Samsung Galaxy J5 (2017): OS, UI, aplicaţii - Android Nougat face echipă cu noul Samsung Experience

3.008 ori
<b>Samsung Galaxy J5 (2017): OS, UI, aplicaţii - Android Nougat face echipă cu noul Samsung Experience</b>Dacă la design şi hardware au început să scadă compromisurile care despart seria Galaxy A de cea Galaxy J, iată că şi la nivel de software se întâmpla acelaşi lucru. Galaxy J5 (2017) primeşte tot Android 7.0 Nougat şi Samsung Experience 8.1 ca şi modelele

Dacă la design şi hardware au început să scadă compromisurile care despart seria Galaxy A de cea Galaxy J, iată că şi la nivel de software se întâmpla acelaşi lucru. Galaxy J5 (2017) primeşte tot Android 7.0 Nougat şi Samsung Experience 8.1 ca şi modelele Galaxy A.

Avem de-a face cu acea interfaţă matură care a pornit la drum cu Galaxy S6 şi a devenit şi mai modernă odată cu ultimul an. A pierdut din bloatware, a renunţat la player Music şi opţiuni inutile şi are şi iconuri elegante. Multitasking-ul se face pe bază de carusel şi avem şi multitasking split screen, evident. Cel mai din stânga homescreen este rezervat lui Flipboard, sau mai bine zis Briefing Powered by Flipboard.

Interfata grafica Samsung Galaxy J5 (2017)

Cu un swipe în sus accesăm app drawer-ul, iar dacă ţinem apăsat pe ecran putem accesa zona de wallpaper, teme, widget-uri (transparente şi albe), plus opţiuni de layout şi grila. Putem alege şi să afişăm butonul pentru accesarea app drawer-ului sau să intrăm în el cu swipe. Porţiunea dropdown e la un swipe în jos distanţa şi include Quick Settings şi Notificări.

Setările telefonului includ funcţii clasice precum Do Not Disturb, pachete de iconuri, Game Launcher (mă surprinde să îl văd aici, cu tot cu Game Tools), mod de utilizare cu o singură mână, pornirea rapidă a camerei şi Dual Messenger. Aceasta din urmă funcţie va permite să folosiţi două instante de Facebook Messenger în acelaşi timp cu conturi diferite. Mai avem şi Easy Mode şi SOS, dar şi Knox.

În zona de securitate accesăm scannerul de amprente, care are nevoie de 20+ pasi pentru setup şi are o deblocare destul de rapidă şi precisă. Pe lista de aplicaţii preinstalate am găsit 38 de nume, ceea ce este destul de mult, dar nici chiar la nivel uriaş de bloatware din fericire. Avem aici Samsung Health cu al său pedometru, magazinul Galaxy Apps, Excel, OneDrive, PowerPoint, Skype, Word, dar şi Samsung Notes (cu multiple brush-uri şi peniţe), plus Secure Folder.

Multe aplicaţii se pot dezinstala din fericire.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×