Sony Xperia L1: Camera prinde nuanţele de roşu bine, dar nu e deloc constantă

1.205 ori
<b>Sony Xperia L1: Camera prinde nuanţele de roşu bine, dar nu e deloc constantă</b>Repetând cuvinte ca "acceptabil", "tolerabil" şi "OK" în dreptul acestui smartphone entry level, am creat o anumită imagine şi aşteptare. Pachetul de camere e clasic cu siguranţă, fie că te referi la un smartphone midrange sau entry level: 13 MP în spate

Repetând cuvinte ca "acceptabil", "tolerabil" şi "OK" în dreptul acestui smartphone entry-level, am creat o anumită imagine şi aşteptare. Pachetul de camere e clasic cu siguranţă, fie că te referi la un smartphone midrange sau entry level: 13 MP în spate şi 5 MP în faţă.

Camera principală are o rezoluţie de 13 MP, deschidere F/2.2, focalizare automată şi Clear Zoom 3X. Are şi blitz LED şi nu vine cu senzor Exmor, nefiind la nivelul ACELA de Xperia totuşi. Pentru selfie avem o cameră de 5 MP, lentila wide angle şi deschidere F/2.2. Aplicaţia Camera e cam lentă, atât la focalizare, cât şi la realizarea capturii foto în sine. Zoomul e şi el melc.

Blitzul are multiple opţiuni (Fill Flash, Redeye şi Flash Light), iar în UI găsim opţiuni pentru culoare, luminozitate, object tracking, balans de alb, expunere, shutter şi focalizare. HDR, ISO şi metering sunt pe listă, dar aici nu mai avem panorama, funcţii speciale sau aplicaţii AR sau ceva de gen. Trecând la Galerie, am avut de înfruntat o zi de 35+ grade Celsius, dar care nu a influenţat prea mult performanța camerei.

Avem şi câteva fotografii neclare în toată galeria noastră, cam 10% dintre capturi la drept vorbind. Tipic pentru un Xperia, a fost greu să focalizăm de aproape şi să realizăm macro-uri capabile. Totuşi, la captura de zi cu zi avem o textură excelentă a obiectelor şi mai ales florile arată bine. Luminozitatea e OK şi fotografiile au ieşit mai puţin arse decât mă aşteptam pe aşa caniculă.

Culorile sunt vii şi chiar şi zoomul a fost mulţumitor la acel steag spre exemplu. Nuanţele de roşu erau puternice, dar în acelaşi timp nu erau supraexpuse. Prim planurile au arătat bine, iar selfie-urile au fost OK, dar nu mai mult de atât, deci nu doborâm recorduri. Măcar textura pielii arată bine, dar fundalul e cam ars. Nuanţele de verde sunt cam luminoase, spre gălbui chiar aş zice.

E un caz clasic de "persoanele care au răbdare şi focalizează de multiple ori înainte să facă pozele vor fi mulţumite". Ţin nevoia să subliniez că în aceste condiţii de soare intens dynamic range-ul nu a fost chiar rău. Camera nu e constantă totuşi şi uneori îţi vine să zici că pozele sunt foarte bune, iar peste 2 secunde iese o masă neclară de umbre blurate în cadru.

În cele mai bune momente Xperia L1 este un Huawei P9 Lite din 2016, iar în cele rele echivalentul vreunui Leagoo sau UMi. Pe timp de noapte avem capturi întunecate şi gălbui, dar blitzul cumva a fost excelent, fără a îneca imaginea în alb. Detaliile sunt slabe, dar clădirile au o textură în regulă. Halourile luminilor stradale sunt mari, dar claritatea chiar nu e rea.

Obiectele aflate la distanţă sunt cam neclare totuşi. Am văzut mai bine de atât şi la telefoane mai ieftine, precum Vernee Thor. Sony Xperia L1 a fost supus şi la testul de captură video, filmând în format MP4, Full HD, 17 Mbps şi 30 FPS. Rezultatul e cam tremurat, deci stabilizarea e slabă. Schimbarea de expunere este OK, claritatea e în regulă şi culorile nu sunt chiar rău calibrate.

La captura video avem ceva ecou, iar focalizarea a fost bunicică, fără refocalizări neplăcute. Ceva ciudăţenii la nivel de dynamic range am găsit, dar fără arsuri de la soare. Se comportă Xperia L1 ca un telefon Huawei ceva mai low end sau un Moto M să zicem. E măcar peste Huawei P8 Max şi Lenovo Phab Plus.

Noaptea se păstrează cifrele bune, deci filmam la 29 FPS şi 17 Mbps. Rezultatul e neclar şi tremurat, galben, detaliile se tot pierd şi avem o grămadă de ecou. Object tracking-ul e în regulă, dar când începi să mergi plouă cu neclaritate. Halouri mari sunt la posturi şi întunericul e destul de pregnant. Cu siguranţă nu e în top 30 la captură video nocturnă.

Măcar focalizarea e OK...

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×