Rezultate VOT ÎN ORB (comparație fotografii): Samsung Galaxy S9+ vs. Galaxy S8 vs. Pixel 2 XL

Autor:  | Publicat în:  Comparatii Telefoane 6.499 ori
<b>Rezultate VOT ÎN ORB (comparație fotografii): Samsung Galaxy S9+ vs. Galaxy S8 vs. Pixel 2 XL</b>În ultimele zile pe grupul Mobilissimo de Facebook am realizat și o serie de blind test-uri în ceea ce privește captura foto obținută de terminale precum Galaxy S9+, Galaxy S8, respectiv Google Pixel 2 XL. Astăzi este momentul să aflăm care

Dacă ar exista un singur lucru pe care fiecare om ar trebui să îl știe despre camerele din smartphone-uri, acesta ar fi că în ultimii ani, smartphone-urile au devenit atât de bune la acest capitol, încât diferența dintre cea mai bună cameră de pe piață și a 5-a este minimă.

Recent, pe grupul de Facebook Mobilissimo, s-au făcut mai multe blind test-uri unde Samsung Galaxy S8, noul Samsung Galaxy S9+ și boss-ul camerelor mobile - Google Pixel 2 XL, și-au arătat puterile. Cât de straniu nu ar părea, dar toate voturile mele din blind test s-au adeverit a fi exemplele de pe Pixel 2XL.  Personal, dețin un Pixel 2 și cred eu, ochiul deja involuntar îi simte stilul :D.

Dacă e să analizăm voturile de pe Facebook, rezultatele sunt tare interesante. Iată-le:

Exemplu 1

Blind Vote 1

Click aici pentru original

În testul cu numărul 1, cele mai multe voturi le-a acumulat nimeni altul decât Pixel 2 XL. Acesta are o dinamică a culorilor mult mai bună, până și copacii întunecați din dreapta capătă o nuanță cât de cât reală. HDR+ își face treaba. Surprinzător e faptul că mai mulți au votat pentru Galaxy S8 decât S9+ 

Exemplu 2

Exemplu 2

Click aici pentru original

Aici Galaxy S8 chiar a ieșit în fața Pixelului. S9+ spre mirarea mea a avut parte de cele mai puține voturi. 

Exemplu 3 

Exemplu 3

Click aici pentru original

În regim macro de obicei se descurcă bine chiar și o cameră foarte slabă, mai ales dacă are parte de condiții de lumină bune. Totuși, în acest exemplu Galaxy S9+ a ieșit în față și chiar merită. Bokeh-ul este mult mai real și nu are tăieturi atât de colțuroase. 

Exemplu 4

Exemplu 4

Click aici pentru original

Rezultatele acestui exemplu m-au surprins cel mai tare. Pixel 2 XL a ieșit pe primul loc, S8 pe al doilea, iar Samsung Galaxy S9+ abia ultimul. E destul de straniu având în vedere că S9+ e primul smartphone cu deschidere variabilă. Un f/1.5 este ceva incredibil pentru un smartphone. Personal testez de aproape o lună un Galaxy S9+ și de fiecare dată când fotografiez la lumină slabă, rezultatele mă lasă mască. Totuși, blind test-ul de aia și se numește așa. Cel mai probabil, multă lume nu preferă procesarea soft a fotografiei de pe S9+, e mult prea moale. 

Dacă e să analizăm toate exemplele, diferențele sunt minime și până la urmă totul depinde de preferințele utilizatorilor. În majoritatea exemplelor Pixel 2XL este învingătorul, dar e surprinzător faptul că Galaxy S8 de anul trecut are mai multe voturi decât S9+. Scrieți mai jos în comentarii dacă așteptările voastre s-au adeverit după ce ați aflat rezultatele! 

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×