Samsung Galaxy A3 (2017): OS, UI, aplicaţii cu Grace UX în centru, un Monument Valley al interfeţelor

2.213 ori
<b>Samsung Galaxy A3 (2017): OS, UI, aplicaţii cu Grace UX în centru, un Monument Valley al interfeţelor</b>M-am enervat în aceste zile când am văzut că s-au lansat telefoanele Galaxy J5 şi J7 2017 cu Android Nougat la bord. Şi asta pentru că suntem în luna iunie şi Galaxy A5 şi A3 (2017) tot Marshmallow au, cum au avut încă de la debut.

M-am mirat în aceste zile când am văzut că s-au lansat telefoanele Galaxy J5 şi J7 2017 cu Android Nougat la bord. Şi asta pentru că suntem în luna iunie şi Galaxy A5 şi A3 (2017) tot Marshmallow au, cum au avut încă de la debut.

Măcar avem un Grace UX încă relativ proaspăt aplicat peste, cu elemente văzute şi la Note 7 anul trecut. Avem foarte multă transparentă şi linii albe, vizibile mai ales în widget-uri. Multitasking-ul se face pe bază de carusel, dar să nu vă aşteptaţi la split screen aici ca pe Galaxy A5 (2017), pentru că diagonală e prea mică totuşi pentru aşa ceva. Poate atunci când vine actualizarea la Nougat?

Interfata grafica Samsung Galaxy A3 (2017)

Cel mai din stânga homescreen îi e dedicat lui Briefing/Flipboard, iar dacă ţinem apăsat pe un homescreen central, accesăm zona de wallpaper, teme, widget-uri şi grila a iconurilor. Avem şi un Secure Folder în care să ne ţinem fişierele private, iar secţiunea dropdown include notificări, Quick Settings şi este foarte aerisita şi curată. Setările aduc funcţii clasice precum Do Not Disturb, Smart Stay şi funcţii legate de jocuri, precum un Game Launcher, funcţie de înregistrare a jocurilor, DND şi Power Saving, dar şi gruparea titlurilor împreună.

Samsung Galaxy A3 (2017) are și Easy Mode, gesturi de control şi Securitate/Knox, plus Samsung Cloud. Scannerul de amprente integrat în butonul Home are un setup lung, în 20 de paşi, dar măcar permite o deblocare rapidă a telefonului. Are şi rol de a permite autentificarea pe diferite site-uri web sau în contul Samsung. Pe lista de aplicaţii preinstalate de află 38 de nume, multicele aş zice, dar şi multe dezactivabile/dezinstalabile.

Amintesc aici de Word, Excel, PowerPoint, dar şi SKype, plus Galaxy Apps, magazinul de aplicaţii Samsung. Primim şi Samsung Health, S Voice şi Samsung Notes, cu câteva brush-uri.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×