Bluboo S8: Cameră bună ziua, mai puţin noaptea, camera duală trișează

1.285 ori
<b>Bluboo S8: Cameră bună ziua, mai puţin noaptea, camera duală trișează</b>Venind după testele lui Bluboo S1, simţeam nevoia să suflăm şi în iaurt în cazul lui Bluboo S8, deci am privit cu precauţie maximă terminalul. Promite pe hârtie doi senzori Sony în spate, un combo de cameră de 13 MP şi una de 3 MP, cu blitz dual LED. Din

Venind după testele lui Bluboo S1, simţeam nevoia să suflăm şi în iaurt în cazul lui Bluboo S8, deci am privit cu precauţie maximă terminalul. Promite pe hârtie doi senzori Sony în spate, un combo de cameră de 13 MP şi una de 3 MP, cu blitz dual LED. Din software putem ajunge şi la cadre de 16 megapixeli, folosind interpolarea.

Pare să fie un sistem similar cu Bluboo S1, dacă nu chiar acelaşi. În față avem o cameră selfie de 5 MP, care ajunge la 8 MP prin interpolare. Aplicaţia Camera porneşte rapid, dar am remarcat la camera un zoom cam lent şi o focalizare tot în stil "melc". Opţiunile camerei sunt standard, inclusiv HDR, Panorama, Watermark, Timelapse, Beauty Video şi avem reglaj de aspect (16:9 şi 4:3), plus recunoaştere facială.

Putem umbla şi la bitrate-ul filmărilor şi există şi opţiune anti flicker, Face Cute şi evident Bokeh. Nici urmă de reglaj pentru rezoluţie cumva. Trecem la galerie, unde păcăleala Bokeh se întâmplă fix ca la Bluboo S1. Pur şi simplu se adaugă un halou de blur în jurul centrului imaginii şi gata portretul „bokeh”. Nu ne lăsăm păcăliţi prea uşor totuşi. Fotografiile au fost realizate pe o vreme cu peste 30 de grade, la ultimele zvâcniri ale verii.

Detaliile arată binişor, culorile sunt bine calibrate, dar am remarcat şi ceva oversharpening în stilul telefoanelor Samsung Galaxy A. HDR-ul e prea albicios, dar focalizarea la prim planuri a fost chiar bună. Panorama e cam mică, la o rezoluţie de 2944 x 520 pixeli. Textura obiectelor fotografiate arată bine şi am obţinut în special un cadru cu o floare şi o insectă pe ea care se vede foarte clar şi cu detalii ample.

Există evident şi câteva capturi ratate, dar parcă mai puţine decât la Bluboo S1. Am avut foarte multe fotografii arătoase şi la aşa un preţ eu zic că stăm bine la captura pe timp de zi. Culmea e că nici selfie-urile nu arată rău, când vine vorba de naturaleţea nuanţei pielii şi textura părului. Aş plasa Bluboo S8 la nivelul lui Samsung Galaxy A5 (2016) la capitolul captura foto, poate chiar spre Huawei P10 Lite să zicem. Nu e rău deloc la acest preţ şi e păcat de păcăleala cu Bokeh.

În ce priveşte captura nocturnă, blitzul tinde să înroşească lucrurile, iar captura foto a fost cam întunecată. Textura pereţilor şi monumentelor a fost în regulă, iar detaliile au fost bunicele. Halourile luminilor stradale sunt uriaşe, iar zoomul recunosc că m-a surprins, prinzând detalii bune având în vedere circumstanţele. Fotografierea landscape arată bine şi subliniez că deşi nu excelează la luminozitate, telefonul stă bine la claritate.

Am văzut mai rău de atât la modele UMi şi Nubia, dar şi Leagoo, deci se descurcă acceptabil pentru un midrange chinezesc. La filmare am avut parte de captură MP4, Full HD, la 30 FPS şi 9 Mbps, bitrate care nu e chiar impresionant. Microfonul nu prea face faţă la vânt, iar zoomul a fost cam slab, provocând grain imediat. Schimbarea de expunere şi-a făcut treaba bine, iar culorile au fost bine calibrate.

Puteţi uita de stabilizare totuşi, implicit şi de filmarea din mers. Zoomul sacadat m-a deranjat ceva mai mult decât lipsa de stabilizare de calitate. Aş zice că în mare lucrurile nu sunt chiar rele totuşi, pentru că am apreciat culorile şi focalizarea. Dynamic range-ul nu a avut de suferit, iar claritatea a fost bună atunci când nu făceam panning prea rapid sau nu filmam din mers.

Nu am avut zone arse, microfonul nu a fost rău când nu e vânt puternic şi analizând lista cu plusuri şi minusuri, parcă balanța înclină spre bile albe. În mod clar acest telefon filmează cu mai puţine zone arse de soare decât Galaxy A5 (2017) şi sunt momente când duce cu gândul la captura unui Xperia XA1 chiar. La captura nocturnă am coborât la 5 Mbps bitrate şi am avut imagine foarte întunecată, pierdere de focalizare şi object tracking mai degrabă lipsă.

Aş zice că filmarea e bizar de întunecată, plină de zone violet, dar halourile luminilor arată acceptabil. Senzaţia e că această cameră are un defect când filmează noaptea, că o peliculă de material întunecat peste senzor. Per total totuşi simt că şi-a depăşit condiţia şi al treilea telefon Bluboo testat de noi a performant clar mai bine decât primele două.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×