Samsung Galaxy A80: OS, UI, aplicaţii cu One UI în centru, în faţă şi peste tot

1.440 ori
<b>Samsung Galaxy A80: OS, UI, aplicaţii cu One UI în centru, în faţă şi peste tot</b>Cred că am sărit de 10 terminale cu One UI peste Android Pie testate de mine. M-am blazat oarecum legat de One UI, dar nu la modul rău, ci la modul că îl mănânc pe pâine şi deja îmi e super familiar. Ştiu deja că e gândit să fie folosit cu o singură mână,

Cred că am sărit de 10 terminale cu One UI peste Android Pie testate de mine. M-am blazat oarecum legat de One UI, dar nu la modul rău, ci la modul că îl mănânc pe pâine şi deja îmi e super familiar. Ştiu deja că e gândit să fie folosit cu o singură mână, cu butoane şi tab-uri jos şi conţinutul în partea de sus a ecranului, spre exemplu.

Video-review Samsung Galaxy A80, secțiunea OS & UI & UX & APPS

Samsung Galaxy A80 rulează Android Pie cu One UI aplicat peste şi vine cu clasică interfaţa minimalistă şi mată, cu widget-uri albe şi transparente. Are şi Night Mode care trece la fundaluri şi meniuri negre cu toggle-uri albastre. Va permite să înlocuiţi butoanele virtuale cu swipe-uri în zona unde s-ar fi aflat acestea. Nu m-ar fi deranjat dacă adopta swipe-uri în stil iPhone X, dar Samsung a vrut să evite procese.

Avem şi Always On Display-ul clasic, care poate afişa notificări, diferite variante de ceas şi alte date utile, personalizabile. Pe partea de securitate avem cititorul de amprente integrat în ecran, unul optic şi nu ultrasonic cum avea S10. E ceva mai lent decât ce oferă OnePlus 7 Pro şi are cam viteza lui OnePlus 6T să zicem. E totuşi precis.

Galerie capturi de ecran interfață Samsung Galaxy A80 (screenshots)

Pentru multitasking va "curge" pe orizontală o serie de ferestre thumbnail cu aplicaţiile deschise în fundal şi primim şi split screen şi ferestre Pop Up View care plutesc peste interfaţa. Zona de Setări a fost compactata şi include multe opţiuni de optimizare, inclusiv unele care fac curat în resurse o dată la 24 de ore. Îmi place că avem şi sugestii care îţi spun unde sunt setările pe care le cauţi de fapt când eşti în zona greşită.

Există şi Digital Wellbeing, pentru controlarea adicţiei de aplicaţii pe telefon. Avem şi Game Launcher pentru jocuri, Bixby ca agregator de informaţii şi conţinuturi utile pe cel mai din stânga homescreen, plus aplicaţii Microsoft Office. Mai avem şi magazinul Galaxy Store, Smarthings pentru a controla dispozitivele inteligente din casă şi Samsung Members.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×