Rezultate VOT ÎN ORB (comparație fotografii): Samsung Galaxy S9+ vs. Galaxy S8 vs. Pixel 2 XL

6.953 ori
<b>Rezultate VOT ÎN ORB (comparație fotografii): Samsung Galaxy S9+ vs. Galaxy S8 vs. Pixel 2 XL</b>În ultimele zile pe grupul Mobilissimo de Facebook am realizat și o serie de blind test-uri în ceea ce privește captura foto obținută de terminale precum Galaxy S9+, Galaxy S8, respectiv Google Pixel 2 XL. Astăzi este momentul să aflăm care

Dacă ar exista un singur lucru pe care fiecare om ar trebui să îl știe despre camerele din smartphone-uri, acesta ar fi că în ultimii ani, smartphone-urile au devenit atât de bune la acest capitol, încât diferența dintre cea mai bună cameră de pe piață și a 5-a este minimă.

Recent, pe grupul de Facebook Mobilissimo, s-au făcut mai multe blind test-uri unde Samsung Galaxy S8, noul Samsung Galaxy S9+ și boss-ul camerelor mobile - Google Pixel 2 XL, și-au arătat puterile. Cât de straniu nu ar părea, dar toate voturile mele din blind test s-au adeverit a fi exemplele de pe Pixel 2XL.  Personal, dețin un Pixel 2 și cred eu, ochiul deja involuntar îi simte stilul :D.

Dacă e să analizăm voturile de pe Facebook, rezultatele sunt tare interesante. Iată-le:

Exemplu 1

Blind Vote 1

Click aici pentru original

În testul cu numărul 1, cele mai multe voturi le-a acumulat nimeni altul decât Pixel 2 XL. Acesta are o dinamică a culorilor mult mai bună, până și copacii întunecați din dreapta capătă o nuanță cât de cât reală. HDR+ își face treaba. Surprinzător e faptul că mai mulți au votat pentru Galaxy S8 decât S9+ 

Exemplu 2

Exemplu 2

Click aici pentru original

Aici Galaxy S8 chiar a ieșit în fața Pixelului. S9+ spre mirarea mea a avut parte de cele mai puține voturi. 

Exemplu 3 

Exemplu 3

Click aici pentru original

În regim macro de obicei se descurcă bine chiar și o cameră foarte slabă, mai ales dacă are parte de condiții de lumină bune. Totuși, în acest exemplu Galaxy S9+ a ieșit în față și chiar merită. Bokeh-ul este mult mai real și nu are tăieturi atât de colțuroase. 

Exemplu 4

Exemplu 4

Click aici pentru original

Rezultatele acestui exemplu m-au surprins cel mai tare. Pixel 2 XL a ieșit pe primul loc, S8 pe al doilea, iar Samsung Galaxy S9+ abia ultimul. E destul de straniu având în vedere că S9+ e primul smartphone cu deschidere variabilă. Un f/1.5 este ceva incredibil pentru un smartphone. Personal testez de aproape o lună un Galaxy S9+ și de fiecare dată când fotografiez la lumină slabă, rezultatele mă lasă mască. Totuși, blind test-ul de aia și se numește așa. Cel mai probabil, multă lume nu preferă procesarea soft a fotografiei de pe S9+, e mult prea moale. 

Dacă e să analizăm toate exemplele, diferențele sunt minime și până la urmă totul depinde de preferințele utilizatorilor. În majoritatea exemplelor Pixel 2XL este învingătorul, dar e surprinzător faptul că Galaxy S8 de anul trecut are mai multe voturi decât S9+. Scrieți mai jos în comentarii dacă așteptările voastre s-au adeverit după ce ați aflat rezultatele! 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×