Sony Xperia XA2: OS, UI, aplicaţii tipice, între stock şi gloss

1.127 ori
<b>Sony Xperia XA2: OS, UI, aplicaţii tipice, între stock şi gloss</b>Telefoanele Sony Xperia rulează Android 8.0.0 Oreo preinstalat de ceva vreme, încă din septembrie anul trecut dacă îmi amintesc bine. Ca atare nu se acceptă rateuri sau dezamăgiri. Sony Xperia XA2 vine cu Android 8.0.0 la bord, cu Xperia UI peste.

Telefoanele Sony Xperia rulează Android 8.0.0 Oreo preinstalat de ceva vreme, încă din septembrie anul trecut dacă îmi amintesc bine. Ca atare nu se acceptă rateuri sau dezamăgiri. Sony Xperia XA2 vine cu Android 8.0.0 la bord, cu Xperia UI peste.

Interfata grafica Sony Xperia XA2

Xperia UI înseamnă ceva Android stock şi nişte extra gloss. Cel mai din stânga homescreen e rezervat pentru feed-ul Google, cu vreme, ştiri, scoruri de echipă preferată şi alte date utile. Multitasking-ul se face pe bază de split screen şi carusel, aşa cum ştim de atâta amar de vreme. Cu o apăsare lungă pe ecran activăm widget-urile (minimaliste şi cu mult alb/negru), dar şi wallpaper-uri, tranziţii şi teme.

Video-review Sony Xperia XA2, secțiunea OS/UI:

Avem şi setări speciale pentru homescreen, legate de Google Feed, Auto Rotate, mărimea de icon şi felul în care arata iconurile. Porţiunea dropdown este stock, cu tot cu notificări şi Quick Settings, bine organizate. Setările în sine sunt compactate într-o listă mai scurtă decât la Nougat şi avem printre altele optimizarea pentru utilizarea cu o singură mână şi setările legate de scannerul de amprente.

Acesta este setat în 20 de paşi şi e cam lent la deblocarea telefonului. Mai interesantă a fost zona Xperia Assist, care aduce ponturi despre utilizarea handset-ului şi Actions, adică automatisme pentru utilizarea zilnică. Ştiţi voi, de genul pornirea automată a WiFi-ului acasă, tăierea conectivităţii la muncă sau să se umble automat la sonerie şi luminozitate seara, când vă culcaţi.

Mai avem şi Stamina şi Smart Cleaner aici, care se ocupă de bună administrare a resurselor terminalului. Pe lista de aplicaţii preinstalate avem 40 de nume, destul de multe aş zice, dar se putea mai rău. Amintesc dintre ele Lounge, Facebook, Files, Amazon, News, PlayStation, Sketch şi Movie Creator.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×