Samsung Galaxy A5 (2017): OS, UI aplicaţii din epoca Note 7, dar bazate pe Marshmallow

3.143 ori
<b>Samsung Galaxy A5 (2017): OS, UI aplicaţii din epoca Note 7, dar bazate pe Marshmallow</b>Atunci când am văzut prima oară noile modele Galaxy A 2017 mi-am zis "ah au preluat elemente de UI de la Galaxy S8". Povestea reală nu era chiar aşa totuşi pentru că rulează Android Marshmallow cu Grace UX peste, în versiunea de pe Galaxy Note 7 mai..

Atunci când am văzut prima oară noile modele Galaxy A 2017 mi-am zis "ah au preluat elemente de UI de la Galaxy S8". Povestea reală nu era chiar aşa totuşi pentru că Samsung Galaxy A5 (2017) rulează Android Marshmallow cu Grace UX peste, în versiunea de pe Galaxy Note 7 mai degrabă.

Nu înţeleg de ce Samsung nu a oferit Android Nougat aici. Sper să vină actualizarea rapid la Nougat totuşi. Interfaţa e pe bază de sobrietate, mult alb şi transparentă, cel mai clar apărând asta la widget-uri. Multitasking-ul se face pe bază de carusel şi permite şi utilizarea unui mod split screen, pe care nu îl găsim pe Galaxy A3 (2017), care are ecranul prea mic pentru aşa ceva.

Interfata grafica Samsung Galaxy A5 (2017)

Cel mai din stânga homescreen e rezervat lui Briefing, varianta diluată de Flipboard iar dacă ţinem apăsat pe homescreen putem interacţiona cu zona de wallpaper, teme, widget-uri şi grila de iconuri. Porţiunea dropdown include notificări aerisite ca design şi Quick Settings, cu multe opţiuni disponibile. Dacă ar fi să găsesc un cuvânt pentru felul în care arată aceste zone, ar fi "medical".

În Setări găsim funcţiile legate de jocuri, adică Game Launcher şi Game Tools, cu funcţii precum Do Not Disturb sau economisire a energiei la jocuri, dar şi grupare a jocurilor în acelaşi folder. Alte opţiuni oferite aici sunt utilizarea cu o singură mână, pornirea rapidă a camerei prin apăsarea dublă a butonului Home şi clasicul Easy Mode.

Putem seta şi scannerul de amprente, integrat în butonul Home. Setup-ul scannerului de amprente e lung şi necesită cam 20 de paşi. Viteza de autentificare e rezonabilă, aş spune. Pe lângă deblocarea terminalului putem şi să ne autentificăm în site-uri cu acest scanner. Am discutat în video review şi despre Secure Folder, Samsung Cloud şi am ajuns şi la aplicaţii.

Avem 39 de aplicaţii preinstalate, ceea ce e destul de OK, mai ales că putem dezactiva multe softuri. Avem o suită Microsoft, cu Excel, Word, Skype, PowerPoint, plus magazinul Galaxy Apps, S Voice, Samsung Health şi Voice Recorder. Samsung Notes cu ale sale brush-uri se află aici şi avem şi Themes cu multe opţiuni de personalizare. Cam atât despre software şi sunt curios cum se va schimba experienta odată cu Nougat.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×