Samsung Galaxy A3 (2017): Cameră mai bună faţă de predecesor, câteva surprize plăcute

2.498 ori
<b>Samsung Galaxy A3 (2017): Cameră mai bună faţă de predecesor, câteva surprize plăcute</b>Îmi amintesc că acum un an, când am testat camera lui Galaxy A3 (2016) nu am fost prea impresionat de ea, nici măcar având în vedere preţul terminalului respectiv şi faptul că făcea parte din zona low midrange. Acum primim o cameră de 13 MP în spatele..

Îmi amintesc că acum un an, când am testat camera lui Galaxy A3 (2016) nu am fost prea impresionat de ea, nici măcar având în vedere preţul terminalului respectiv şi faptul că făcea parte din zona low mid-range. Acum primim o cameră de 13 MP în spatele lui Galaxy A3 (2017), cu blitz LED şi deschidere F/1.9. Pentru selfie avem o cameră de 8 MP cu deschidere tot F/1.9.

Aplicaţia Camera porneşte destul de rapid, iar focalizarea nu are nici ea o viteză rea. Zoomul este fluid, iar fotografierea se realizează rapid. Modurile de captură sunt Auto, Pro, Panorama, Continuous Shot, HDR, Night, Food şi avem şi un slider pentru funcţia Beauty şi efecte, plus timer şi grila. Modul Pro mai aduce opţiuni că balans de alb, ISO şi expunere.

Interfata grafica Galaxy A3 (2017)

Trecând la galeria foto realizată ziua, aici găsim o serie de selfie-uri bune, mai ales la textura pielii şi claritate. Nici părul nu arată rău deloc. Am fost mulţumiţi şi de culorile capturate cu ajutorul camerei principale şi de claritate. Există ceva oversharpening şi durează puţin mai mult decât am dori să focalizăm la prim planuri, dar când reuşim rezultatele sunt excelente.

În ciuda faptului că vorbim despre un telefon midrange fără mari pretenţii în zona foto, aş spune că detaliile capturilor noastre au fost excelente. Fotografiile macro au arătat chiar superb şi captura în landscape a prins o sumedenie de detalii. Avem şi o textură bună a acelor cadre cu rațe şi lebede. HDR-ul a reuşit să scoată la lumina cerul, care risca să fie ars de soare, cum am văzut la multe alte handset-uri.

Am dat şi zoom in, tot fără a pierde prea multe detalii, deci iarăşi o bilă albă. Nu avem cadre blurate, pierderi de focalizare şi expunerea e în regulă. Panorama are o rezoluţie modestă, dar totuşi OK, la 7408 x 656 pixeli. Galaxy A3 (2017) e clar peste Galaxy A3 (2016) la capitole precum claritate şi calitate a capturii, dar şi culori. E foarte aproape de performanţa lui Galaxy A5 (2017), ceea ce nu e rău deloc.

E o surpriză, trebuie să recunosc şi nu avem prea multe compromisuri la capitolul cameră. E peste telefoanele midrange din China, cu preţuri între 99 şi 299 dolari. În condiţii low light avem ceva blur şi pierdere de focalizare, dar blitzul scoate bine la lumina fotografiile. Avem totuşi şi câteva capturi mai "lăptoase" şi neimpresionante.

Culorile arată totuşi destul de realist pentru cei pretenţioşi, dar halourile luminilor stradale sunt cam mari. Textura obiectelor e acceptabilă şi măcar nu avem probleme cu nuanţe violet cum s-a întâmplat la predecesor. Suntem totuşi sub Huawei P10 Lite şi P9 Lite (2017). Captura video s-a realizat în format MP4, la rezoluţie Full HD, 30 FPS şi 17 Mbps bitrate. Stabilizarea electronică a fost slabă, dar microfonul şi-a făcut treaba bine, mai puţin când ne confruntam cu vântul puternic.

Claritatea a fost în regulă, dar am pierdut detalii când am dat zoom. Culorile sunt bine calibrate, focalizarea nu a dat rateuri, iar vocile au fost inteligibile la filmare. Ceva ardere a imaginii se întâmplă, doar este vara şi soarele e foarte puternic. Apreciem schimbarea de expunere, când este cazul şi aş zice că acest telefon nu filmează rău, având în vedere preţul.

E clar peste Galaxy A3 (2016), care ardea serios imaginea şi nu oferea detalii atât de bune. În condiţii low light filmarea a surprins halouri alungite ale luminilor stradale şi ne-am confruntat şi cu refocalizarea. Microfonul a fost în regulă şi culorile nu au fost rele, dar imaginea a cam fost tremurată, în lipsa unui EIS sau OIS capabil.

Se poate spune că filmările noaste nocturne sunt cam gălbui şi că avem o claritate bună în proporţie de 80%. Pentru captura low light zic că lucrurile sunt tolerabile şi că nu se bat recorduri, dar suntem sub alte modele midrange ASUS sau Huawei să zicem. Nu cu mult totuşi.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×