Sony Xperia XA2 Ultra: OS, UI, aplicaţii fără bloatware, glossy, cu Oreo

1.262 ori
<b>Sony Xperia XA2 Ultra: OS, UI, aplicaţii fără bloatware, glossy, cu Oreo</b>Nu ştiu câtă lume ştie că Sony a fost prima companie care a anunţat telefoane cu Android 8.0 Oreo preinstalat (XZ1, XZ1 Compact) şi în general s-a mişcat super rapid cu actualizările. Are prioritate şi la Project Treble şi tot acel mecanism cu două..

Nu ştiu câtă lume ştie că Sony a fost prima companie care a anunţat telefoane cu Android 8.0 Oreo preinstalat (XZ1, XZ1 Compact) şi în general s-a mişcat super rapid cu actualizările. Are prioritate şi la Project Treble şi tot acel mecanism cu două partiţii pentru "seamless updates". Ca atare era de aşteptat ca Sony Xperia XA2 Ultra să vină cu Android 8.0.0 Oreo la bord, cu promisiunea unei actualizări rapide pe viitor.

Peste Oreo este aplicat un custom UI Xperia, glossy, colorat şi arătos, similar cu ce vedem pe televizoarele şi consolele Sony. Multitasking-ul se face pe bază de carusel şi split screen, savurând spaţiul mare oferit de ecranul de 6 inch. Homescreen-ul cel mai din stânga este rezervat feed-ului Google, iar dacă ţinem apăsat pe homescreen, accesăm zona de widget-uri (mult alb/negru, gloss, dar şi unele stock), plus wallpaper-uri şi teme (unele premium, cu plata chiar), tranziţii şi setări legate de iconuri, grilă şi aranjamentul pe ecran.

Capturi de ecran Sony Xperia XA2 Ultra:

Porţiunea dropdown e stock, cu notificări şi Quick Settings. Apropo de Setări, nu am găsit ceva diferit de Androidul stock aici, poate doar posibilitatea de a micşora o fereastră pentru utilizarea cu o singură mână a telefonului. Am ajuns şi la securitate, cu un scanner de amprente plasat în spate şi necesitând 14 paşi pentru înregistrarea amprentei. Mai rapid decât la secţia de poliţie aş zice.

Viteza de deblocare este OK si precizia la fel, doar că nu chiar la acele milisecunde distantă ca la flagship-uri. Mai avem şi extra funcţii de securitate precum recunoaşterea unor terminale de încredere, recunoaştere facială şi vocală şi detectarea faptului că aveţi telefonul la purtător. Pe lista de aplicaţii preinstalate am numărat 32 de nume, ceea ce mi se pare destul de OK. Pachetul Google clasic e aici, plus 2 aplicaţii Amazon, file managerul Files, AVG drept antivirus, Facebook, Sketch pentru editare foto şi Video + TV.

Sa vina Android P zic.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×