TP-Link Neffos X1: Cameră cu unele surprize pozitive la foto, unele neplăceri la video

936 ori
<b>TP-Link Neffos X1: Cameră cu unele surprize pozitive la foto, unele neplăceri la video</b>TP-Link Neffos X1 adopta un pachet standard de camere, cu senzor de 13 MP în spate şi 5 MP în faţă, generic, clasic şi tipic aş zice. În spate se afla un senzor ultra familiar, un Sony IMX 258 văzut şi pe OnePlus X şi Xperia XA, dar şi Allview X4 Soul..

TP-Link Neffos X1 adoptă un pachet standard de camere, cu senzor de 13 MP în spate şi 5 MP în faţă, generic, clasic şi tipic aş zice. În spate se afla un senzor ultra familiar, un Sony IMX 258 văzut şi pe OnePlus X şi Xperia XA, dar şi Allview X4 Soul Lite. Are deschidere F/2.0 şi PDAF.

Interfata camera TP-Link Neffos X1

În faţă se află o cameră de 5 MP, iar aplicaţia Camera porneşte cam greuţ, dar măcar camera focalizează rapid. Aş zice că viteza de focalizare e rezonabilă. Cât despre opţiunile camerei, sunt clasice aş spune, inclusiv timer, filtre, Beauty şi HDR. Avem şi Panorama, Time Lapse, Slow Mo şi aparent putem filma Full HD cu ambele camere. Din păcate mi se pare că TP-Link s-a cam zgârcit la optiuni aici şi nu avem nici urmă de reglaje de balans de alb, culoare, expunere, shutter şi alte efecte.

Trecând la galerie, aceasta a fost realizată la finalul lunii iunie, într-o zi care combina soarele şi norii. Am avut prim planuri foarte reuşite, ca focalizare şi detalii, dar culorile au fost cam reci și pastelate. Aş zice că în general detaliile nu au fost rele pentru 13 MP. La zoom in am pierdut ceva detalii totuşi, chiar şi la primul nivel (acea fotografie cu steagul).

Claritatea a fost în general bună şi nu am avut rateuri sau capturi blurate. HDR-ul face imaginea mult mai luminoasă şi revin la macro-uri pentru a sublinia că îmi plac maxim capturile de aproape cu flori. Panorama e cam modestă totuşi, la o rezoluţie de 6624 x 1840 pixeli şi mai este şi curbată şi nu prea clară. Ne-am jucat cu focalizarea pe prim plan şi plan îndepărtat, fără vreo ezitare a camerei.

HDR-ul da uneori senzaţia că e prea luminos, ca şi cum am avea extra blitz să zicem. Nu am fost impresionat de cum arată apa din acea fântână şi când dă de umbră camera parcă începe să ofere şi ceva blurr. Cât despre selfie-uri, ele au claritate bună, mi-au plăcut şi nuanţele de culoare ale pielii şi fundalului, doar că pielea e prea întinsă, prea prelucrata şi ireală, de păpuşă, deci prea mult efect Beauty aici.

Per total aş zice că TP-Link Neffos X1 face fotografii la nivel de Huawei P9 Lite sau Vernee Thor, doar că are culori mai reci. Pe timp de noapte m-aş declara surprins de claritatea cadrelor noastre. Luminozitatea a fost ce trebuie şi singura obiecţie majoră ar fi o uşoară nuanţă roşiatică care s-a strecurat ici şi colo. Mărimea halourilor luminilor stradale este în regulă şi textura obiectelor e plăcută.

O cantitate rezonabilă de galben se strecoară în aceste fotografii, pentru că e totuşi un telefon sub 1000 de lei. Şi la prim planuri şi la plan îndepărtat TP-Link Neffos X1 se ţine binişor, surprinzător aş zice. Se poate bate chiar cu Huawei P10 Lite la claritate şi luminozitate şi e peste Moto M spre exemplu. Trecând la filmare, TP-Link Neffos X1 se descurcă cu captura în format 3GPP la 30 FPS şi 17 Mbps.

Rezultatul este o imagine cam arsă şi tremurată, dar microfonul a înregistrat în regulă toată ambianța din parcul înţesat de copii. Avem pierdere de detalii la zoom şi senzaţia mea a fost că filmăm de fapt la rezoluţie 720p şi nu 1080p. Culorile sunt calibrate aproape de percepţia ochiului, atunci când soarele nu e exagerat de puternic şi nu arde tot în cale.

Expunerea mi se pare puţin cam nesigură şi am avut şi ceva refocalizare. Tremuratul imaginii e cam enervant şi vă recomand să nu panoramaţi prea rapid cu acest telefon, altfel apare motion blur. Iarăşi simt nevoia să atrag agenţia că avem un microfon şocant de bun aici şi veţi putea auzi chiar şi voci de la distanţă binişor înregistrate.  Cu toate acestea captura video nu impresionează în mod deosebit, fiind cam la nivelul unui telefon Allview mai vechi să zicem de acum 2-3 ani.

Captură slow motion nu arată rău, păcat că nu e foarte clară. Detaliile la distanţă sunt slabe şi per total suntem la nivel de HD nu Full HD. E sub Huawei Honor 7 şi cam ca generaţia ZenFone 2. La captura video low light lucrurile sunt mult prea gălbui, roşiatice şi tremurate. Microfonul nu e rău deloc şi avem halouri mari ale luminilor stradale.

Captură a fost realizată la rezoluţie 720p, 5 Mbps şi 16 FPS. Microfonul şi-a făcut treaba bine şi am remarcat că această cameră nu stă bine la object tracking, atunci când încercam să urmărim un obiect în mişcare apărând blurr-ul. Refocalizarea e aici, iar captura low light video e neglijabilă, deci nu vă recomandăm să cumpăraţi acest telefon dacă vreţi să filmaţi mult noaptea, la concerte de vară, nunţi şi alte evenimente.

Am văzut multe telefoane care filmează similar în zona midrange, deci nu e Neffos X1 vreun corigent singular.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×