Sony Xperia XZ2: OS, UI, aplicaţii cu Oreo, seamless update, numai bunătăţi

958 ori
<b>Sony Xperia XZ2: OS, UI, aplicaţii cu Oreo, seamless update, numai bunătăţi</b>Sony Xperia XZ2 nici nu are nevoie să epateze la capitolul software, pentru că deja ştim că Xperia-urile de anul trecut au inaugurat Oreo preinstalat şi doar nu era să vină flagship-ul din 2018 cu vreun Nougat, corect? Terminalul de faţă are Android 8.0.0

Sony Xperia XZ2 nici nu are nevoie să epateze la capitolul software, pentru că deja ştim că Xperia-urile de anul trecut au inaugurat Oreo preinstalat şi doar nu era să vină flagship-ul din 2018 cu vreun Nougat, corect? Terminalul de faţă are Android 8.0.0 la bord şi mărturisesc că o parte din mine se aştepta să fie Android 8.1 Oreo.

De această dată avem avantajul sistemului Seamless Update, pe baza a 2 partiţii, iar pe una veţi avea versiunea standard de OS folosită, în vreme ce pe a doua se instalează Android P, Android Q etc. Peste Oreo e aplicat Xperia UI aici, ceea ce înseamnă o interfaţă colorată şi glossy, strălucitoare, cu vibe-ul similar cu cel văzut la PlayStation UI. Nu suntem departe nici de interfaţa stock.

Interfata grafica Sony Xperia XZ2

Multitasking-ul se face pe bază de split screen şi carusel, tipic aş zice. Cel mai din stânga homescreen e dedicat feed-ului Google, unde găsiţi ştiri, vreme şi alte date importante. Dacă ţinem apăsat pe ecran accesăm zona de widget-uri (alb/negre şi stock), wallpaper-uri, teme, şi tranziţii. Putem umbla şi la setări legate de grila de aplicaţii, iconuri, feed şi auto rotirea homescreen-ului.

Porţiunea dropdown include notificări şi Quick Settings, iarăşi o abordare stock. Setările au un aranjament destul de compact şi bine organizat, iar aici găsim şi funcţionalitatea Dual Shock 4, care ne permite să ne conectăm la joystick-uri de PS4 şi la PS4. Tot aici am găsit şi setările legate de scannerul de amprente, plasat în spate. Din păcate e puţin cam jos faţă de locul unde degetul meu intuieşte pe nevăzute că ar fi scannerul, aşa că am apăsat des pe lentila camerei.

Sony Xperia XZ2 prezentare interfață și aplicații

Setup-ul este rapid pentru scannerul de amprente, în 5 paşi, iar deblocarea e foarte rapidă. Mai avem şi alte funcţii de securitate, precum Voice Match, Trusted Face şi altele de gen. Am rămas surprins că şi Sony şi-a făcut un sistem inteligent integrat în Oreo. Xperia Assist spre exemplu oferă posibilitatea de chat cu boţii Sony (poate şi angajaţi), care vă oferă răspuns la orice întrebare legată de device.

Sony Xperia XZ2, capturi de ecran

Există şi Xperia Intelligence Engine şi Xperia Actions, pentru automatizarea funcţionarii telefonului, cu moduri ca Good Night, Gaming, Abroad sau Commute. Fiecare face reglaje la nivel de conectivitate, vibraţii, volum audio şi altele de gen. Avem şi un Smart Cleaner pentru a curăţa cache-ul şi aerisi memoria şi sistemul.

Pe lista de aplicaţii am numărat 43 de apps, destul de multe aş zice pentru 2018. Unele sunt utile, ca PlayStation, News, Weather, 3D Creator sau Movie Creator. Pe de altă parte, Amazon, Kobo şi Sketch... mă puteam lipsi de ele. Apropo cu 3D Creator puteţi scana în 3D bustul unei persoane sau un obiect şi apoi să îl imprimaţi 3D fără probleme.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×