunere, efecte, balans de alb, saturare, scene, contrast şi zero shutter delay.

Interfaţa e stock şi puţin învechită, iar opţiunile foto sunt foarte limitate. Trecând la galeria foto realizată cu acest model, aflaţi că Ulefone Power trage cadre ce par să aibă o "patină" de artificialitate peste ele, ca şi cum cineva a turnat plastic peste imagini. Era o zi însorită când am realizat fotografiile, dar asta nu scuză handsetul.

Calitatea la zoom şi prim planurile au fost totuşi OK. Am avut şi un HDR care strică şi mai rău lucrurile, arzând mai rău imaginea, iar selfie-urile au arătat foarte neclar. Panorama e modestă, cu rezoluţie de 6272 x 848 pixeli, iar claritatea sa a fost rezonabilă. Mi-ar plăcea să zic că am avut multe cadre clare, dar s-au strecurat şi imagini blurate aici.

Textura jucăriilor din acel părculeţ de joacă a fost bună totuşi, iar din nou prim planurile au fost rezonabile. Ce e clar e ca pe timp de zi, fie la soare, fie la umbra sau în orice condiţii vreţi voi, senzorul nu se ridică la înălţimea moştenirii sale Sony şi se comportă mai slab decât camera lui UMi Touch sau Vernee Thor.

Practic nu găsim atuuri pentru secţiunea foto şi nici măcar prim planurile nu au fost mereu 100%. Arderea imaginilor rămâne problema de bază. Captura low light a fost înceţoşată, blitzul a fost slăbit la început, apoi la fotografierea acelui hidrant parcă a făcut imaginea să arate puţin mai bine. Textura clădirilor din Timişoara a fost în regulă, dar halourile iluminării stradale au fost pur şi simplu uriaşe.

E bizar că Ulefone Power face unele fotografii bune sau foarte bune, iar altele foarte, foarte slabe. La captura video, aflaţi că am filmat în format 3GPP, cu bitrate de 18 Mbps şi frame rate de 30 FPs, doar în rezoluţie Full HD. Imaginea a fost tremurată, arsă, dar măcar microfonul a fost bun. S-a pierdut serios din calitate când am dat zoom în, iar culorile au fost reglate binişor.

Am remarcat şi schimbări bruşte de expunere, ceea ce nu e în regulă şi unele probleme cu vântul, deşi am lăudat microfonul anterior. Nuanţa de albastru tinde să se extindă şi să acopere toată filmarea în acea captură cu locul de joacă, ceea ce e foarte ciudat. Partea bună? Nu se pierde focalizarea prea rău din mers. În condiţii nocturne am filmat la 16 FPS şi la 5 Mbps, iar aici am înregistrat ghosting şi sacadare a capturii.

Trăgând linie se poate spune că Ulefone Power a venit nepregătit la teza asta şi era cât pe ce să rămână corijent, chiar şi la suma de 140 de dolari cât costă.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×